Τρίτη 18  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Οι αφανείς ήρωες - Του Γιάννη Σωλήνη, υποψήφιου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου

Οι αφανείς ήρωες - Του Γιάννη Σωλήνη, υποψήφιου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου

Η σημερινή παρέμβαση αφορά αφανείς ήρωες. Αφορά αυτούς που πραγματικά φοράνε γαλότσες και όχι για το «θεαθήναι». Κανείς μέχρι στιγμής δεν ανέφερε ένα έπαινο ή έστω ένα λόγο συμπάθειας. Κανείς δεν έτρεχε από πίσω τους για να τους φωτογραφήσει. Δεν είχαν παπαγαλάκια και χειροκροτητές. Δεν τους χρειάζονταν άλλωστε. Οι άνθρωποι αυτοί δούλευαν αθόρυβα και νυχθημερόν αμέσως μετά την καταστροφή, το έργο τους ήταν αποτελεσματικό και φάνηκε αμέσως.

 Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Είναι οι άνθρωποι της ΔΕΗ. Τις μέρες μετά την καταστροφή επισκέφθηκα τις πληγείσες περιοχές. Όπου πήγα και όποια ώρα πήγα (ακόμη και σχεδόν νύκτα), έβλεπα αυτοκίνητα και ανθρώπους της ΔΕΔΔΗΕ ή ανθρώπους και αυτοκίνητα που εργάζονται για τη ΔΕΔΔΗΕ να πηγαινοέρχονται ασταμάτητα. Φορτηγά αυτοκίνητα να μεταφέρουν στύλους και μικρά φορτηγά με τους τεχνικούς να σπεύδουν στους τόπους καταστροφής. Είδα ένα ολόκληρο πλοίο, κατάλληλο να βγαίνει μέχρι την ακτή («παντόφλα») να μεταφέρει στύλους.

Κανείς όμως δεν έγραψε ένα αρθράκι, έστω μια ανάρτηση στο τόσο δημοφιλές facebook. Κανείς δε δημοσίευσε φωτογραφίες από τους ανθρώπους αυτούς που δούλευαν ακατάπαυστα και οργανωμένα. Αντίθετα, περίσσεψαν οι αναρτήσεις τοπικών αρχόντων που έτρεχαν αλλοπρόσαλλά δεξιά και αριστερά χωρίς οργάνωση με στρατιές φωτογράφων από πίσω.

Το αποτέλεσμα των προσπαθειών ανθρώπων της ΔΕΔΔΗΕ ήταν σε λίγες μέρες το ρεύμα να αποκατασταθεί στο σύνολο της περιοχής μας προσφέροντας άμεση ανακούφιση στους πληγέντες και ένα μέσο (το ηλεκτρικό ρεύμα) για να συνεχίσουν τη ζωή τους και να επουλώσουν τις πληγές τους. Από μένα αλλά και τους ανθρώπους του συνδυασμού μας, ο ΔΕΔΔΗΕ και οι άνθρωποί του αξίζουν τα θερμότερα συγχαρητήρια και ένα (δημόσιο).

Η ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) και …οι άλλοι | Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ Βόλου, Μαγνησίας, Θεσσαλίας (taxydromos.gr)



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021