Δευτέρα 29  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

ΣΥΡΙΖΑ: Ενεργοποιείται το μητρώο φίλων, θα ψηφίσουν για το ευρωψηφοδέλτιο – Τι λέει το καταστατικό

ΣΥΡΙΖΑ: Ενεργοποιείται το μητρώο φίλων, θα ψηφίσουν για το ευρωψηφοδέλτιο – Τι λέει το καταστατικό

ΣΥΡΙΖΑ: Ενεργοποιείται το μητρώο φίλων, θα ψηφίσουν για το ευρωψηφοδέλτιο – Τι λέει το καταστατικό
Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στον 6ο όροφο της Κουμουνδούρου με θέμα τις ευρωεκλογές για τις προκριματικές εκλογές και για την πολιτική ατζέντα ως τις ευρωεκλογες.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το documentonews.gr, αποφασίστηκε ότι στις προκριματικές εκλογές της 14ης Απριλίου θα ψηφίσουν και οι φίλοι του κόμματος εκτός από τα μέλη. Μάλιστα, άμεσα ενεργοποιείται το μητρώο φίλων που ορίζει το καταστατικό.


Κάποιος θα μπορεί να εγγράφεται μέλος και φίλος του κόμματος ακόμα και τη μέρα της ψηφοφορίας. Επιπλέον, εγκρίθηκε και η υβριδική ψηφοφορία (και με κάλπη και ηλεκτρονικά).

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Στο επίκεντρο η διαδικασία των προκριματικών εκλογών για το ευρωψηφοδέλτιο

Τι λέει το καταστατικό για τους «φίλους του ΣΥΡΙΖΑ»
Άρθρο 8 – Φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιδιώκει τη συνεχή και μόνιμη επαφή, διάλογο και συνεργασία του με όσους και όσες στηρίζουν τις θέσεις και τις δραστηριότητές του, τους οποίους ενθαρρύνει να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες και τη δράση των οργανώσεών του. Προς το σκοπό αυτό διαμορφώνει ειδικό Μητρώο Φίλων σε εθνικό επίπεδο και ανά γεωγραφική ή κλαδική/θεματική διαίρεση. Η εγγραφή στο Μητρώο Φίλων γίνεται με απλή αίτηση του ενδιαφερόμενου/της ενδιαφερόμενης προς οποιαδήποτε Οργάνωση Μελών, κεντρικό ή ενδιάμεσο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας ή της ψηφιακής πλατφόρμας ή εφαρμογής του κόμματος. Με την υποβολή της αίτησης, ο ενδιαφερόμενος/η συγκατατίθεται στη συλλογή και την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που απαιτούνται για τη συμμετοχή του/της. Για την τήρηση του Μητρώου Φίλων και την παρακολούθηση της επαφής και της αξιοποίησης των φίλων του κόμματος ορίζεται ειδική Επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

2. Οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν δικαίωμα:

(α) Να συμμετέχουν στα Τμήματα του κόμματος καθώς και στις συνεδριάσεις και άλλες δράσεις των οργανώσεων της περιοχής, του κλάδου ή του αντικειμένου τους που δεν επιφυλάσσονται αποκλειστικά στα μέλη, σύμφωνα και με όσα προβλέπονται ειδικότερα παρακάτω.

(β) Να ενημερώνονται για όλες τις δραστηριότητες και τις αποφάσεις του κόμματος και των οργάνων του.

(γ) Να καταθέτουν προτάσεις στα όργανα ή δημόσια, ατομικά ή από κοινού, για την πολιτική και τη λειτουργία του κόμματος.

(δ) Να συμμετέχουν σε δημοψηφίσματα ή προκριματικές εσωκομματικές εκλογές για την επιλογή υποψηφίων για δημόσια αξιώματα, όπου οι ειδικότερες διατάξεις του παρόντος καταστατικού δίνουν τη σχετική δυνατότητα.

(ε) Να δικτυώνονται μεταξύ τους και με τα μέλη του κόμματος στο πλαίσιο επιμέρους πρωτοβουλιών, ομάδων εργασίας κ.ο.κ., είτε άτυπων είτε θεσμοποιημένων.

(στ) Να συμμετέχουν στις δια ζώσης ή διαδικτυακές διαβουλεύσεις που οργανώνονται στο πλαίσιο του κόμματος σύμφωνα με τα παρακάτω.

(ζ) Να θέτουν υποψηφιότητα για ορισμό ή εκλογή σε όλα τα δημόσια αξιώματα που καταλαμβάνονται μέσω ή χάρη σε στήριξη του κόμματος.

3. Κάθε Οργάνωση Μελών και κάθε όργανο σε όλα τα επίπεδα του κόμματος ορίζει έναν υπεύθυνο/μία υπεύθυνη από τα μέλη του για τον συντονισμό της επαφής και της αξιοποίησης των φίλων του κόμματος. Οι υπεύθυνοι/υπεύθυνες αυτοί/αυτές συνεργάζονται με την ειδική επιτροπή της ΚΕ που περιγράφεται στην παράγραφο 1.

4. Οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδέχονται τις βασικές αξίες, κατευθυντήριες γραμμές και πολιτικές επιλογές του κόμματος και στηρίζουν τις κεντρικές πολιτικές καμπάνιες και τις οικονομικές εξορμήσεις του κόμματος στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, ενώ υποχρεούνται να μην στηρίζουν ανταγωνιστικά πολιτικά εγχειρήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει οποτεδήποτε κάποιον/α από το Μητρώο Φίλων του, με απόφαση της ειδικής επιτροπής της ΚΕ της παραγράφου 1.

https://www.documentonews.gr/article/syriza-energopoieitai-to-mitroo-filon-tha-psifisoyn-gia-to-eyropsifodeltio-ti-leei-to-katastatiko/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021