Κυριακή 29  Σεπτεμβρίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Θεσσαλονίκη: Επιβάτης-λαγωνικό τσάκωσε κλέφτη σε αστικό και έσωσε το κινητό παθούσας

Θεσσαλονίκη: Επιβάτης-λαγωνικό τσάκωσε κλέφτη σε αστικό και έσωσε το κινητό παθούσας

Κυνήγησε τον δράστη και βοήθησε τους αστυνομικούς να τον ακινητοποιήσουν

Ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν αλλοδαπό άνδρα που έκλεψε το πορτοφόλι και το κινητό μιας επιβάτιδας αστικού λεωφορείου την ώρα που αυτή έβγαζε εισιτήριο από το μηχάνημα.

Τον δράστη της κλοπής -που δεν παρέστη στο δικαστήριο- καταδίωξε ένας νεαρός επιβάτης που τον είδε να αφαιρεί τα προσωπικά αντικείμενα της γυναίκας μέσα από την τσέπη του.

Όπως περιέγραψε η παθούσα στο δικαστήριο, μπήκε σε λεωφορείο από τη στάση Αγίας Σοφίας στην Εγνατία με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Η ίδια έβγαλε ένα κέρμα για να επικυρώσει το εισιτήριο της διαδρομής και την ώρα που βρισκόταν στο μηχάνημα, άκουσε φωνές ότι την κλέβουν. Σύμφωνα με όσα είπε στην κατάθεσή της, όταν η πόρτα άνοιξε στην επόμενη στάση, ο δράστης άρχισε να τρέχει και ένας νεαρός τον ακολούθησε και μαζί με τους αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο, τον ακινητοποίησαν και βρήκαν πάνω του το κινητό, το οποίο και της επιστράφηκε αμέσως. «Το πορτοφόλι μου δεν βρέθηκε ποτέ, μπορεί να το πέταξε σε κάποιον συνεργό του», είπε.

Ο μάρτυρας αστυνομικός που κλήθηκε στο σημείο κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος ήταν υπό την επήρεια ουσιών και ότι αντιδρούσε έντονα στον έλεγχο.

«Ήταν χαρακτηριστικό ότι φορούσε πολλές στρώσεις ρούχων και σε ένα από τα δυο παντελόνια του βρέθηκε ένα μεγάλο μαχαίρι. Στη συνέχεια άρχισε να έχει σπασμούς και διακομίσθηκε με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο», είπε.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο νεαρός που… έπιασε επ' αυτοφώρω τον δράστη να κλέβει.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον έκρινε ένοχο για κλοπή και οπλοφορία και τον καταδίκασε στην παραπάνω ποινή φυλάκισης, μετά και από σχετική πρόταση της εισαγγελέα.

https://www.voria.gr/article/thessaloniki-epibatis-lagoniko-tsakose-klefti-se-astiko-kai-esose-kinito-pathoysas



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021