Δευτέρα 29  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

ΔΤ_ΚΚΕ_ΑΠΌ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΔΡΑΣΗ 29-30/5_ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ_ΚΟΥΖΙΑΚΗ-ΜΑΡΟΥΔΑΣ (ΚΟΖΑΝΗ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ)

ΔΤ_ΚΚΕ_ΑΠΌ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΔΡΑΣΗ 29-30/5_ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ_ΚΟΥΖΙΑΚΗ-ΜΑΡΟΥΔΑΣ (ΚΟΖΑΝΗ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ)

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 9 Ιούνη με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας, δυναμώνοντας την ελπίδα και την προοπτική.
Το μουσείο Αιανής επισκέφτηκε , την Τετάρτη29 Μάη, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κουζιάκη Τίνα με κλιμάκιο του Κόμματος, μεταφέροντας το κάλεσμα ενίσχυσης του στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

αρχαιολογικό_μουσείο_Αιανής.jpgαμαξοστασιο_περιφερειας.jpgαμαξοστασιο_περιφερειας_2.jpg


Σε συζήτηση με τους εργαζόμενους ανέδειξε το πως αντιμετωπίζει το κράτος την πολιτιστική κληρονομία και την λαϊκή ανάγκη πρόσβασης σε αυτήν. Σαν ένα εμπόρευμα που θα αξιοποιείται στα πλαίσια της τουριστικής ανάπτυξης, όπου η λειτουργία των μουσείων θα έχει κριτήριο το κέρδος. Αυτό επιβάλλει ελαστικές σχέσεις εργασίας, λειτουργία με διάφορα προγράμματα που δεν εξασφαλίζουν μόνιμη και σταθερή δουλειά κ.α. Αυτό επιβάλει η στρατηγική της Ε.Ε. για την οποία το Κόμμα μας προειδοποίησε, όπως για τα σχέδια που υπάρχουν και εντάσσουν το μουσείο Αιανής σε ένα τουριστικό προϊόν και παράλληλα δίνει αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Κατέληξε ότι οι εργαζόμενοι στην αρχαιολογία και τον πολιτισμό έχουν κάθε συμφέρον από ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, που έχει μια ριζικά διαφορετική αντίληψη για την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομίας σαν λαϊκή ανάγκη και όχι σαν εμπόρευμα, που θα ενημερώνει έγκαιρα για αρνητικές εξελίξεις, θα αγωνίζεται μαζί με τους εργαζόμενους για τα δικαιώματα τους.
Στη συνέχεια, η υποψήφια ευρωβουλευτής επισκέφτηκε υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκε η μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό κυρίως σε υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με λαϊκές ανάγκες, την στιγμή που για τους επιχειρηματικούς ομίλους οι διαδικασίες τρέχουν fast track. Η στρατηγική της Ε.Ε. που θέλει προσαρμοσμένο το δημόσιο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, εκφράζεται με την μετατροπή της ΑΝΚΟ σε Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ., ένα γραφείο ενοικίασης εργαζομένων στην περιφέρεια καταστρατηγώντας τη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Το Κόμμα μας, είναι το μόνο Κόμμα που αντιπαλεύει αυτή την πολιτική στην Ε.Ε , στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια αλλα και στο δρόμο του αγώνα. Γι αυτό οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον να το στηρίξουν μαζικά στις εκλογές της 9ης Ιούνη.
Η περιοδεία συνεχίστηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπου η υποψήφια ευρωβουλευτής κάλεσε εργαζόμενους και φοιτητές να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Πανσπουδαστικής που βγήκε πρώτη δύναμη , για τρίτη συνεχόμενή χρονιά, ενισχύοντας στην κάλπη του Ιούνη το ΚΚΕ. Είναι η μόνη ψήφος που μπορεί να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην Ε.Ε των ιδιωτικών πανεπιστημίων, της σφαγής του παλαιστινιακού λαού κ.α. την στιγμή που όλα τα άλλα κόμματα στοιχίζονται πίσω από την Ε.Ε, του πολέμου και της φτώχιας.
Οι δυνάμεις του ΚΚΕ είναι οι μόνες που αναδεικνύουν την πραγματική εικόνα πίσω από την καλοστημένη βιτρίνα του Πανεπιστημίου, την έλλειψη μέριμνας σε στέγη και τροφή, τα ακριβά μεταπτυχιακά , την εργολαβοποιηση, την απλήρωτη δουλειά κ.α. Είναι η μόνη εγγύηση ότι οι λαϊκές ανάγκες θα είναι στο προσκήνιο μέσα από τους αγώνες άλλα και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις
Το απόγευμα της ίδιας μέρας η υποψήφια ευρωβουλευτής παραβρέθηκε στην επετειακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ένα χρόνο από τα γεγονότα της Καλαμιάς, που οργάνωσε η επιτροπή αγώνα των κατοίκων δηλώνοντας της συμπαράσταση της στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων.
Στην συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Καστοριά με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή , μέλος της Κ.Ε του Κόμματος, Ριζο Μαρούδα. Ο κεντρικός ομιλητής, μεταξύ άλλων , επικέντρωσε στις συνέπειες της στρατηγικής της Ε.Ε, την ΚΑΠ, που ξεκληρίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες για να στηριχτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον αγροδιατροφικο κλάδο. Το ΚΚΕ είναι το μόνο που καταψήφισε την ΚΑΠ και στο Ευρωκοοινοβούλιο άλλα και στο μπλόκα του αγώνα συμβάλλοντας αποφασιστικά στην οργάνωση του αγώνα των αγροτών, γι’αυτο και μονο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να στείλει ένα πραγματικό μήνυμα διαμαρτυρίας στην Ε.Ε.
Την Πεμπτη 30/5 η υποψήφια ευρωβουλευτης, Τίνα Κουζιάκη, περιόδευσε στο αμαξοστάσιο της Περιφέρειας. Στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς ανέφερε, εκφράζεται η πολιτική της Ε.Ε., που αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες σαν κόστος. Αυτό είναι το αίτιο που στην συγκεκριμένη υπηρεσία, κυριαρχούν ελαστικές σχέσεις εργασίας με διάφορα προγράμματα με ημερομηνία λήξης. Το κόμμα μας , σημείωσε, διαχρονικά έδωσε μάχη για την ενίσχυση των υπηρεσιών σε μόνιμο προσωπικό και μέσα και ενημέρωσε για τους αγώνες που ανέπτυξαν οι δυνάμεις του στο κίνημα για να κατοχυρωθούν δικαιώματα στους εργαζόμενους με προγράμματα. Η συζήτηση έκλεισε με κάλεσμα για ενίσχυσή του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ως την μόνη εγγύηση για το δυνάμωμα των αγώνων που πρέπει να αναπτυχθούν την ώρα που ο πόλεμος κλιμακώνεται, ετοιμάζονται νεα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα κ.α.
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στην κτηνιατρική υπηρεσία της περιφέρειας όπου έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους.
30/5/2024

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021