Σάββατο 29  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Όλοι στα υψώματα του Άσκιου Σάββατο 10 π.μ

Όλοι στα υψώματα του Άσκιου Σάββατο 10 π.μ

Όλοι στα υψώματα του Άσκιου Σάββατο 10π.μ

 

       Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος και η αποτροπή εγκατάστασης επιπλέον ανεμογεννητριών στο όρος Άσκιο είναι αγώνας που αφορά όλο το λαό της περιοχής και μπορεί να νικήσει. Αυτό έδειξε και η κινητοποίηση των κατοίκων της Καλαμιάς που έδωσαν την μάχη ενάντια στην εγκατάσταση φωτοβολταικού πάρκου δίπλα στις αυλές τους.

       Η περιβαντολογική καταστροφή στο όρος Άσκιο θα είναι μεγάλη αφού είναι να εγκατασταθούν άμεσα άλλες 12 ανεμογεννήτριες ισχύος 70 Mw και είναι στην διαβούλευση για εγκατάσταση άλλων τριών συνολικής ισχύος 18 Μw.

     Πλέον είναι ξεκάθαρο στο λαό ότι η «πράσινη μετάβαση», η απολιγνιτοποίηση με το κλείσιμο μονάδων και ορυχείων δεν γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά για τα κέρδη των «πράσινων» αρπακτικών.

     Αφού για την παραγωγή από ΑΠΕ χρειάζεται να καταστραφούν χιλιάδες στρέμματα δάσους , να αλλάξουν χρήση χιλιάδες στρέμματα γης να χαθούν χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων, να μπει σε κίνδυνο το μικροκλίμα περιοχών, ο υδροφόρος ορίζοντας κ.α.

     Οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ Α.Ε ζήσαμε την μαύρη ανάπτυξη με το λιγνίτη, με την πλημμελή εξόρυξη, το εξασθενες χρώμιο σε εργαζόμενους και κατοίκους, την μόλυνση από την τέφρα πρώτα στα πνευμόνια μας, στις ασθένειες. Τώρα πάλι καταστρέφουν το περιβάλλον για τα κέρδη τους.

       Δεν περιμένουμε σωτήρες στις κυβερνήσεις, σε βουλευτές των αστικών κομμάτων, στους δημάρχους που διαχρονικά στήριξαν την πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την μετατροπή της σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

       Γι’αυτο μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα και καλούμε τους κατοίκους των χωριών του Δήμου Μουρικίου να οργανώσουν τον αγώνα τους με συνελεύσεις, συσκέψεις κ.α να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις αφού έχουν άμεσο συμφέρον να ξεσηκωθούν πρώτοι και φυσικά όλος ο λαός του Δήμου Εορδαίας.

       Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ) καλεί όλους τους συνταξιούχους και το λαό της περιοχής να πάρει μέρος στην συμβολική διαμαρτυρία που θα γίνει στα υψώματα του Ασκιού στο χώρο που θα εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες το Σάββατο 17/6/2023 και ώρα 10 π.μ

Διεκδικούμε :

  • Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Άσκιο.
  • Όχι στην ανεξέλεγκτη και άναρχη εγκατάσταση ΑΠΕ (Σιάτιστα, Γαλατινή, Καλαμιά, Βερμίο, Ξινό Νερό, Μελίτη κ.α)
  • Να εκπονηθεί συνολική περιβαλλοντική μελέτη για τα υπάρχοντα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, από δημόσιο φορέα και για την ολοκληρωμένη αποτύπωση των συνεπειών τους στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.
  • Να υποχρεωθούν οι εταιρείες να αποσύρουν τις ανεμογεννήτριες και τις βάσεις τους μετά το πέρας της λειτουργίας τους.

     Να συνεχίσουν την λειτουργία τους οι λιγνιτηκές μονάδες με σύγχρονη περιβαντολογική αναβάθμιση

  • Σημαντική μείωση και πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, του "πράσινου" και των υπολοίπων τελών, καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες.
  • Απόσυρση όλων των κατηγοριών στους συλληφθέντες στην κινητοποίησής της Καλαμιάς.

                                                                                                                             Πτολεμαΐδα 13/6/2023



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021