Τετάρτη 3  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

 Ο Φλωρίδης παρεμπόδισε την εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας στο Υπουργείο του

Ο Φλωρίδης παρεμπόδισε την εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας στο Υπουργείο του

Τραμπούκισαν γνωστό δικηγόρο που προέβη σε καταγγελίες για διαφθορά στους ιατροδικαστές και συγκάλυψη στην υπόθεση των Τεμπών - Έκθετος ο Υπουργός και οι άμεσοι συνεργάτες του - Ποδοπατείται το Κράτος Δικαίου


Το εάν στην Ελλάδα επί ημερών της παρούσης κυβερνήσεως παραβιάζεται το Κράτος Δικαίου έχει ήδη απασχολήσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Ευρωκοινοβούλιο έχει ήδη αποφανθεί επί του συγκεκριμένου ερωτήματος. Δυστυχώς ναι, είναι το συμπέρασμα. Στην Ελλάδα παραβιάζεται συστηματικά το Κράτος Δικαίου. Οι ελληνικές αρχές γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους το διεθνές κεκτημένο όσον αφορά τους μετανάστες και την επαναπροώθησή τους. Στην Ελλάδα παραβιάζεται συστηματικά και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση η ελευθερία του Τύπου και για τον λόγο αυτό ο τόπος αυτός βρίσκεται σε μία θέση παγκοσμίως η οποία δεν περιποιεί τιμή για ευρωπαϊκό κράτος.

Σε όλα τα ήδη διαπιστωμένα έρχεται να προστεθεί και μία ανήκουστη ιστορία καθημερινής παράνοιας η οποία καταγράφτηκε από το δικαστικό ρεπορτάζ στον Οίκο της ελληνικής Δικαιοσύνης, το Υπουργείο δηλαδή το οποίο υφίσταται για να προστατεύει και να διευκολύνει την παροχή του μέγιστου αγαθού για τον Έλληνα πολίτη: την απονομή Δικαιοσύνης.


Η υπόθεση αφορά τον γνωστό δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, απευθύνθηκε στη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κα. Γιαβή, που είναι υπηρεσιακή γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης – δεν είναι δηλαδή γραμματέας του Υπουργού. Η ενέργεια του αφορούσε τις αιτήσεις και καταγγελίες στις οποίες είχε προβεί είτε ατομικώς, είτε για λογαριασμό εντολέων του, είτε θυμάτων των Τεμπών, είτε ιατροδικαστών. Αφενός για ένα σκέλος που αφορούσε γενικότερα τη διαφθορά, χρηματισμούς κτλ. σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες και ιδίως Αθηνών, Πειραιώς, Λαμίας, Λάρισας και Θεσσαλονίκης και αφετέρου για την ιατροδικαστική συγκάλυψη των Τεμπών με λεπτομέρειες, πώς έγινε με έγγραφα και στοιχεία.

Εξ όσων λοιπόν πληροφορούμεθα από το δικαστικό ρεπορτάζ, επί αυτών των αιτήσεών του Γιάννη Απατσίδη όχι μόνο δεν του απέστειλαν ποτέ καμία ενημέρωση, αλλά ούτε και λάμβανε κάποια απάντηση επί της ουσίας. Το χειρότερο; Δεν ελάμβανε αριθμό πρωτοκόλλου.

Ως γνωστόν όταν στέλνεται μια καταγγελία ηλεκτρονικά σε κάποια Αρχή, πόσο δε μάλλον στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, σου στέλνουν ηλεκτρονικά τον αριθμό πρωτοκόλλου. Αυτό επιβάλει ο νόμος.


Ο Γιάννης Απατσίδης αναγκάστηκε να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα, ενώ επιχειρούσε συνεχώς να έρθει σε επαφή μέσω τηλεφώνου. Ματαίως. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω στο Υπουργείο ενός κατά τα άλλα λαλίστατου Υπουργού, κ. Φλωρίδη. Κάποια στιγμή ως φαίνεται, η κα Γιαβή αναγκάστηκε και απάντησε σε ένα e-mail ενιαίο για τους αριθμούς πρωτοκόλλου, χωρίς να αναφέρονται οι ημερομηνίες κατάθεσης, ενώ ήταν διαφορετικές αιτήσεις, για διαφορετικούς εντολείς, το οποίο δεν ήταν επίσημο έγγραφο.

Βάσει αυτής της απάντησης ο δικηγόρος μετέβη στον εισαγγελέα, ο οποίος και είπε πως σε όλα τα πρωτόκολλα που μνημονεύει η κα Γιαβή ως αιτήσεις και καταγγελίες του κ. Απατσίδη θα πρέπει να χορηγηθούν τα αποδεικτικά κατάθεσης και τα επικυρωμένα αντίγραφα των αιτήσεών.

