Δευτέρα 6  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Αλεξανδρούπολη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι τρεις ακροδεξιοί «σερίφηδες» που απήγαγαν 13 μετανάστες

 

Ενώπιον της ανακρίτριας Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι τρεις συλληφθέντες ακροδεξιοί «σερίφηδες» που κρατούσαν παράνομα σε ένα τρέιλερ 13 μετανάστες. Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκαν και οι 13 μετανάστες, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας ο Βασίλης Δεμίρης, συνήγορος του ιδιοκτήτη του οχήματος που εμφανίζεται σε βίντεο να έλκει το τρέιλερ, «προέκυψε διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας και της εισαγγελέως ως προς την επιβολή προσωρινής κρατήσεως».

Οι δικαιολογίες των ακροδεξιών για τη ρατσιστική αρπαγή των μεταναστών είναι άφθονες, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο «σερίφης» στο βίντεο συνελήφθη πολύ αργότερα από την αρπαγή και αφού είχε δημιουργηθεί ντόρος στα social media. Την ίδια ώρα οι ακροδεξιοί του Εβρου ετοίμαζαν πογκρόμ και με αναρτήσεις τους καλούσαν σε δολοφονίες μεταναστών.

Στο ίδιο το επίμαχο βίντεο (0:23) φαίνεται μια μετανάστρια με το μωρό της. Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι μια ομάδα από 25 μετανάστες, ή «κομμάτια», όπως τους αποκαλούσε ο ακροδεξιός «σερίφης» θα πήγαιναν όλοι μαζί, με μωρά στα χέρια, να βάλουν φωτιά δίπλα στην Αλεξανδρούπολη, όπως υποστηρίζουν, μετά τη σύλληψη τους, οι αυτόκλητοι «πολιτοφύλακες».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα που αποδίδεται στους τρεις συλληφθέντες αφορά τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021