Σάββατο 27  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Χωρίς φρένο η κοροϊδία Καραμανλή για Τέμπη: «Καταθέστε αίτημα Προανακριτικής, δεν θα κρυφτώ», αλλά τον Νοέμβριο κρύφτηκε

Χωρίς φρένο η κοροϊδία Καραμανλή για Τέμπη: «Καταθέστε αίτημα Προανακριτικής, δεν θα κρυφτώ», αλλά τον Νοέμβριο κρύφτηκε

Χωρίς φρένο η κοροϊδία Καραμανλή για Τέμπη: «Καταθέστε αίτημα Προανακριτικής, δεν θα κρυφτώ», αλλά τον Νοέμβριο κρύφτηκε
Μπορεί τον Νοέμβριο να μη συναίνεσε στα αιτήματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής με βάση την έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 που εντόπισε ισχυρές ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικής απιστίας, σήμερα όμως ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε τη μειοψηφία να καταθέσει πρόταση σύστασης Προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών διότι, όπως ανέφερε, δεν κρύβεται και δεν θα κρυφτεί πίσω από καμία βουλευτική ασυλία.

«Έλαβα απόφαση να τοποθετούμαι αποκλειστικά και μόνο θεσμικά. Από τον Οκτώβριο είχα ζητήσει να κατατεθεί πρόταση σύστασης Προανακριτικής για τα Τέμπη» είπε τη στιγμή που τον επόμενο μήνα από το ορόσημο που έθεσε ο ίδιος αρνήθηκε να συσταθεί Προανακριτική για τη διερεύνηση της σύμβασης 717 μετά το πόρισμα της ευρωπαίας εισαγγελέα που συσχετίστηκε με τη δικογραφία του εγκλήματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας από τον εφέτη – ανακριτή Λάρισας.


«Δηλαδή, να συνταχθεί κατηγορητήριο για να δούμε εδώ αν και ποια βάση έχει. Εδώ στη Βουλή, όχι στα λαϊκά δικαστήρια της τηλεόρασης και στα σοσιαλ μίντια. Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία».

«Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για την 717»
Θίγοντας το ζήτημα της μη ολοκλήρωσης της διαβόητης σύμβασης 717, ο πρώην υπουργός Μεταφορών κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Χρήστο Σπίρτζη. «Αν κάποιοι καθυστέρησαν, είναι όσοι είχαν την ευθύνη το 2016, 2017 και το 2018. Γιατί αν έπρεπε να διακοπεί η σύμβαση, έπρεπε να γίνει τότε» ισχυρίστηκε, υποστηρίζοντας πως αν δεν προχωρούσε στη συμπληρωματική σύμβαση, τότε δεν θα διασφάλιζε τα συμφέροντα του δημοσίου.

Επιμένει στις αποκλειστικές ευθύνες σταθμάρχη και νεκρών μηχανοδηγών
Ως προς την τραγωδία με τους 57 νεκρούς και το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε πως παραβιάστηκε επτά φορές ο γενικός κανονισμός κυκλοφορίας του ΟΣΕ, συμπληρώνοντας πως αδίκως κατηγορείται για συγκάλυψη αφού παραιτήθηκε «από την πρώτη στιγμή, αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη».

«Νομίζετε ότι δεν πονάω;»
Εν συνεχεία, ο πρώην υπουργός έκανε επίκληση στο συναίσθημα, λέγοντας; «Νομίζετε ότι δεν πονάω εγώ όπως κάθε Έλληνας; Δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το Δράμα που πέρασαν τόσες οικογένειες;». Ωστόσο, η επίκληση δεν διήρκεσε πολύ διότι φρόντισε να επικαλεστεί την τραγωδία στο Μάτι.

«Εμείς δεν παίξαμε πολιτικό θέατρο, όπως άλλοι στο Μάτι. Παραιτήθηκα αμέσως διότι δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα κάναμε όλα σωστά και γι΄ αυτό παραιτήθηκα» είπε και επανέλαβε τη… γενναία αυτοκριτική πως δεν κατάφερε να ξεριζώσει τις νοσηρές νοοτροπίες του δημοσίου τομέα.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, κούνησε και το δάχτυλο στην αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας την παρωδία. «Στόχος σας είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση του και η παράταξη της ΝΔ» είπε απευθυνόμενος στη μειοψηφία, ισχυριζόμενος πως η ΝΔ «δεν θα παραδώσει τη χώρα στους θυρωρούς των συμφερόντων», φωτογραφίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον όμιλο Μαρινάκη.

«Δεν έχω να κρύψω κάτι, ούτε να φοβηθώ. Στέκομαι και σας κοιτώ στα μάτια, χωρίς κραυγές. Όποιος έχει κατηγορίες εναντίον μου ας τις φέρει» κατέληξε.

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021