Σάββατο 18  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Γιώργος Βασιλειάδης - O χαρακτήρας αυτής της έκτακτης ενημέρωσης (112) "καίγεται" με αποκαρδιωτικό τρόπο και μάλιστα για δεύτερη φορά από τον χειμώνα έως σήμερα.

Γιώργος Βασιλειάδης - O χαρακτήρας αυτής της έκτακτης ενημέρωσης (112) "καίγεται" με αποκαρδιωτικό τρόπο και μάλιστα για δεύτερη φορά από τον χειμώνα έως σήμερα.

Φίλες και φίλοι καλησπέρα

Χωρίς να γνωρίζω αν το χθεσινό μήνυμα 112 είχε αποδέκτες τους Δυτικόμακεδόνες ή αν έφτασε για τεχνικούς λόγους αναγκαστικά σε ορισμένους, το συμπέρασμα είναι ο χαρακτήρας αυτής της έκτακτης ενημέρωσης "καίγεται" με αποκαρδιωτικό τρόπο και μάλιστα για δεύτερη φορά από τον χειμώνα έως σήμερα.
Μια μέρα αστάθειας η χθεσινή με μπόρες, που ενδεχομένως τοπικά να είχαν ένταση μετουσιώθηκε χωρίς ουσιαστικό λόγο σε κατάσταση που εφιστούσε ειδική διαχείριση όχι μόνο από τις υπηρεσίες αλλά και από τους ΠΟΛΙΤΕΣ.
Μερικές σκέψεις για το συγκεκριμένο θέμα:
Σωστή η υπηρεσιακή οργάνωση μέσω έκτακτων συσκέψεων πριν την έλευση ακραίων καιρικών γεγονότων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων (Πολιτική προστασία, Περιφέρεια, Πυροσβεστική, Τροχαία, Δήμοι, εθελοντικές ομάδες, κλπ). Όμως πόσο έτοιμοι ήμαστε στην πραγματικότητα για κάτι τέτοιο πέρα από τα post και τις δημοσιεύσεις?
Αν πράγματι υπήρχε υψηλός κίνδυνος για θεομηνία σε περιοχές high risk όπως το Νεστόριο, τι θα γινόταν αν μια μεγάλη καταιγίδα φούσκωνε τον Αλιάκμονα με το river party σε εξέλιξη?
Υπήρχε η αντίστοιχη υποδομή για να υποστηρίξει περισυλλογή και διάσωση?
Σε ότι αφορά την κατάσταση που επικράτησε χθες, με εξαίρεση τις τοπικές μπόρες που σε περιοχές του Αμυνταίου (Μανιάκι - Φαράγγι) καθώς και στο Βέρμιο είχαν μεγαλύτερη ένταση (5-8mm), η ημέρα πέρασε χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα, επιβεβαιώνοντας τις προγνώσεις που είχα εκδώσει.
Τέλος, επισημαίνω ότι δεν έχω καμία εμπλοκή στην πρόγνωση και έκδοση των προειδοποιήσεων 112 και δεν μου έχει ζητηθεί η εκτίμηση μου από οποιονδήποτε φορέα πλην του Δήμου Εορδαίας που έχουμε αναπτύξει συνεργασία τους τελευταίους μήνες.


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021