Παρασκευή 17  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Το παραμύθι έχει δράκο που βγάζει φλόγες

13371513a.jpg

Την πρόθεσή του να εμπλακεί ο ιδιωτικός τομέας στην ενεργή διαχείριση των δασών προανήγγειλε σε συνέντευξή του στο CNN ο υπουργός Περιβάλλοντος Θεόδωρος Σκυλακάκης, υποστηρίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση «θα χάσουμε τα δάση». Πριν, δηλαδή, σβήσουν οι φλόγες που κατακαίνε για ακόμη μια φορά μια αθωράκιστη χώρα ο γνωστός ιεροκήρυκας του νεοφιλελευθερισμού ανοίγει τη συζήτηση αλλά και την πόρτα των δασών που μας απέμειναν στους ιδιώτες, οι οποίοι -με το αζημίωτο- θα αναλάβουν μέρος της διαχείρισης και της προστασίας τους.

Δεν πάει πολύς καιρός από την εποχή που η Πορτογαλία μετέφερε σημαντικό μέρος της διαχείρισης των δασικών εκτάσεων της χώρας στον ιδιωτικό τομέα. Δεν πάει καιρός που οι οπαδοί και θιασώτες του πορτογαλικού εγχειρήματος επιχείρησαν να μας πείσουν πως οι επιχειρηματίες μπορεί να αποδειχθούν οι πολυπόθητοι σωτήρες των ελληνικών δασών. Δημοσιεύματα και συνεντεύξεις Πορτογάλων επιστρατεύτηκαν για να μας δείξουν πως η χώρα με το που ανέλαβαν οι ιδιώτες γλίτωσε από τις φωτιές. Μόνο που η πραγματικότητα δεν ήταν και δεν είναι και τόσο ενισχυτική του σωτήριου παραδείγματος της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των δασών.

 

Είτε με ιδιώτες είτε χωρίς, η Πορτογαλία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κάθε καλοκαίρι τα ίδια τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου εξακολουθούν να υποτιμούν την ανάγκη επένδυσης τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και στην ουσιαστική ενίσχυση των ειδικών στη δασοπυρόσβεση δυνάμεων και μέσων. Γιατί όπως η Ελλάδα, έτσι και η Πορτογαλία, παρά την είσοδο των ιδιωτών στο παιχνίδι, εξακολουθεί να χάνει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πρασίνου κάθε καλοκαίρι. Οπότε ας μην προσπαθούν ορισμένοι να μας πείσουν πως στους ιδιώτες βρίσκεται η σωτηρία, γιατί καλό το παραμύθι τους, αλλά έχει δράκο και μάλιστα δράκο που βγάζει φλόγες από το στόμα.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021