Κυριακή 23  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Σε ζωντανή μετάδοση επίθεση με μαχαίρι κατά πολιτικού στη Γερμανία

Σε ζωντανή μετάδοση επίθεση με μαχαίρι κατά πολιτικού στη Γερμανία

Τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο άτομα - Η αστυνομία πυροβόλησε τον δράστη (Προσοχή: Σκληρές εικόνες)


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει έναν άνδρα με μαχαίρι να προβαίνει σε αιματηρή επίθεση στο Μανχάιμ της Γερμανίας. Τουλάχιστον δύο άτομα έχουν δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ. Το θύμα της επίθεσης είναι ο επικριτής του Ισλάμ Μίκαλε Στουρτζενμπέργκερ, το κόμμα του οποίου πραγματοποιούσε εκδήλωση σε κεντρική πλατεία της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του «Κινήματος Πολιτών PAX Europa», ο δράστης πλησίασε τον 58χρονο πολιτικό από πίσω και του κατάφερε χτυπήματα με μαχαίρι.


Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσο σοβαροί είναι τραυματισμοί των εμπλεκομένων, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι έχει σημάνει λήξη συναγερμού στο σημείο.

 

Ο Μίκαλε Στουρτζενμπέργκερ ήταν εκπρόσωπος Τύπου του CSU (Χριστιανοκοινωνική Ένωση Βαυαρίας) και κατόπιν πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Η ελευθερία», το οποίο έχει στο μεταξύ διαλυθεί. Εις βάρος του διεξήχθη έρευνα από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος της Βαυαρίας επειδή συνέδεε το Ισλάμ με τον φασισμό.

Από το 2013 έως το 2022 παρακολουθείτο από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος της Βαυαρίας επειδή, μεταξύ άλλων, συνέδεε το Ισλάμ με τον φασισμό. Ο 58χρονος έχει καταδικαστεί δύο φορές, για εξύβριση της αστυνομίας και για υποκίνηση μίσους και υποτίμηση θρησκευτικών διδασκαλιών. Είναι τακτικός αρθρογράφος στο ισλαμοφοβικό μπλογκ «Politically Incorrect» και ακτιβιστής του Κινήματος Πατριωτών Ευρωπαίων Εναντίον της Ισλαμοποιήσης της Δύσης (Pegida).

Στο βίντεο παρευρισκόμενοι προσπαθούν να σταματήσουν τον δράστη, αλλά εκείνος ξεφεύγει και επιτίθεται σε έναν αστυνομικό, μαχαιρώνοντάς τον στην πλάτη. Τελικά, ένας άλλος αστυνομικός πυροβολεί τον άνδρα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε το περιστατικό και εξήγησε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για κανέναν άλλο εμπλεκόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επακόλουθα της επίθεσης μεταδόθηκαν ζωντανά στο YouTube, καθώς μια προ υπάρχουσα ροή παρέμεινε ενεργή, ενώ οι νοσοκόμοι φαίνονταν να περιθάλπουν ανθρώπους με μαχαιριές στο πάτωμα. (Το βίντεο έχει έκτοτε αφαιρεθεί από το YouTube.)

https://www.zougla.gr/kosmos/sok-apo-epithesi-me-machairi-sto-manchaim-tis-germanias-se-live-metadosi/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021