Πέμπτη 2  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΒΡΥΖΙΔΟΥ

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΒΡΥΖΙΔΟΥ

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΒΡΥΖΙΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πτολεμαΐδα 15-05-2023

Μετά το τελευταίο δελτίο τύπου μας στις 23-04-2023, όπου φέραμε στο προσκήνιο το θέμα του Ιδρύματος Κεχαγιά, την διαχείριση του, και την παράνομη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας αριθ. 446/2012 στις 12-12-2012 με Δήμαρχο την κ.Βρυζίδου αλλά και την ίδια εισηγούμενη για να παρθεί η πιο πάνω απόφαση έχουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας τα κάτωθι.

Στις 08-05-2023 μας απεστάλη μέσω email η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και με αριθ. Πρ. 22306, σχετικά με την καταγγελία μας για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας. (Παραθέτουμε την αρχή της απάντησης).

ΘΕΜΑ : Απάντηση στην από 25-4-2023 αίτηση-καταγγελία σας.

Σε απάντηση της από 25-4-2023 αίτηση-καταγγελίας σας, με την οποία μας κοινοποιήσατε, μεταξύ άλλων, την αριθμ. 446/2012 απόφαση του Δ.Σ. Εορδαίας, περί παραχώρησης στον Ερυθρό Σταυρό – Τμήμα Πτολεμαΐδας της χρήσης του ισόγειου καταστήματος, ανήκοντος στην περιουσία του Κοινωφελούς Ιδρύματος – Κληροδοτήματος με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΧΑΓΙΑ» συσταθέντος με το ΠΔ 610/ΦΕΚ 225/τ.Α' /21-8-1976, και ζητάτε τον έλεγχο νομιμότητας αυτής, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Ακολουθούν οι νόμοι, οι προϋποθέσεις, και οι ποινές των παρανομούντων. Βέβαια να αναφέρουμε εδώ για να μην παρεξηγηθούμε ότι η καταγγελία μας έγινε από την ώρα που πληροφορηθήκαμε ότι με εξώδικο του Ιδρύματος Κεχαγιά έκανε έξωση το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού και θελήσαμε να ενεργήσει άμεσα η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος, ώστε να βρεθεί στέγη για τον Ερυθρό Σταυρό, πράγμα που έγινε.

Άρα το πρώτο, η εύρεση στέγης επετεύχθη, έμενε το δεύτερο μέρος που είναι η έρευνα σε βάθος του Ιδρύματος Κεχαγιά και η διαχείριση του, και πως κάποιες Δημοτικές Αρχές ενεργούν σε βάρος του Ιδρύματος καταπατώντας την Μοναδική «απαίτηση» του Γεωργίου Κεχαγιά εκ μέρους της Επιτροπής ήταν η κατ' έτος τέλεση μνημόσυνου κατά την εορτή του Γεωργίου, στο οποίο θα μνημονεύονταν το όνομά του και το όνομα της συζύγου του.

Έτσι λοιπόν στείλαμε την καταγγελία μας στην Αποκεντρωμένη γνωρίζοντας ότι έχει επέλθει παραγραφή αλλά το κάναμε μόνο και μόνο για να φανεί πόσο νόμιμα ενήργησε η κ.Βρυζίδου.

Μένει τώρα, όπως αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στις 24-04-2023 να υπάρξει εντός ημερήσιας διάταξης στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας θέμα για το Ίδρυμα Γεωργίου Κεχαγιά, όπως και πρόσκληση της κ.Βακωνάκη (προέδρου της τριμελούς επιτροπής του Ιδρύματος) να εξηγήσει για την αδράνεια του Ιδρύματος.

Τέλος σας παραθέτουμε το συμπέρασμα της Αποκεντρωμένης η οποία λέει «Από την αποσταλείσα αλληλογραφία στην Υπηρεσία μας και από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αρχείο της προκύπτει ότι η αριθμ. 446/12-12-2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, αναρτηθείσα στο πρόγραμμα διαύγεια στις 9-1-2013, με την οποία παραχωρήθηκε στον Ερυθρό Σταυρό – Τμήμα Πτολεμαΐδας η χρήση του ισόγειου καταστήματος, ανήκοντος στη περιουσία του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΝΝΟΥ ΚΕΧΑΓΙΑ», ούτε απεστάλη για έλεγχο νομιμότητας μετά τη λήψη της, δεν ασκήθηκε κατά αυτής προσφυγή ούτε γνωστοποιήθηκε στο φορέα μας εντός του προβλεπόμενου από το νόμο χρονικού ορίου για να εξεταστεί η νομιμότητά της. Ως εκ τούτου, η προαναφερθείσα απόφαση, η οποία περιήλθε εις γνώση της Υπηρεσίας μας, για πρώτη φορά με την από 25-4-2023 αίτησή σας, δεν μπορεί να ελεγχθεί σήμερα ούτε αυτεπαγγέλτως, δεδομένου ότι έχει παρέλθει από την έκδοσή και δημοσίευσή της χρονικό διάστημα πέραν των δέκα (10), ετών, ενώ δεν είναι δυνατή ούτε η αναζήτηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών των ενεργεία σήμερα δημοτικών συμβούλων, που συμμετείχαν στην επίμαχη συνεδρίαση, δεδομένου ότι έχει παρέλθει πενταετία από την ημερομηνία λήψης και έκδοσης της απόφασης.

Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε είναι πλέον ηθικό το ζήτημα αφού η πολιτεία φρόντισε να υπάρχουν παραγραφές σε τόσο σοβαρά ζητήματα. Εμείς ως «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» πράξαμε αυτό που οφείλαμε να πράξουμε, στους δημότες εναπομένει να επικροτήσουν ή να στηλιτεύσουν την κυρία Βρυζίδου.

ΤΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ηλεκτρονική Διεύθυνση επικοινωνίας :

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021