Σάββατο 29  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Μεγάλος νικητής η αλητεία της κερκίδας

Μεγάλος νικητής η αλητεία της κερκίδας

Τραυματίστηκε από κροτίδα ο Χουάνκαρ ενώ έκανε ζέσταμα και αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο - Αδιανόητες εικόνες στο «Γ. Καραϊσκάκης» – Αναμένεται η απόφαση για την οριστική ή όχι διακοπή του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός


Διακοπή υπάρχει στο ντέρμπι των «αιωνίων» (Cosmote Sport 1) που διεξάγεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ένα ματς που κοντεύει να τιναχτεί στον αέρα από μία χούφτα ανεγκέφαλους, οι οποίοι για ακόμη μία φορά φρόντισαν να γίνουν οι πρωταγωνιστές, στρέφοντας τα φώτα μακριά από εκεί που θα έπρεπε να είναι, δηλαδή στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης των Πειραιωτών στο 48′ μία από τις κροτίδες, που έριξαν κάποιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί, έσκασε δίπλα στον Χουάνκαρ, την ώρα που ο Ισπανός έκανε ζέσταμα.

Ο παίκτης του «τριφυλλιού» έπεσε στο έδαφος και μεταφέρθηκε με φορείο στα αποδυτήρια, δείχνοντας ότι δεν είχε σε απόλυτο βαθμό τις αισθήσεις του.

Η απόφαση του διαιτητή για διακοπή ήταν άμεση και έδειξε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στις δύο ομάδες, με την αποστολή των «πρασίνων» να τον ακολουθεί, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» παρέμεναν στον αγωνιστικό χώρο.

«Κροτίδα πέφτει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας που προθερμαίνονται. Ο Χουάνκαρ βρίσκεται στο έδαφος τραυματισμένος. Διακοπή στον αγώνα. Η ομάδα μας αποσύρεται στα αποδυτήρια», αναφέρει ο Παναθηναϊκός στο twitter.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χουάνκαρ έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ στις 21:15 οι παίκτες του Ολυμπιακού που είχαν μείνει στο γήπεδο πήραν και αυτοί τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Όπως μετέδωσε η COSMOTE TV, σύμφωνα με τον Ολυμπιακό ο διαιτητής ενημέρωσε ότι δεν έπεσε κάτι στην αντίληψη του και κατ’ αυτόν πρέπει να συνεχιστεί το ματς.

Από τη μεριά τους οι «πράσινοι», σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θέλουν να εφαρμοστεί ο κανονισμός, που λέει ότι πρέπει να υπάρξει μηδενισμός και αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για επόμενα παιχνίδια στην υπαίτια ομάδα, δηλαδή εν προκειμένω στον Ολυμπιακό.

Στις 21:30 από τα μεγάφωνα του φαληρικού γηπέδου ακούστηκε: «Φίλαθλοι, προστατέψτε την ομάδα μας, κάντε υπομονή και στα επόμενα δέκα λεπτά θα έχουμε νεότερα».

Στις 21:44 στην Cosmote TV μεταφέρθηκε η πληροφορία πως ο διαιτητής έδωσε το “ΟΚ” για να επιστρέψουν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν στο γήπεδο και κάνουν προθέρμανση, ωστόσο μέχρι στιγμής οι πράσινοι δεν έχουν εμφανιστεί και πάλι στον αγωνιστικό χώρο.

Tι προβλέπει ο κανονισμός
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κανονισμός σε περίπτωση τραυματισμού παίκτη ή προπονητή επιφέρει μηδενισμό της υπαίτιας ομάδας και αφαίρεση ενός βαθμού.

Σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ σε περίπτωση τραυματισμού ποδοσφαιριστή που δεν μπορεί να συνεχίσει, είναι υποχρεωτική η διακοπή.

Ο τραυματισμός πρέπει να κριθεί από τον γιατρό του αγώνα.

Το αρθρο 15, 6 του Πειθαρχικού Κώδικα

Στη διάρκεια της διακοπής ο Βαγγέλης Μαρινάκης συγκέντρωσε τους παίκτες του Ολυμπιακού, προκειμένου να τους μιλήσει

Ο αγώνας

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε βασικούς τους Αλεξανδρόπουλο και Ορτέγκα, με τον Έσε αντίθετα να τίθεται εκτός του σημερινού ντέρμπι λόγω προβλήματος τραυματισμού. Μάλιστα ο Αργεντινός θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον προσεχή αγώνα με τη Γουέστ Χαμ.

Στον αντίποδα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε τον Αράο να παίξει ως στόπερ δίπλα στον Σένκεφελντ, καθώς ο Τιν Γεντβάι ένιωσε ενοχλήσεις και τέθηκε νοκ-άουτ.

Στο πρώτο 15λεπτο του ντέρμπι οι αξιοσημείωτες φάσεις ήταν ένα σουτ του Ποντένσε στο 8′ που πέρασε άουτ και το μακρινό σουτ του Τσέριν στο 10′, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη, ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο ξεκίνημα του ματς οι πράσινοι έδειξαν πως είναι πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα δύο φορές μπήκαν με αξιώσεις στην περιοχή των Πειραιωτών, με τον Ντόι όμως να ενεργεί σωτήρια, καθαρίζοντας τις φάσεις.

Στο 28λεπτό η ομάδα του Γιοβάνοβιτς κατάφερε να ανοίξει το σκορ, παγώνοντας το «Γ. Καραϊσκάκης». Μετά την εκτέλεση του Μλαντένοβιτς, η άμυνα του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και έπειτα από καραμπόλες, ο Βαγιαννίδης έγινε αποδέκτης της και από κοντά παραβίασε την εστία του Πασχαλάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ, ωστόσο δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό από το VAR, κι έτσι το γκολ μέτρησε κανονικά.

Με τον Ολυμπιακό να δείχνει σαφώς επηρεασμένος από το 0-1 το «τριφύλλι» λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 33′, με τον Βαγιαννίδη να βγαίνει τετ-α-τετ βλέποντας τον Πασχαλάκη να αποκρούει αυτή τη φορά.

Στο 43′ η ομάδα του Μαρτίνεθ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Ελ Κααμπί σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Σένκεφελεντ να βάζει την κόντρα στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Στο 48ο λεπτό ο Καμαρά κατάφερε να κάνει το 1-1, μετά από ασίστ του Ποντένσε, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης».

Λίγο αργότερα ο Χουάνκαρ ενώ εκανε ζέσταμα έπεσε δίπλα του κροτίδα και έπεσε στο έδαφος. Μάλιστα ο Ισπανός μεταφέρθηκε με φορείο στα αποδυτήρια.

Εν συνεχεία η ομάδα του Παναθηναϊκού και το διαιτητικό τρίο κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια, ενώ στο γήπεδο παραμένουν μόνο οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1
Γκολ: 28′ Βαγιαννίδης (Παναθηναϊκός), 48′ Καμαρά (Ολυμπιακός)

Κίτρινες: Ντόη (Ολυμπιακός), Φορτούνης (Ολυμπιακός)

Κόκκινες:

Δοκάρια:

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα – Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης, Ποντένσε – Μασούρας, Ελ Κααμπί.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Ιωαννίδης.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021