Τετάρτη 29  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πτολεμαΐς - Τηλεθέρμανση: Επαρκεί; Ή εισερχόμεθα σε Παγετώνα

Πτολεμαΐς - Τηλεθέρμανση: Επαρκεί; Ή εισερχόμεθα σε Παγετώνα

 
Αγαπητοί φίλοι, πολλά τα ερωτήματα. Επαρκούν οι δύο ηλεκτρολέβητες για να θερμάνουν ένα τεράστιο μέγεθος όπως είναι η Πόλις της Πτολεμαΐδος; Εάν έχουμε έναν βαρύ χειμώνα μήπως ξαναζήσουμε την ίδια επώδυνη κατάσταση με την περίοδο της κυρίας Βρυζίδου και μετά  την ίδια επαναλαμβανόμενη με τον κύριο Ζαμανίδη; Η τιμή του ρεύματος, τι θα γίνει με αυτή; Ο ακαμάτης που εκλέξαμε για Πρωθυπουργό φρόντισε να καταστρέψει τις λιγνιτικές μονάδες, μήπως είναι στον αέρα οι υπολογισμοί. Η αύξηση του κόστους - η οικονομική θεωρία αναφέρει ότι μετακυλίεται στον καταναλωτή. Ευσταθεί το σενάριο ότι η παραγωγή θερμικής ενέργειας δεν επαρκεί, θα  είναι κοστοβόρα και θα καθιστά την τιμή της απαγορευτική, λέγεται από άτομα που γνωρίζουν με την επιστημονική ιδιότητα το θέμα.
Η Δημοτική Αρχή Πτολεμαΐδος είναι κατώτερη των περιστάσεων, πολλάκις το απέδειξε, το σχέδιο αυτό μήπως είναι ακόμη ένα γονατογράφημα;
 
Εγκαθίστανται οι 2 ηλεκτρολέβητες στον ΑΗΣ Καρδιάς για την τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας – Στόχος της ΔΕΗ να λειτουργήσουν στις 15 Οκτωβρίου
 
Με στοίχημα την ολοκλήρωση της εγκατάστασης μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες για τους δυο ηλεκτρολέβητες που θα τροφοδοτούν το δίκτυο τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας.
 
Το κλείσιμο του ΑΗΣ Καρδιάς σηματοδότησε την ανάγκη εναλλακτικής λύσης για την τροφοδότηση της τηλεθέρμανσης μέχρις ότου τεθεί σε λειτουργία η νέα υπερσύγχρονη μονάδα Πτολεμαΐδα 5.
 
Έτσι, η ΔΕΗ αποφάσισε να προχωρήσει στην εγκατάσταση των 2 ηλεκτρολεβητών, οι οποίοι θα στηρίξουν το δίκτυο της τηλεθέρμανσης για τα επόμενα 1-2 χρόνια.
 
Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας Δημήτρης Καρακασίδης επεσήμανε ότι στόχος είναι «την ημέρα απελευθέρωσης της Πτολεμαΐδας στις 15 Οκτωβρίου, να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης, όπως γίνεται κάθε χρόνο». 
 
Ακόμα, ο κ. Καρακασίδης σημείωσε ότι «οι 2 ηλεκτρικοί λέβητες που θα εγκατασταθούν στον ΑΗΣ Καρδιάς, θα αποτελέσουν μελλοντικά και εναλλακτική λύση για την παροχή Τηλεθέρμανσης, στην Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη και το Αμύνταιο».
 
Ως προς την τιμή με την οποία η τηλεθέρμανση θα παρέχεται στους καταναλωτές, ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ ανέφερε ότι «με κάθε τρόπο, θα υπάρξει προσπάθεια να μείνει σταθερή και να μην αυξηθεί». 
Επίσης διαβάζουμε στις 8 ΣΕΠ 2021 στο kozan.gr
Στις 5 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία με τους ηλεκτρο-λέβητες στον ΑΗΣ Καρδιάς, που θα παρέχουν θερμική ενέργεια στην πόλη της Πτολεμαίδας – Μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη η ολοκλήρωση του έργου από την ανάδοχο εταιρεία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, παρά κάποια μικρο-εμπόδια που προέκυψαν με την άφιξη εξοπλισμού – ανταλλακτικών, η υλοποίηση του έργου της εγκατάστασης  ηλεκτρο-λέβητων στον ΑΗΣ Καρδιάς, από την ανάδοχο εταιρεία, εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς  έτσι ώστε μέχρι την 5η Οκτώβρη, να έχει ολοκληρωθεί το έργο  και να ξεκινήσουν τη δοκιμαστική τους λειτουργία, έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν θερμική ενέργεια στην πόλη της Πτολεμαίδας. Η κανονική λειτουργία των ηλεκτρο-λέβητων, έχει προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου.
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021