Κυριακή 5  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ο Νίκος Παππάς στην Πτολεμαΐδα – Οι πολιτικές διαφορές και η διαμάχη με την Αχτσιόγλου

Ο Νίκος Παππάς στην Πτολεμαΐδα – Οι πολιτικές διαφορές και η διαμάχη με την Αχτσιόγλου

Ο Νίκος Παππάς στην Πτολεμαΐδα – Οι πολιτικές διαφορές και η διαμάχη με την Αχτσιόγλου

Είναι ίσως δύσκολο, για έναν που δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αριστερά να κατανοήσει τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Νίκο Παπά.

Είναι υπαρκτές, δεν είναι απλά αγώνας ανάμεσα σε άτομα και σε ικανότητες.

Αυτές οι διαφορές φέρουν και το ιδεολογικό τους πρόσημο, που με αυτό θα πορευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα παρθενικά του βήματα, στη μετά Τσίπρα εποχή.

Ο χώρος που μπορεί να απευθυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρισυπόστατος, που πάντα θα βρίσκουμε το πρόσημα της αριστεράς, προσχηματικά ή μη.

Έχουμε λοιπόν το χώρο από το ΚΚΕ και αριστερότερα, το χώρο που καλύπτει το ΚΚΕ με τις όποιες ιδιομορφίες και ιστορικές καταβολές και επίσης το χώρο δεξιότερα του ΚΚΕ, που αφορά την κεντροαριστερή ιδεολογία και δεν είναι άλλος από αυτόν της Σοσιαλδημοκρατίας, τον οποίον επίσης διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ, μετά την συντριβή του, που οφείλεται στην βαθιά δεξιά μετατόπιση του.

Η Αχτσιόγλου έχει την εικόνα, έχει την πριμοδότηση  από τα συστημικά μέσα, που λαθεμένα τη θεωρούν εύκολο αντίπαλο, έχει την ευφυΐα, καλό βιογραφικό σπουδών, πολιτική συγκρότηση, την εμπειρία διακυβέρνησης, είναι νέα και λαμπερή, η εικόνα της πουλάει και σίγουρα θα τα βρει δύσκολα ο κ. Μητσοτάκης, βέβαια αυτά κρίνονται εκ της ιστορίας και όχι βάσει εκτιμήσεων.

Από την άλλη ο Νίκος Παππάς, είναι επίσης νέος, έχει πολιτική συγκρότηση, πολύ ωραίο λόγο, έχει και αυτός περάσει μέσα από πολύ σημαντικά κυβερνητικά πόστα, έχει καλό βιογραφικό σπουδών, η στημένη καταδίκη του δεν θα επηρεάσει οτιδήποτε, ενδεχομένως να τον ευνοήσει.

Έχει όλο το πακέτο, δεν έχει όμως την εικόνα αποδοχής, που έχει επικοινωνιακά η Αχτσιόγλου.

Είναι υπέρμετρα σοβαρός και αυστηρός, έτσι ώστε να μπορέσει να μαζέψει το κόμμα και να ξαποστείλει τους φωνασκούντες εκεί που πρέπει.

Η Αχτσιόγλου υστερεί στο ότι, είναι πολιτική θολούρα να απευθύνεσαι σε ολόκληρο αυτό το κομμάτι της αριστεράς, όχι ότι και ο Παπάς δεν απευθύνεται, όμως δεν μπορούν να γίνουν τα τρία κομμάτια ένα, σε καμιά περίπτωση, το αλαλούμ που υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα, πρέπει άμεσα να σταματήσει.

Η μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων είναι στο χώρο της Κεντροαριστεράς, εκεί πρέπει να στοχεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι κορώνες, οι ριζοσπαστισμοί, οι πολακισμοί αμαυρώνουν την εικόνα του κόμματος.

Εν αντιθέσει λοιπόν ο Νίκος Παππάς εκφράζει αυτόν τον αντίθετο πόλο, που αφορά τα διεύρυνση ΣΥΡΙΖΑ με άνοιγμα προς την κεντροαριστερά.

Το επιχείρησε και ο Τσίπρας, να θυμηθούμε την μεταγραφή Αντώναρου, όμως ένα βήμα έκανε ο Τσίπρας μπροστά, 15 έκαναν προς τα πίσω διάφοροι κανιβαλισταί εντός του κόμματος.

Αυτή είναι η διαφορά, αυτή είναι και η πολιτική ουσία.

Βέβαια αν εκλεγεί η Αχτσιόγλου, είναι σίγουρο θα την οδηγήσουν οι εξελίξεις προς τις θέσεις Παππά, στρογγυλεύοντας τα άκρας της - όμως θα έχει χαθεί πολιτικός χρόνος και πολιτικό κεφάλαιο.

Το κόμμα ήδη έπρεπε να έχει ηγεσία, η πολιτική κεφαλαιοποίησις των πυρκαϊών έχει χαθεί.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021