Παρασκευή 21  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Εορδαία - Πλακεντάς εναντίον Ιωακειμίδη και Ιωακειμίδης εναντίον Πλακεντά, πως διαμορφώνεται το πολιτικό πλαίσιο

Εορδαία - Πλακεντάς εναντίον Ιωακειμίδη και Ιωακειμίδης εναντίον Πλακεντά, πως διαμορφώνεται το πολιτικό πλαίσιο

Εορδαία - Πλακεντάς εναντίον Ιωακειμίδη και Ιωακειμίδης εναντίον Πλακεντά, πως διαμορφώνεται το πολιτικό πλαίσιο.

Έχουμε ενδιαφέρουσες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες και αντανακλώνται από το ευρύτερο Εθνικό πολιτικό πλαίσιο.

Ο κ. Πλακεντάς ανακοινώνει διαρκώς νέα στελέχη, που θα κατέβουν μαζί του, πέραν των παλαιών και δεδομένης της ευχέρειας που του δίδει ο Νόμος, γεμίζει το ψηφοδέλτιο του με κουμπάρους, γείτονες, ευνοούμενους και αυτούς που προσδοκούν κάτι, δεδομένου ότι απλώνει με άνεση την υπόσχεση της ευχής του.

Προφανώς πολλοί είναι πρωτάκια, άσχετοι παντελώς με το τι είναι πολιτική και ακόμη πιο άσχετοι με το τι έχει συμβεί αυτά τα 4 χρόνια, που ο απερχόμενος Δήμαρχος μείωσε την Εορδαία.

Πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν, πολλοί δεν θέλουν να καταλάβουν διότι ευνοήθηκαν και πολλοί λειτουργούν με την συναισθητική νοημοσύνη (EQ), είναι ένας όρος που εντάχθη στον πολιτικό διάλογο της χώρας πρόσφατα.

Ο κύριος Ιωακειμίδης βρέθηκε, σ' ένα αρνητικό τελείως περιβάλλον για αυτόν.

Στον προοδευτικό χώρο πριν τις Εθνικές εκλογές, κανένας μα κανένας δεν ήθελε να συζητήσει τα Αυτοδιοικητικά.

Μάτια και ὦτα ερμητικά κλειστά παντού, όποτε το ανοίγαμε σαν διάλογο το θέμα, υπήρχε μια εχθρική συμπεριφορά.

Φυσικά όταν επιλοχίες εκλέγονται σε κόμματα τότε λείπει η στρατηγική.

Ο κύριος Ιωακειμίδης πέραν του αρνητικού κλίματος (του οποίου δημιουργήθηκε με την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και την αδιάφορη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), δυναμιτίστηκε από τον «έτερο καπαδόκη» τον κ. Καραβασίλη, ο οποίος κάνοντας χρήση της θέσεως που κατέλαβε - κατάληψη αυθαίρετη ήταν - παγίδευσε τις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ να κατεβάσει έναν ανεξάρτητο σχήμα, με πρωτοβουλία αυτού του χώρου.

Η ζημία Καραβασίλη ήταν μεγάλη.

Από το ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε προσδοκία τόσο εντός του κόμματος όσο και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ να στηριχτεί ένας ανεξάρτητος υποψήφιος στην Εορδαία, το όνομα του κ. Πασσαλίδη έπαιζε συνεχώς.

Όλα διαψεύσθηκαν, υπάρχει ένας αρνητισμός εντός του ΣΥΡΙΖΑ πλέον και αυτόν τον πυροδότησε το κομματικό χρίσμα στην κυρία Ζεμπιλιάδου.

Κάποιοι επαρσίες από την διπλανή Πόλη, που μάλιστα κάποιοι τους θαυμάζουν σ’ αυτή την Πόλη, δεν ξέρουν που πατούν και που πηγαίνουν.

Ο κύριος Ιωακειμίδης βρίσκεται προ μιας δυσεπίλυτης εξισώσεως.

Σε όλα αυτά ήρθε και η επιστολή του κύριου Θέμη Απατσίδη.

"Ο νυν Δήμαρχος χτίζει μεθοδικά και αθόρυβα τον νέο συνδυασμό του σύμφωνα με τις προτεραιότητες της περιόδου και ανακοίνωσε ήδη τη συμπόρευση του με τον συνδυασμό του Γιάννη Καραβασίλη, ο οποίος κατέβηκε αυτόνομα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, κατάφερε να εκλέξει 4 δημοτικούς συμβούλους και άσκησε επίσημα συνδιοίκηση με τον σημερινό δήμαρχο.

