Σάββατο 29  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Νοσοκομείο Κομοτηνής: Διώχνουν καθαρίστριες βάζοντας εργολάβο - Υποκριτικό ρεσιτάλ Πλεύρη

Νοσοκομείο Κομοτηνής: Διώχνουν καθαρίστριες βάζοντας εργολάβο - Υποκριτικό ρεσιτάλ Πλεύρη

 

Ακόμα μια εξοργιστική υπόθεση εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, που απολύονται για να πάρει τη θέση τους εργολαβική εταιρεία με άγνωστη επιβάρυνση για το δημόσιο.

Οι συγκεκριμένες καθαρίστριες δουλεύουν από 13 έως 22 χρόνια, με μισθούς 640 ευρώ, και μάλιστα εξουθενωτικά τα τελευταία έτη της πανδημίας στο νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου μία εργαζόμενη είναι υπεύθυνη για οκτώ τμήματα. Ξεκίνησαν και οι ίδιες με εργολαβική διαδικασία, προχώρησαν μέσω ΑΣΕΠ το 2018 σε έναν συν έναν χρόνο σύμβαση και πλέον σε τρίμηνες συμβάσεις, που ανανεώνονταν. 

Μία από τις 19 γυναίκες μίλησε το πρωί στο Mega λέγοντας ότι δεν είχαν πάρει άδειες και ρεπό εδώ και δύο χρόνια. «Φτάσαμε σε σημείο να μην μπορούμε άλλο να δουλέψουμε. Τα ζητήσαμε αυτά με ένα εξώδικο στο νοσοκομείο. Και μας λένε ότι έχουμε τη διαδικασία εργολάβος... Θα σταματούσε η σύμβαση η δική μας και θα έμπαινε εργολάβος. Γι' αυτό μας και έδιναν τρίμηνες παρατάσεις». «Μέχρι και σήμερα που μπήκε ο εργολάβος για να δουλέψει, εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση ότι σταματάμε... Βλέπουμε ότι βγήκε το πρόγραμμα χωρίς τα δικά μας τα ονόματα. Από σήμερα αναλαμβάνει ο εργολάβος, έχει πάρει μισά άτομα από αυτά τα οποία δουλεύαμε» είπε η κ. Αλεξάνδρα.

«Η σύμβαση λήγει τέλος Ιουνίου. Είχε μέσα την όρο ότι αν ξεκινήσει η διαδικασία εργολάβου, παύει η σύμβαση... Μας χρωστούσαν 20 - 25 ρεπό την κάθεμία» πρόσθεσε μεταξύ άλλων. «Είμαστε όλες πάνω από 50 χρονών. Πού θα βρούμε δουλειά;» διερωτήθηκε.

Μιλώντας για το καθεστώς συμβάσεων ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε στην ίδια εκπομπή ότι πρόκειται για θέσεις που δεν είναι μόνιμες για τις οποίες παράλληλα μπορεί να διαγωνισμοί για να μπαίνουν ιδιώτες στη σίτιση, φύλαξη, καθαριότητα «μόνο αν είναι προς όφελος του Δημοσίου».

Μου κάνουν εντύπωση τα 13 χρόνια που λέτε γιατί οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δημιουργήθηκαν κατά βάση την περίοδο 2017-2018" είπε αφού, κατά την προσφιλή του τακτική επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τις συμβάσεις από αορίστου σε ορισμένου χρόνου, δεν έκανε προκήρυξη να μείνουν νόμιμα. Μίλησε δε για «εγκλωβισμό» αυτών των ανθρώπων όταν διαγωνισμός ενός χρόνου, γίνεται τελικά τέσσερα και πέντε χρόνια.

Εξέφρασε παράλληλα την υποτιθέμενη επιθυμία της κυβέρνησης να μείνει στο ΕΣΥ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που μπήκε στη διάρκεια της πανδημίας, ενώ  δηλώνει ότι το υπουργείο έχει συγκεκριμένες θέσεις για μόνιμες προσλήψεις.

https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/376729_nosokomeio-komotinis-diohnoyn-katharistries-bazontas-ergolabo-ypokritiko



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021