Σάββατο 4  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Κόντρα στην καταστολή, απέτρεψαν τη δεύτερη απόπειρα έξωσης στα Πατήσια

Κόντρα στην καταστολή, απέτρεψαν τη δεύτερη απόπειρα έξωσης στα Πατήσια

Η μαζική κινητοποίηση αποδείχθηκε ανώτερη της αστυνομικής βίας κι η αλληλεγγύη πιο δυνατή από την καταστολή ● Μικρή ανάσα για τη μονογονεϊκή οικογένεια στα Πατήσια μέχρι την επόμενη φορά...

Σκηνές ασύμμετρης βίας και καταστολής με ρίψη χημικών κατά αλληλέγγυων που είχαν σπεύσει να συμπαρασταθούν στη μονογονεϊκή οικογένεια υπό έξωση διαμερίσματος στην οδό Πολυλά, εκτυλίχθηκαν το πρωί στα Πατήσια, χωρίς ωστόσο οι συγκεντρωμένοι να πτοηθούν, καταφέρνοντας για δεύτερη φορά να αποτρέψουν την εκδίωξη των ανθρώπων που κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο για χρέος κοινοχρήστων, ύψους λιγότερο των 900 ευρώ.

Νωρίς το πρωί, εκπρόσωποι του νέου ιδιοκτήτη έσπασαν την κλειδαριά και διέλυσαν την πόρτα με τροχό. Αστυνομικοί δήλωσαν απροκάλυπτα πως είναι υποχρεώσή τους να συνδράμουν τον δικαστικό επιμελητή, που ζητούσε από την οικογένεια να λυθεί με «ωραίο τρόπο» το θέμα.

 

Έξω από την πολυκατοικία συγκεντρώθηκε γρήγορα περισσότερος κόσμος, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις δε δίστασαν να ρίξουν χημικά και να προπηλακίσουν τους συγκεντρωμένους. Μάλιστα, ένας άνδρας λιποθύμισε από τα δακρυγόνα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ.

 

Παρά την αστυνομική επίθεση η διαμαρτυρία συνεχίστηκε, με τη συμμετοχή αλληλέγγυων, σωματείων, μελών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25 της ΛΑΕ και ο Νάσος Ηλιόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που ζήτησαν να σταματήσει η επιχείρηση.

«Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση», τόνισε η κα Δήμητρα, την οποία προσπάθησαν να πετάξουν από το σπίτι, σημειώνοντας ότι «αν δεν στηρίξει ο ένας τον άλλον, δε γλιτώνει κανείς». Βγαίνοντας από το σπίτι της έγινε δεκτή με δυνατά χειροκροτήματα και με συνθήματα από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να εκφράσει την αλληλεγγύη του.

Οι συγκεντρωμένοι διαμήνυσαν ότι θα βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να αποτρέψουν ενδεχόμενη νέα απόπειρα έξωσης και απάντησαν στην αστυνομική βία με συνθήματα όπως «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός» και «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει». 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021