Σάββατο 29  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Το τι γίνεται με τη ΔΕΤΗΠ το μαθαίνουμε από τους: Κ. Βέττα, Κουκουλόπουλο, Λιάση, ποτέ από τον κ. Πλακεντά οποίος μας υποβιβάζει σε αχθοφόρους

Το τι γίνεται με τη ΔΕΤΗΠ το μαθαίνουμε από τους: Κ. Βέττα, Κουκουλόπουλο, Λιάση, ποτέ από τον κ. Πλακεντά οποίος μας υποβιβάζει σε αχθοφόρους

Το τι γίνεται με τη ΔΕΤΗΠ το μαθαίνουμε από τους: Κ. Βέττα, Κουκουλόπουλο, Λιάση, ποτέ από τον κ. Πλακεντά οποίος μας υποβιβάζει σε αχθοφόρους

"Και αποχαιρέτα την, την τηλεθέρμανση που ήξερες".

«Δήμαρχος Εορδαίας είναι», είναι ο πάμε και όπου βγει.

Θα έσκαγε το μεγάλο κανόνι, ήτο θέμα χρόνου, έσκασε στο Δήμαρχο Πλακεντά.

Ήταν χρόνια η αδράνεια της πολιτικής ζωής και των χαμογελαστούληδων εκλεγμένων, που ορκίζονταν ότι θα έλυναν τα προβλήματα της Πόλεως, όμως Συβαρίτες αποδείχθηκαν.

Η τηλεθέρμανση πήγαινε χέρι-χέρι με τη ΔΕΗ, ότι συνέβη με τη ΔΕΗ θα συμβεί και με την Τηλεθέρμανση, τώρα ξεκινά το πανηγύρι.

Ο κ. Πλακεντάς με την εμμονικά αντιδημοκρατική συμπεριφορά του δεν ενημερώνει κανέναν ποτέ.

Μια τα μαθαίνουμε από την κ. Καλλιόπη Βέττα, μια από τον κ. Κουκουλόπουλο Πάρι, και μετά από τον κ. Λιάση.

Ο τελευταίος είναι Δήμαρχος με πυγμή ( ο Λαός λέει με παπάρ....., αλλά δεν το λέμε Δημόσια). Ρητά δήλωσε ό,τι: Δεν υπογράφουμε για το ΣΗΘΥΑ, εάν η τιμή της παρεχόμενης ενέργειας δεν είναι μικρότερη από αυτή που παράγουμε εμείς με βιομάζα. Τελεία, ο δήμαρχος της Εορδαίας είναι "πάμε και όπου βγει", είναι καλοκαιρινός, εν αντιθέσει με τις τηλεθερμάνσεις που είναι χειμερινές.

Ας δούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου τι ελέχθη.

Παραθέτουμε και το σχετικό βίντεο.

Λέει ο Δήμαρχος Αμυνταίου, θέτουμε προαπαιτούμενα, προϋποθέσεις, ώστε να διασαφηνίσουμε την τιμή πώλησης προς τους καταναλωτές μας, να είναι σε τέτοια επίπεδα ούτως ώστε αυτό το αγαθό να παρέχεται σε πολύ καλές τιμές όπως παρέχεται σήμερα.

Μέσα από τη συζήτηση προέκυψαν κάποια σοβαρά ζητήματα για την κάθε τηλεθέρμανση διαφορετικά και το κυριότερο ζήτημα ήταν οι οφειλές της ΔΕΤΗΠ Εορδαίας από την τοποθέτηση των ηλεκτρολεβήτων, που ουσιαστικά αυτοί οι λέβητες τοποθετηθήκαν όταν έκλεισε απότομα ο ΑΗΣ Καρδιάς και δεν θα μπορούσε να βρει άλλο τρόπο να τηλεθερμένεται η Πόλη της Εορδαίας και μάλιστα είχε εκδοθεί ένα ΦΕΚ, το οποίο έλεγε ότι το κόστος τηλεθέρμανσης θα το καλύπτει η Πολιτεία με τη ΔΕΗ και δεν θα επιβαρύνεται η ΔΕΤΗΠ.

Η ΔΕΤΗΠ είχε την υποχρέωση να πληρώνει το μέχρι τότε κόστος που πλήρωνε από τον ΑΗΣ καρδιάς.

Επίσης υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, για να λειτουργήσει αυτή η εταιρία πρέπει  συνδεθούμε με τη ΔΕΗ 5 και να κατασευαστούν οι λέβητες φυσικού αερίου, ώστε να συντεθούν όλες αυτές οι μονάδες για να θερμαίνονται οι τρεις τηλεθερμάνσεις.

Εμείς ως Δήμος έχουμε το εξής πλεονέκτημα, έχουμε τη δική μας μονάδα παραγωγής τηλεθέρμανσης με βιομάζα.

Ο δήμος προέβη  σε δανεισμό 2 εκατομμυρίων και σήμερα  έχει τοκοχρεολυτικές δόσεις οι οποίες έχουν ανέλθει σε 280.000 και ενδεχομένως να πλησιάσουν τις 300.000 σε ετήσια βάση και ήρθε μια επιπλέον χρέωση 660 χιλιάδες για δικαιώματα ρύπων από τη λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου για το 2018 και 2019.

Αν για εμάς είναι 660 χιλιάδες τα δικαιώματα ρύπων, για την Κοζάνη που ακόμα ζεσταίνεται από το ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου είναι δεκάδες εκατομμύρια και αυτά τα ζητήματα εάν δεν λυθούν ναι μεν θα συστήσουμε τη Διαδημοτική εταιρία αλλά δεν θα υπογράψουμε σύμβαση και τοποθετήθηκα στο Διευθύνων Σύμβουλο, ότι εμείς ποτέ δεν θα πάρουμε θερμική ενέργεια από το δίκτυο, εάν το κόστος της είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχουμε.

Υ.Γ.

Τηρουμένων των αναλογιών, σε σχέση με το χρέος του Δήμου Αμυνταίου για την τηλεθέρμανση, θα έπρεπε η Εορδαία να έχει το μέγεθος της Νέας Υόρκης...



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021