Προσοχή. Πρόκειται για εισαγγελική εντολή.

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυρία Γιαβή μετά από κάποια αρχική προφορική άρνηση, μάλλον δεν κατάφερε να προβεί σε ανάκληση της παραγγελίας και κάλεσε με e-mail τον δικηγόρο να παραλάβει τα έγγραφα της εισαγγελικής παραγγελίας. Όπερ και εγένετο.

Τα έγγραφα είχαν δοθεί (;) σε ένα αναρμόδιο πρωτόκολλο και όχι στο πρωτόκολλο που είναι της κας Γιαβή που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο, αλλά στο ισόγειο. Εκεί οι υπάλληλοι που τους είχαν διατάξει να του επιδώσουν τα έγγραφα δεν ήθελαν να το κάνουν γιατί δεν ήταν… αρμόδιοι.

Επικοινώνησαν με το γραφείο της κας Γιαβή. Κατέβηκε μια γραμματέας της κας Γιαβή, η οποία προφανώς είχε πρόσφατα διαβάσει τη Δίκη του Κάφκα, ζήτησε από τον κ. Απατσίδη, παρόντα, να προσκομίσει εξουσιοδότηση για τον παρόντα εαυτό του. Αυτό ούτε ο Κάφκα θα μπορούσε να το φανταστεί. Ως γνωστόν δεν ήταν δυνατό να υπάρχει εξουσιοδότηση του εαυτού ενός παρόντος προσώπου. Υπαναχώρησε σε αυτό η υφισταμένη της Γενικής Γραμματέως. Όταν κατέβηκε εκ νέου, έφερε μαζί της ένα πάκο των αιτήσεων, μαζί με ένα πρωτόκολλο παράδοσης. Ένα έγγραφο διαβιβαστικό της κας Γιαβή, το οποίο έλεγε «εκτέλεση της παραγγελίας σας παραδίδουμε όσα διατασσόμαστε». Ζητήθηκε από τον δικηγόρο να υπογράψει εκάστη σελίδα στα πρωτότυπα που είναι πάνω από 200 σελίδες. Πρόκειται για το μαρτύριο της σταγόνας ή για απλό καψόνι. Ο κ. Απατσίδης αντέτεινε πως θα υπογράψει στο πρωτόκολλο πως παραλαμβάνει όσες σελίδες αναφέρονται προς παράδοση. Γιατί στο χαρτί δεν υπήρχε αναλυτικά τι του παραδόθηκε.

Όταν η κρατική παράνοια θριαμβεύει και ο κ. Φλωρίδης παρανομεί
Από το μυαλό του Γιάννη Απατσίδη πέρασε αιφνιδίως μία τρελή ιδέα. Ή μάλλον τον διαπέρασε σαν εκκένωση μία υποψία.

Πιθανολογούσε πως η Γενική Γραμματέας δεν θέλει να δώσει ένα συγκεκριμένο χαρτί. Ρώτησε λοιπόν αν αυτό το χαρτί υπάρχει. Του απάντησαν πως όχι. Εξήγησε πως ο Εισαγγελέας εξέδωσε την εισαγγελική παραγγελία με βάση το συγκεκριμένο χαρτί για να λάβει την απίστευτη απάντηση. Η περίφημη υφισταμένη δηλώνει: «Αυτό το χαρτί δεν θα το πάρετε». Τελεία και παύλα.

Τα πράγματα είχαν αρχίσει να στραβώνουν για τα καλά μέσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο δικηγόρος ανέβηκε στα γραφείο της Γενικής Γραμματέως, απαιτώντας να του δοθεί το περίφημο χαρτί. Είχε ήδη ειδοποιήσει τηλεφωνικά το «100». Από αυτήν τη στιγμή και μετά αρχίζει να εξελίσσεται μία ιστορία η οποία θυμίζει σενάριο ταινίας του Κώστα Γαβρά, στην Πράγα της σταλινικής περιόδου.

