Δευτέρα 24  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Έβρος: Με καρφιά θα σταματούν τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρων – Πράσινο φως από την Εισαγγελία

Έβρος: Με καρφιά θα σταματούν τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρων – Πράσινο φως από την Εισαγγελία

Έβρος: Με καρφιά θα σταματούν τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρων – Πράσινο φως από την Εισαγγελία
Στόχος είναι να μπλοκάρουν τα οχήματα των ατόμων που διακινούν παράνομα μετανάστες, οι οποίοι συχνά δεν διστάζουν να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα στην Εγνατία Οδό και να προκαλούν σοβαρά ατυχήματα
Μετά τα αυξανόμενα τροχαία – συχνά θανατηφόρα - που έχουν προκαλέσει διακινητές μεταναστών στον Έβρο, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν του αστυνομικού ελέγχου, η Εισαγγελία γνωμοδότησε θετικά για την τοποθέτηση ειδικών καρφιών στην Εγνατία οδό, προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρων.
«Η χρήση ως έσχατης λύσης μηχανικών μέσων πρόκλησης ζημίας στα ελαστικά του οχήματος, προς επίτευξη αναγκαστικής ακινητοποίησης κρίνεται σύννομη, επιτρεπτή και κατά περίπτωση επιβεβλημένη» τονίζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.
Στόχος είναι, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, να μπλοκάρουν τα οχήματα των ατόμων που διακινούν παράνομα μετανάστες και, που για να αποφύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους, δεν διστάζουν ακόμη και να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα στην Εγνατία προκαλώντας ακόμη και θανατηφόρα τροχαία.
Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σχετική εκπαίδευση στις Αρχές αναφορικά με το πώς θα χρησιμοποιούνται τα συγκεκριμένα εμπόδια.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το e-evros, ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης, Πάρης Παπαδάκης, είναι αυτός που έφερε το θέμα στη Βουλή και ζήτησε την άμεση λύση του προβλήματος. «Μετά απο την 4/8/2023 επιστολή μου προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξ/πολης για το νομικό πλαίσιο χρήσης καρφιών, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ως προιστάμενος της αστυνομίας, προς τιμή του ο Εισαγγελέας λειτουργώντας άμεσα με την υπ'αριθ. 2284/7-8-2023 παραγγελία του προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξ/πολης αναφέρει ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως η διακίνηση λαθρομεταναστών είναι σύννομη η χρήση καρφιών απο τους αστυνομικούς και πρέπει να εφαρμόζεται».


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021