Σάββατο 27  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Καππάτος, όπως Πάτσης

Καππάτος, όπως Πάτσης

 
 
Κι άλλος γαλάζιος βουλευτής εμπλέκεται σε πλειστηριασμό κύριας κατοικίας, αυτή τη φορά ως πληρεξούσιος δικηγόρος του fund «DoValue».

Την ώρα που αστυνομικοί και δικαστικοί επιμελητές εισβάλλουν στα σπίτια συνταξιούχων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους και τους παίρνουν το μοναδικό τους σπίτι, βουλευτές της Ν.Δ. βγάζουν χρήματα από την απόγνωση του κόσμου. Στην αρχή ήταν ο Ανδρέας Πάτσης, ο βουλευτής Γρεβενών για τον οποίο ήδη ζητήθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών η άρση της ασυλίας του. Τις τελευταίες μέρες, άλλος ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος απασχολεί την επικαιρότητα, καθώς εμφανίζεται ως πληρεξούσιος δικηγόρος σε fund με την επωνυμία DoValue, το οποίο βγάζει σε πλειστηριασμό την κύρια κατοικία οφειλέτη.

Ο λόγος για τον βουλευτή Κεφαλονιάς Παναγή Καππάτο, ο οποίος έγινε γνωστός αρχικά στο πανελλήνιο ως ένα από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που συνομιλούσε μέσω μηνυμάτων με τον υπόδικο τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη. Το θέμα, ωστόσο, του πλειστηριασμού είναι πολύ πιο σοβαρό.

 

Προφανώς και δεν μιλάμε για κάτι παράνομο με τα έως τώρα στοιχεία. Πόσο ηθικό είναι όμως, ένας βουλευτής ο οποίος έχει ψηφίσει τον πτωχευτικό νόμο Μητσοτάκη να συνεργάζεται με εταιρεία, η οποία βγάζει σε πλειστηριασμό τα σπίτια οφειλετών και να πληρώνεται γι’ αυτό; Στο διαδίκτυο ήδη κυκλοφορεί ένα επίσημο έγγραφο με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου 2022, που φέρει την υπογραφή του κ. Καππάτου και απευθύνεται προς το Ειρηνοδικείο Αργοστολίου. Πιο συγκεκριμένα είναι οι λεγόμενες προτάσεις του αναφορικά με την τύχη ενός ακινήτου, που τυγχάνει να είναι η κύρια κατοικία του οφειλέτη. Οι προτάσεις του κ. Καππάτου αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι οι προτάσεις της αντιδίκου «για διάσωση της κύριας κατοικίας της με πληρωμή του 80% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου δεν στηρίζεται στον νόμο και πρέπει ν’ απορριφθεί». Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Καππάτος έως χθες δεν είχε διαψεύσει τη γνησιότητα του εγγράφου.

 

Οι πληροφορίες από την Κεφαλονιά αναφέρουν ότι ο κ. Καππάτος, πριν εκλεγεί βουλευτής, για χρόνια συνεργαζόταν με τις τράπεζες του νησιού σε νομικές υποθέσεις. Αρα έχει επαφές στον συγκεκριμένο χώρο, τις οποίες όπως φαίνεται εκμεταλλεύτηκε για να συνεχίσει να ασκεί τη δουλειά του ακόμη και μετά την εκλογή του.

«Δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στους Ελληνες πολίτες να εκκαθαρίσουν τις όποιες εκκρεμότητες είχαν», ανέφερε στην ομιλία του στις 26 Οκτωβρίου του 2020 στη Βουλή (), στο πλαίσιο της συζήτησης για τον πτωχευτικό κώδικα, υπερασπιζόμενος τις επιλογές της κυβέρνησης. Αλλά το καλύτερο το λέει στη συνέχεια: «Για την πρώτη κατοικία και τους συμπολίτες μας που αντιμετώπιζαν τον απάνθρωπο κίνδυνο της έξωσης προβλέπουμε την πιο αξιοπρεπή λύση... Αρκεί να σας αναφέρω την περίπτωση δανειοληπτών με “κόκκινα” δάνεια που είχαν να πληρώσουν το 120% της αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας»! Αυτό βέβαια που ξέχασε να πει ήταν ότι στη συνέχεια θα εργαζόταν στον «απάνθρωπο» -σύμφωνα με τα δικά του λόγια- μηχανισμό των εξώσεων.

Αν μη τι άλλο ήταν εντυπωσιακή η σπουδή του να αναρτήσει στο twitter πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τις «κοινωνικές ανισότητες» και ειδικότερα τις περιπτώσεις των αστέγων, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση από το 2019 έχει ενδιαφερθεί πραγματικά για συμπολίτες μας που χρειάζονται στήριξη».

Το διαπιστώσαμε...

https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/368507_kappatos-opos-patsis



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021