Ο δεύτερος υποψήφιος ξεκίνησε μάλλον άκομψα. Πρώτον, γιατί προκάλεσε συσκέψεις του πολιτικού του φορέα (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) στο εργατικό κέντρο, μια κίνηση που σημειολογικά υποδηλώνει αδυναμία συγκρότησης ψηφοδελτίου και αναζήτηση εξωτερικής βοήθειας. Και δεύτερον γιατί επέτρεψε βολές από το περιβάλλον του και άσκηση πίεσης κατά του Γιάννη Καραβασίλη.

Δεν κρίνω πότε πρόσωπα, που καθένα έχει τη δική του σεβαστή διαδρομή. Δεν μπορεί, όμως, να αφήσω ασχολίαστες κάποιες απρεπείς πολίτικες συμπεριφορές. Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένα πολιτικό εργαστήρι, που έφερε καινούρια πολιτικά προτάγματα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Το ΠΑΣΟΚ δεν είμαι μια επιλογή à la carte, δηλαδή όπως μας βολεύει, ούτε μπορεί να το επικαλούμαστε μόνο όταν προσδοκούμε προσωπικά οφέλη. Αν κάποιοι θέλουν να υπηρετήσουν τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας στο πεδίο της αυτοδιοίκησης, να το κάνουν ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή. Όμως, η διακήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν είχε καμιά ιδεολογική απόχρωση και προϊδεάζει μόνο για μάχες μηχανισμών. Τέτοιες τακτικές προσβάλλουν το ΠΑΣΟΚ και την ιστορία του και παράγουν πολιτικό δράμα.

Η δεύτερη απρέπεια σχετίζεται με το πρόσωπο του Γιάννη Καραβασίλη. Κάποια άτομα, τα οποία ήταν πολιτικά αόρατα από τη δημόσια σφαίρα κατά την τελευταία 15ετία και εμφανίζονται ξαφνικά στο προσκήνιο με αξιώσεις, θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Γιατί τα άτομα αυτά ήταν στελέχη του καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ, με τις διασφαλισμένες πλειοψηφίες και την αβασάνιστη συγκρότηση ψηφοδελτίων. Αντίθετα ο Γιάννης Καραβασίλης ήταν ΠΑΣΟΚ και στα δύσκολα, κατέβηκε όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν μικρό, στο 4%, και κατάφερε να συγκροτήσει συνδυασμό, έχοντας μάλιστα απέναντι του το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ, ενώ πέτυχε ταυτόχρονα να διδάξει συναινετικό πολιτικό πολιτισμό. Ούτε καρέκλες διεκδίκησε ούτε θώκους. Τίμησε για 4 χρόνια τη συνεργασία του με τον Δήμαρχο αλλά και τον πολιτικό του χώρο με το ήθος και τις θέσεις του, γι’ αυτό του αξίζει ο ειλικρινής σεβασμός." https://e-ptolemeos.gr/astochastes-kouventes-apo-ti-stili-to-koumpi-tou-themi-apatsidi

Ο οποίος βάλλει «Πλακεντιακά, τόσος έρως πια!) κατά παντός στον κεντροαριστό χώρο, στις εξελίξεις με τα Αυτοδιοικητικά και ομιλεί με πολύ αρνητικό πνεύμα εναντίον του κυρίου Ιωακειμίδη και των προσπαθειών που γίνονται.

Υπήρξε μια απάντηση που την Δημοσίευσα ενός στελέχους της παλιάς φρουράς του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση έπρεπε να δοθεί αυτοστιγμεί από τον κύριο Ιωακειμίδη πρωτίστως.

Εγράφη μια πολύ αιχμηρή επιστολή, την οποίαν υπέγραψαν πολλά άτομα από αυτό τον χώρο, όμως με περίεργο τρόπο αδρανοποιήθηκε και δεν βγήκε στη Δημοσιότητα.

Αυτό είναι που χαρακτηρίζει στην παρούσα στιγμή την προσπάθεια του κυρίου Ιωακειμίδη, έλλειψη επαφής με την Κοινωνία, έλλειψη οράματος που θα εμπνεύσει, συσπείρωση προοδευτικών ανθρώπων στην Εορδαία και το σημαντικότερο, η έξοδος από τη μοιρολατρία που έχει πέσει αυτός ο πολιτικός χώρος.

Είναι απίστευτο.

Δυστυχώς και πάλι για δεύτερη φορά σ' ένα μήνα κρύπτονται πίσω από νεοπλασίες, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει πόλωσις.

Αλήθεια φίλοι μου, από τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν διδαχτήκατε τίποτα;

Τα καρκινώματα τα αντιμετωπίζεις και τα αφαιρείς και προχωρείς όπως οφείλεις στην ιστορία να προχωρήσεις.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021