Κυριακή 23  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Σε αναζήτηση χρηματοδότησης για την μονάδα ηλεκτρόλυσης στο Αμύνταιο η Hellenic Hydrogen – Επείγουσα ανάγκη η διευθέτηση του ρυθμιστικού πλαισίου

Σε αναζήτηση χρηματοδότησης για την μονάδα ηλεκτρόλυσης στο Αμύνταιο η Hellenic Hydrogen – Επείγουσα ανάγκη η διευθέτηση του ρυθμιστικού πλαισίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ωρίμανσης της νέας μονάδας ηλεκτρόλυσης που σχεδιάζει η Hellenic Hydrogen, κοινοπραξία των ΔΕΗ και Motor Oil, στο Αμύνταιο στη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μιλώντας στα πλαίσια εκδήλωσης για το τρίτο JIVE Roadshow που πραγματοποιήθηκε εχθές στις εγκαταστάσεις της ΟΣΥ στου Ρέντη, το έργο προχωράει κανονικά, ενώ ήδη έχουν συντελεστεί σημαντικά βήματα ανάπτυξης αυτού.

Συγκεκριμένα, το έργο έχει ωριμάσει τεχνικά, έχει ολοκληρωθεί ο βασικός σχεδιασμός, έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες εκτάσεις γης και έχει προχωρήσει το κομμάτι της αδειοδότησης. Αυτή την στιγμή, η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία εύρεσης χρηματοδότησης αξιοποιώντας τα διαθέσιμα κοινοτικά προγράμματα που υπάρχουν για τέτοια έργα. Υπό το πρίσμα αυτό, η εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλει αίτημα για χρηματοδότηση στο νέο γύρο που θα προκηρυχθεί για το Innovation Fund ενώ, ενδεχομένως ακολουθήσουν κι άλλα αιτήματα για πόρους από το CEF και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος σε πάνελ στα πλαίσια του Balkan Energy forum που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα «ο μόνος σοβαρός καταναλωτής που διαφαίνεται να υπάρχει και να μπορεί να κάψει υδρογόνο στο 20% του μίγματος είναι η μονάδα ΣΗΘΥΑ, που θα κατασκευαστεί από την ΔΕΗ και θα τροφοδοτεί με θερμική ενέργεια τις τηλεθερμάνσεις της περιοχής».

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει η διευθέτηση του ρυθμιστικού πλαισίου για το υδρογόνο, πράγμα που αναμένεται να γίνει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Σε κάθε περίπτωση επισήμανε ότι συνιστά αναγκαίο όρο και προϋπόθεση τόσο για την ανάπτυξη των σχεδιαζόμενων έργων και άλλων όσο και για την διαμόρφωση της οικείας αγοράς.

https://energypress.gr/news/se-anazitisi-hrimatodotisis-gia-tin-monada-ilektrolysis-sto-amyntaio-i-hellenic-hydrogen



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021