Πέμπτη 20  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία

Κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία

Πολιτίδης Χρήστος: Το έχω γράψει επανειλημμένα ξεκινώντας πριν 2 χρόνια.

Η λύση στην Εορδαία είναι η Κίνα. Ο μόνος που έχει χρήματα και τεχνολογία φυσικά να δει σοβαρά το ΒΙΟΠΑ είναι ο Κινέζικος Δράκος.

Αξιός-Μοράβας-Δούναβης-Αμβούργο.

Εδώ κολλά και το σχέδιο Σωτηρόπουλου για τον Σιδηρόδρομο και την σύνδεση του με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (με τρύπημα του Βερμίου).

Δυστυχώς ι ο κύριος Πλακεντάς δεν καταλαβαίνει και παίζει με τα πλαστικά τραινάκια του. Σαμποτάζ κάνει στον Δήμο που τον εξέλεξε.

Πες πες κάτι θα μείνει, μου το είχε πει πριν καιρό ο κύριος Καραβασίλης!!!!!!

Διαβάζουμε στο e-ptolemeos πριν 1 χρόνο https://e-ptolemeos.gr/kineziko-endiaferon-gia-ependyseis-s/ 27/07/2020

Κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία – Συνάντηση με κινεζική αποστολή στην Περιφέρεια

Στους τομείς των μεταφορών, της πράσινης ενέργειας, των μπαταριών και των σιδηροδρόμων επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον της σημερινής συνάντησης, κινεζικής αποστολής με τον Περιφερειάρχη και συνεργάτες του, για πιθανές επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία.
 
Τα μέλη του  κινεζικού κλιμακίου εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους, ενημερώνοντας παράλληλα σχετικά με  τις δυνατότητες που έχουν να συμμετέχουν, είτε για κοινές, είτε για αυτοτελείς επενδύσεις στους τομείς που προαναφέρθηκαν.
 
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που εντοπίζονται στη Δυτική Μακεδονία καθώς και στις στρατηγικές κατευθύνσεις που δίνονται από την Περιφερειακή Αρχή. Όπως τόνισε, αναμένοντας τα ευνοϊκά κίνητρα από την Κυβέρνηση για την προσέλκυση επενδύσεων, η Περιφέρεια ολοκληρώνει την επεξεργασία προτάσεων για τη μετάβαση, οι οποίες θα διευκολύνουν μεγάλες και μικρές επενδύσεις που θα δημιουργούν πολλές νέες θέσεις εργασίας.
 
Μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι επαφές, ενώ η αποστολή των Κινέζων τις επόμενες ημέρες θα έχει σειρά επαφών με Υπουργούς και στελέχη των Υπουργείων.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι συνεργάτες του Περιφερειάρχη κ. Κιάνας Στέργιος – Αντιπεριφερειάρχης Σχεδιασμού Αναπτυξιακής Μετάβασης και ο κ. Μακρυγιάννης Μενέλαος – εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα προγραμματισμού και ανάπτυξης. Την κινεζική αποστολή συνόδευε ο Πρόεδρος της εταιρείας Ευρωσυμβούλων κ.  Κοκορότσικος Πάρης.
 
 
Διαβάζουμε στο kozan.gr σήμερα https://kozan.gr/archives/301243 δεν γνωρίζω από που πήραν την Πληροφορία αλλά ειναι αλήθεια οι Κινέζοι ψάχνονται!!!!
:ΚΙ Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ (ΠΑΛΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ) ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ, ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΓΙΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΚΙΝΕΖΟΥΣ
kozan.gr: Κι η κτηματική περιοχή της Ποντοκώμης (παλαιός οικισμός) ανάμεσα στους χώρους που εξετάζονται, προς αξιοποίηση, για εμβληματική επένδυση από Κινέζους     21 Σεπτεμβρίου 2021 - 7:41 ΠΜ 2 Comments
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, έντονη κινητικότητα, χωρίς να λάβει δημοσιότητα, παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, από επενδυτές (Κινέζους) που ενδιαφέρονται για τη δημιουργία μεγάλης επένδυσης στην περιοχή μας, που θα απασχολεί εκατοντάδες εργαζομένους. Τρία νομοσχέδια, που προωθεί η κυβέρνηση κι αναμένεται να εγκριθούν μέχρι το τέλος του 2021, συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρόκειται για νομοσχέδια που αφορούν  τις  εμβληματικές επενδύσεις, τον επενδυτικό νόμο και τις νέες κρατικές ενισχύσεις, ειδικά για τις περιοχές σε φάση απολιγνιτοποίησης όπως π.χ. οι Π.Ε. Κοζάνης,  Φλώρινας κι η Μεγαλόπολη. Η χωροθέτηση της συγκεκριμένης επένδυσης, με Κινέζικο “άρωμα”, εξετάζεται και για την κτηματική περιοχή της Ποντοκώμης (στον παλαιό οικισμό), για την οποία, αν τελικά προχωρήσει η συγκεκριμένη θέση, θα χρειαστεί  νομοθετική ρύθμιση καθώς η αναγκαστική απαλλοτρίωσή της έγινε αποκλειστικά για την εξόρυξη λιγνίτη, συνεπώς θα πρέπει, αυτό, να τροποποιηθεί νομοθετικά. Η περιοχή της Ποντοκώμης κρίνεται ελκυστική για να “φιλοξενήσει” τέτοιου είδους επενδύσεις διότι διεθέτει μεγάλη κι ενιαία έκταση, βρίσκεται σε λειτουργική θέση, ενώ μπορεί να εξασφαλίσει άμεσα κάποιες βασικές υποδομές.
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021