Κυριακή 5  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Να παραιτηθούν όλοι, από τον Διοικητή της Πτέρυγας Μάχης μέχρι τον Υπ. Άμυνας

Να παραιτηθούν όλοι, από τον Διοικητή της Πτέρυγας Μάχης μέχρι τον Υπ. Άμυνας

Να παραιτηθούν όλοι, από τον Διοικητή της Πτέρυγας Μάχης μέχρι τον Υπ. Άμυνας ως ελάχιστη ένδειξη ντροπής για το γεγονός ότι παραδόθηκε στις φλόγες μια από τις πιο σύγχρονες βάσεις της πολεμικής αεροπορίας, η περιβόητη 111 Πτέρυγα Μάχης, που διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει για να πλήξει την αεράμυνα του όποιου εχθρού, και βεβαίως είναι και Νατοϊκή βάση. Δεν έχεις έναν αόρατο εχθρό που έρχεται «ξαφνικά μια νύχτα» με υπερσύγχρονα όπλα. Μια φωτιά έχεις, που καίει δύο ημέρες, χαμηλή βλάστηση (κυρίως πουρνάρια και άλλους θάμνους) με συγκεκριμένη κατεύθυνση, με ανέμους όχι εξαιρετικά ισχυρούς. Έχεις δηλαδή μια προβλεπόμενη κατάσταση από το πιο απλό σενάριο προστασίας και αντίδρασης σε μια κομβική βάση της αεροπορίας.

 Αντί να επιδείξεις ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα η φωτιά σου καταστρέφει πανάκριβα πυρομαχικά, που αγοράστηκαν με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Απειλεί πανάκριβα αεροσκάφη και γενικώς ξεφτιλίζει το καμάρι των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι η πολεμική αεροπορία. Αλήθεια, ποιος θα πληρώσει τη ζημιά, το κοστος της ανικανόητας των συγκεκριμένων κυρίων για να αντικατασταθεί ότι κατέστρεψε η πυρκαγιά;
Όταν μια πυρκαγιά καταφέρνει αυτό που θεωρητικά δεν μπορεί να καταφέρει ο αντίπαλος σε περίοδο πολέμου υπάρχει λοιπόν... πρόβλημα. Η ανικανότητα πρυτανεύει και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Σου κάηκαν τα πυρομαχικά των αεροπλάνων και απομακρύνεις όπως, όπως τα F-16; Μόνο να παραιτηθείς σου μένει. Είσαι υπουργός Εθνικής Άμυνας και παρακολουθείς πανικόβλητος αυτή την τραγωδία, αυτή τη ντροπή; Μόνο να παραιτηθείς σου μένει.
Οι αποθήκες αυτές έχουν προδιαγραφές ΝΑΤΟ, με πολλές ασφαλιστικές δικλείδες προστασίας ώστε να προστατεύονται από φυσικές καταστροφές. Είναι απαράδεκτο να έχει φτάσει η φωτιά ως εκεί και ανώτατος αξιωματικός της Αεροπορίας, με τον οποίο επικοινώνησε η «Ζούγκλα», να δηλώνει ότι είναι η μεγαλύτερη ντροπή που μπορεί να υποστεί η αεροπορία μας μετά τις πλημμύρες που είχαν πλήξει το αεροδρόμιο στη συγκεκριμένη Πτέρυγα Μάχης πριν από αρκετά χρόνια. Ευθύνες έχουν όλοι, από τον διοικητή της Πτέρυγας, μέχρι τον Αρχηγό της Αεροπορίας και τον Υπουργό Άμυνας.
Απλά πράγματα...
Στο μέτωπο της φωτιάς, εκτός ελέγχου μαίνεται πλέον η πυρκαγιά στη Νέα Αγχίαλο, με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια της πόλης. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά μέρα που καίει η φωτιά στη Μαγνησία, η οποία έχει ήδη κατακάψει πάνω από 50.000 στρέμματα.
Η αστυνομία έχει δώσει εντολή για άμεση εκκένωση της περιοχής. Μήνυμα 112 εστάλη, στις 20:05, στους κατοίκους να εκκενώσουν Νέα Αγχίαλο και Καραμπά, σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων. 
Το κυρίως μέτωπο εντοπίζεται νότια του Βελεστίνου και του Αερινού και στην περιοχή επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 31 πεζοπόρα τμήματα, τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη. Αυτή την ώρα, στο σημείο πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, 7 Μποφόρ.
Βίντεο ντοκουμέντο από εκρήξεις δεξαμενών προπανίου στη Νέα Αγχίαλο
Περί τις 17:30, σειρά εκρήξεων καταγράφηκε τέσσερα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αγχιάλου, στην περιοχή Καραμπά. Οι εκρήξεις οφείλονταν σε δεξαμενές προπανίου, στις οποίες ήταν αποθηκευμένο το ιδιαίτερα εκρηκτικό υλικό, καθώς από τις αποθήκες αυτές καλύπτονται οι ανάγκες της πόλης της Αγχιάλου.
Μέσα σε λίγα λεπτά, οι φλόγες έφτασαν και σε αποθήκες πυρομαχικών του στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην αποθήκη της ΠΑ, η οποία απειλείται από την πυρκαγιά, φυλάσσονται πυρομαχικά από F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης της Ν. Αγχιάλου.
Οι αποθήκες πυρομαχικών
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αποθήκη υπάρχουν βόμβες 1.000 και 2.000 λιβρών και πυρομαχικά, όπως πύραυλοι ΗΑΑRM. Βασική αποστολή της 341 Μοίρας που υπάγεται στην 111 Πτέρυγας Μάχης είναι η καταστολή εχθρικής αεράμυνας με πυραύλους AMRAAM, AIM-9, σφαίρες κ.ά. 
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν επιχειρούν στο σημείο από εδάφους, ούτε από αέρα, καθώς φοβούνται τις εκρήξεις από τα όπλα. Από τις εκρήξεις έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια, κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα, που έφτασε στον Βόλο, έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.
Από το Υπουργείο Άμυνας δόθηκε εντολή να μετασταθμεύσουν, από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, όσα F-16 βρίσκονται εκτός καταφυγίων.
Από το οστικό κύμα που προκλήθηκε από τις εκρήξεις έσπασαν τζαμαρίες μαγαζιών και προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα της Νέας Αγχιάλου.
  Ταυτόχρονα, επιστρατεύεται το drone HERON για την εκτίμηση της κατάστασης στην περιοχή που βρίσκεται η αποθήκη των πυρομαχικών. Το υλικό θα αξιοποιηθεί από την Πυροσβεστική προκειμένουν να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα στην επιχείρηση κατάσβεσης. 
 
Επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων 
Λίγα λεπτά πριν τις 18:00 ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού εκατοντάδων κατοίκων της Νέας Αγχιάλου, με πλωτά, μέσα από τη θάλασσα.
 Τις προσπάθειες απομάκρυνσης πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου προς το λιμεναρχείο του Βόλου, συντονίζει σκάφος του λιμενικού.Οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου, είτε έφευγαν οδικώς προς Βόλο, είτε με σκάφη ιδιωτών και διασωστών που ειδοποίησαν στελέχη του Λιμενικού. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά πλησιάζει απειλητικά το λιμάνι της περιοχής, ενώ ο φόβος των πολιτών εντείνεται από τις απανωτές εκρήξεις που ακούγονται από τον χώρο αποθήκης της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.Στελέχη του λιμενικού έχουν αναλάβει την επιβίβαση των πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρονται στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου. Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 30 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το λιμενικό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

https://www.zougla.gr/greece/article/mania-ekenoseon-giro-apo-ton-volo---fotia-pire-to-112

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021