Καταφθάνει λοιπόν στο Υπουργείο η ΕΛ.ΑΣ.. Οι αστυνομικοί ήταν πάρα πολύ τυπικοί και επισήμαναν πως αφού έχει υποβληθεί έγκληση προφορική και στο «100» θα πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Την ίδια ώρα ο σεκιούριτι του Υπουργείου προσπαθούσε να επηρεάσει τον αστυνομικό. Ο αστυνομικός τον απέπεμψε. Τους παρακώλυε στο να ανέβουν στον δεύτερο όροφο. Η αναμονή κράτησε πάνω από 40 λεπτά και κάποια στιγμή κατεβαίνει η γραμματέας (η περίφημη υφισταμένη), αγχωμένη γιατί είχε εγκαταλείψει τα χαρτιά που είχε προσκομίσει για παραλαβή. Πήγε να τα αφαιρέσει με τη βία παρουσία των αστυνομικών. Εκείνοι της είπαν ότι αυτό δεν επιτρέπεται. Έρχονται άλλοι δύο αστυνομικοί οι οποίοι ήταν στο εποπτεύον περιπολικό. Δεν τους είχε κάλεσει το πρώτο πλήρωμα. Προφανώς κλήθηκαν από το Υπουργείο. Πιθανότατα από το ίδιο το γραφείο του Υπουργού για να κάνουν παράπονα εναντίον των πρώτων αστυνομικών. Η πλήρης παράνοια.

Αυτοί οι αστυνομικοί, αφού ενημερώθηκαν, έδωσαν δίκιο στους πρώτους αστυνομικούς και μέμφθηκαν τον σεκιούριτι ότι αυτά που κάνει δεν έχουν νόημα και ότι το Υπουργείο δεν είναι φυλακές, είναι δημόσια υπηρεσία και θα πρέπει να ακολουθηθούν τα νόμιμα και από τη στιγμή που η κυρία Γιαβή δεν κατεβαίνει στο ισόγειο θα πρέπει να ανέβουν όλοι επάνω. Ανέβηκαν. Εκεί υπήρχε καθυστέρηση. Ασκήθηκε μπούλινγκ προς τους αστυνομικούς και προσωπικά στον κ. Απατσίδη. Κάποια στιγμή παρατηρήθηκε κινητικότητα. Κάποιος κάλεσε τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., πιθανότατα ένας με πολιτικά, και αίφνης εμφανίζεται ο Υπουργός αυτοπροσώπως να σπρώχνει και να απωθεί τους διαμαρτυρόμενους πολίτες και κάποιους αστυνομικούς, λέγοντας τους ωρυόμενος να εξαφανιστούν από το Υπουργείο. Προσοχή, ο Υπουργός τραμπούκιζε αστυνομικούς οι οποίοι προστάτευαν δικηγόρο, που βρισκόταν εκεί με εισαγγελική παραγγελία. Υπό ομαλές θεατρικές συνθήκες η σκηνή θα ταίριαζε σε μία παραλλαγή θεατρικού του Ιονέσκο. Υπό τις παρούσες συνθήκες, ωστόσο, η σκηνή αυτή καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποία παραβιάζεται το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα και το πόσο προσβάλλεται η νοημοσύνη του πολίτη στον τόπο αυτόν.

Τελικά, ο δικηγόρος φυγαδεύτηκε δια της βίας και παρά τη θέλησή του. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων. Έδωσε κατάθεση. Καταστρατηγήθηκαν όλοι οι κανόνες και οι διατάξεις. Το επόμενο πρωί ο δικηγόρος ενημερώνεται αρμοδίως πως… δεν είναι δυνατόν να ενημερωθεί. «Αν είναι δυνατόν», θα σκεφτεί ο αφελής πολίτης. Είναι και παραείναι ως φαίνεται. Βλέπετε είχε ζητήσει το περιεχόμενο των καμερών ασφαλείας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας του ΑΤ Αμπελοκήπων δεν είχαν «φροντίσει» να διαθέτουν το απαιτούμενο οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Τώρα μετά από όλα αυτά μένει η ουσία. Και η ουσία συνίσταται στο ότι ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης ζητούσε από τον Φεβρουάριο κάποια έγγραφα που αφορούσαν μείζονος σημασίας υποθέσεις για την τραγωδία των Τεμπών, για τη διαφθορά στο σώμα των Ιατροδικαστών και άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και την απονομή της.

Το ρεπορτάζ είναι σαφές. Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα ανώτερα και ανώτατα ιεραρχικά επίπεδα παρανόμησε, σύμφωνα με τις καταγγελίες του ίδιου του δικηγόρου Γιάννη Απατσίδη. Ο ίδιος ο Υπουργός συμμετείχε, άκουσον, σε ενέργειες τραμπουκισμού πολιτών. Μπροστά του μέλη της ασφαλείας του Υπουργείου (και της δικής του) τραμπούκισαν αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. Η κατάσταση παραπέμπει σε εκτροπή και ο ίδιος ο κ. Φλωρίδης είναι εκτεθειμένος και οφείλει εξηγήσεις. Εδώ και τώρα.

https://www.zougla.gr/greece/o-floridis-parebodise-tin-ektelesi-eisangelikis-parangelias-sto-ypourgeio-tou/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021