Κυριακή 12  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Νίκος Βουνοτρυπίδης - Από την χθεσινή εκδήλωση της ομάδας SOS ΒΕΡΜΙΟ στη Νάουσα

Νίκος Βουνοτρυπίδης - Από την χθεσινή εκδήλωση της ομάδας SOS ΒΕΡΜΙΟ στη Νάουσα

Η τοποθέτηση της ομάδας μας στην χθεσινή εκδήλωση της ομάδας SOS ΒΕΡΜΙΟ , στη Νάουσα.
΄΄Η ομάδα μας, ΕΟΡΔΑΙΑ SOS, συμμετέχει και συμπαρίσταται στην εκδήλωση της ομάδας σας, εξάλλου οι αγώνες μας είναι κοινοί, ο στόχος, τα πιστεύω, οι αξίες , δεν διαφέρουν στο παράμικρο.
Στη Νάουσα, έχουμε έρθει αρκετές φορές και όταν ερχόμαστε από Πτολεμαίδα,αισθανόμαστε σαν να είμαστε στο σπίτι μας…
Αυτό είναι αποτέλεσμα της σχέσης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα μέλη μας και τα περισσότερα μέλη της ομάδας ΒΕΡΜΙΟ SOS.
Δεν θα σας κουράσω , απλά θα σας διαβάσω ένα απόσπασμα από την τοποθέτηση της ομάδας μας στο συλλαλητήριο για την Καλαμιά, στην πλατεία της Κοζάνης. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το ακούσετε.
Υπάρχουν 3 λέξεις , 3 λέξεις που ελάχιστοι θυμούνται, έχουν ξεθωριάσει στο χρόνο,έχουν υποτιμηθεί, αλλά όχι για μας ! Όχι για τις ομάδες μας !
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΣ.
Χρυσός κανόνας των ομάδων μας, ενάντια στον τομαρισμό και στο υπερεγώ που κυριαρχούν σήμερα, αντιπαραθέτουμε το ΕΜΕΙΣ, και μαχόμαστε για αυτό .
Μαχόμαστε για τις ζωές μας , για τις ζωές των απογόνων μας, μαχόμαστε για την αξιοπρέπεια μας, για την υποτίμηση της νοημοσύνης μας , ενάντια στην τάχα πράσινη ενέργεια και πράσινα άλογα….
Πράσινα δισεκατομμύρια στις τσέπες των μονοπωλίων είναι… ξεπερνάνε τα 6 δισεκατομμύρια τα κέρδη των εταιρειών τα τελευταία 2 χρόνια και μεις, προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να βγάλουμε τον μήνα, γιατί η σύνταξη, ό μισθός μας έχουν εξαντληθεί από το πρώτο 10ήμερο….
Κάποιες πληροφορίες , νομίζω αρκετά χρήσιμες, για την Δυτ. Μακεδονία, για το τι υπάρχει και τι σκοπεύουν να κάνουν.
Τα στοιχεία που παραθέτω είναι τα κατασκευασμένα , τα υπό κατασκευή και τα αδειοδοτημένα έργα.
406 ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο,
11 στο Άσκιο (προς το παρόν)
2 φαραωνικά φ/β πάρκα στο Βέρμιο
75000 στρέμματα με φωτοβολταικά στα ορυχεία Εορδαίας
3 αποθηκευτικοί χώροι ενέργειας (δηλαδή γιγάντιες μπαταρίες)στις κοινότητες Ασβεστόπετρας , Ολυμπιάδας και Ανατολικού.
Επίσης υπάρχουν σε διαβούλευση ακόμη 25 έργα όπου τα περισσότερα είναι αποθηκευτικοί χώροι ενέργειας...
Σε επίπεδο Δυτ. Μακεδονίας, έχουν πλέον ξεπεράσει τα 700.000 στρέμματα, που καταλαμβάνουν οι ΑΠΕ, στρέμματα που έχει ολική καταστραφή η χλωρίδα, η πανίδα και η βιοποικιλότητα…
Για να συλλάβουμε το μέγεθος της έκτασης των 700.000 στρεμμάτων, οι πόλεις Κοζάνης Πτολεμαίδας, Φλώρινας και Καστοριάς ,δεν την ξεπερνάνε
Επίσης θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, είναι ότι μέχρι πρίν από λίγα χρόνια, για την κάλυψη του 90% των αναγκών της χώρας μας , οι συνολικές εκτάσεις που απαιτούνταν από την ΔΕΗ, ήταν 250.000 στρέμματα σε Δυτ. Μακεδονία (200.000στρέμματα) και Μεγαλούπολη (50.000 στρέμματα) και υπερκάλυπταν της ανάγκες της χώρας που τον καιρό εκείνο ξεπερνούσαν τα 11 GW.
Σήμερα , λόγω μνημονίων, στοχευμένης φτωχοποίησης των κατοίκων, κλεισίματος μικρων επιχειρήσεων και βιοτεχνιών, η απαιτήσεις της χώρας μας δεν αγγίζουν καν τα 6 GW και για τον στόχο αυτό, καταστρέφουν στο Πανελλήνιο 1.200.000 στρέμματα. Γόνιμη γη , βουνοκορφές και βοσκότοποι, χλωρίδα , πανίδα , βιοποικιλότητα, γίνονται βορά των πολυεθνικών και της υποτελούς εξουσίας που μας δυναστεύει εδώ και μια τετραετία και θα συνεχίσει και την επόμενη….
13000 Συμπολίτες μας στο Νομό Κοζάνης, σύμφωνα με την απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ το 2021, μετανάστευσαν, γιατί άραγε; Μήπως η κυνική και στοχευμένη απολιγνιτοποίηση που κήρυξε ο Μητσοτάκης το 2019 είναι η αιτία;
Ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η απόφαση;
Μήπως των Μονοπωλείων ΑΠΕ που τα υπηρετεί με τόση βούληση και προθυμία;
Μήπως για να μας μοσχοπουλήσουν οι Αμερικάνοι το υγροποιημένο σχιστολιθικό φυσικό αέριο (LNG);
Όλα αυτά πρέπει να τα σκεφτούμε, να τα ψάξουμε και να συμπράξουμε με τις ομάδες που εδώ και πολλά χρόνια παλεύουν για την αποτροπή των σχεδίων τους.
Παρατηρείτε όμως μια παθητική στάση και υπάρχει πάντα η γνωστή ρήση <<Εγώ θα βγάλω το φίδι απ την τρύπα;>> Ναι ρε φίλε, και εσύ θα το βγάλεις μαζί με μας, θα το παλέψουμε για το καλό του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας, των απογόνων μας.΄΄


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021