Ομόφωνα ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Πέτρο Φιλιππίδη για τις δυο απόπειρες βιασμού, ενώ τον αθώωσε ομόφωνα λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του τετελεσμένου βιασμού.
Ο κατηγορούμενος έφτασε στη δικαστική αίθουσα λίγο μετά τις 14:00 συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Κ. Πακιρτζιδου, Μ. Δημητρακόπουλο, από τη σύζυγο του Ελπίδα Νίνου και τον γιο τους, Δημήτρη.
Στην αίθουσα έδωσαν το παρών και οι τρεις καταγγέλλουσες οι οποίες στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασαν σε κλάματα.
Από το πλευρό τους δεν έλειψαν ούτε σήμερα οι τρεις γυναίκες του καλλιτεχνικού χώρου που άνοιξαν τον χορό των καταγγελιών. Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη.
Συνεχίζεται η διαδικασία
Η διαδικασία συνεχίζεται με τον κατηγορούμενο να ζητάει μέσω των συνηγόρων του τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Συγκεκριμένα ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μ. Δημητρακόπουλος, είπε απευθυνόμενος στην έδρα: «Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση για την αναγνώριση ελαφρυντικού και να επιβάλλεται μία ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα».
Αναλυτικότερα για τον πρότερο σύννομο βίο ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε : «Είναι σε μια ηλικία ώριμη που βλέπουμε ότι το ποινικό του μητρώο δεν έχει καμία ποινική παράβαση. Δεν πιστεύω ότι δε θα δώσετε για σύννομο βίο επειδή είχε άπιστη ζωή. Η ζωή του ήταν ταυτισμένη με 300 ηθοποιούς. Μέχρι το Φεβρουάριο του 2021 δεν έλεγε κανείς τίποτα για το Φιλιππίδη. Πως θα ακυρώσετε το σύννομο βίο; Επειδή υπήρξε άπιστος; Θα πρέπει να το αναγνωρίσετε».
Σημειώνεται πως η απόφαση του δικαστηρίου ταυτίζεται πλήρως με την εισαγγελική πρόταση.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας, Στέλλα Στόγια, είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορουμένου για τις δύο απόπειρες βιασμού, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Πέτρου Φιλιππίδη περί «συναίνεσης», και την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του κατ’ εξακολούθηση βιασμού.
«Εκτιμώντας όλο το αποδεικτικό υλικό αδυνατώ να καταλήξω στο τι ακριβώς συνέβη. Έχω αμφιβολίες. Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες. Οι διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομέρειες. Υπάρχουν αμφιβολίες για το τι ακριβώς συνέβη. Για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό θα προτείνω να τον κηρύξει αθώο» είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, για την πρώτη καταγγέλλουσα η εισαγγελική λειτουργός, ενώ κατα το κλείσιμο της αγόρευσης της είπε αναφερόμενη στον κατηγορούμενο ότι «συμπεριφερόταν σαν κακομαθημένο παιδί που δεν μπορούσε να ακούσει το όχι. Είχε modus operandi. Είχε το σύνδρομο του εξουσιαστή. Η καριέρα του είχε φτάσει στο απόγειο και νόμιζε ότι μπορούσε να έχει ό,τι ήθελε και οποία ήθελε. Το ναι το εκλάμβανε ως ναι και το όχι το μετέφρασε στο μυαλό του σαν κεκαλυμμένο ναι. Δεν του περνούσε από το μυαλό ότι μια νέα ηθοποιός θα αρνούνταν να έρθει σε επαφή μαζί του. Υπήρχε το όχι και ο κατηγορούμενος δεν ήταν σε θέση να το δεχτεί» και πρόσθεσε τις λέξεις «κυριαρχία ναρκισσισμό και παντοδυναμία» για να περιγράψει τον Π. Φιλιππίδη συμπληρώνοντας πως «πίστευε ότι μπορεί να είχε ό,τι και όποιον θέλει όποτε το θέλει».
Σχόλια υποστηρίζονται από CComment