Πέμπτη 25  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Το σιντριβάνι της κεντρικής Πλατείας, το σχέδιο Τόττη, ο Ανδριάντας του Πτολεμαίου Λάγου και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητος Πτολεμαΐδος

Το σιντριβάνι της κεντρικής Πλατείας, το σχέδιο Τόττη, ο Ανδριάντας του Πτολεμαίου Λάγου και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητος Πτολεμαΐδος

Ο χρόνος είναι το επιζητούμενο.

Ο χαμένος πολιτικός χρόνος της Πτολεμαΐδος.

Δυστυχώς η Πόλις ζει στο ρυθμό των αμνημόνων ανθρώπων.

Διαβάζουμε λοιπόν στο ptolemeos.gr https://e-ptolemeos.gr/apofasi-gia-anaplasi-tou-sintrivaniou-stin-kentriki-plateia-ptolema%CE%90das/

από την κ. Βάσω Σάφη:

 Ανάπλαση θα γίνει στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας Πτολεμαΐδας, ενώ σχετική απόφαση έλαβε το συμβούλιο κοινότητας Πτολεμαΐδας στην τελευταία του συνεδρίαση. Με δεδομένο ότι το σιντριβάνι της πλατείας δεν λειτουργεί σήμερα, ενώ πάντα υπολειτουργούσε και είχε σοβαρά προβλήματα και σήμερα απλά είναι κλειστό και δεν προσφέρει σε κάτι, στόχος είναι το εν λόγω σημείο να μετατραπεί σε κάτι όμορφο που θα τραβάει το μάτι των πολιτών. Μάλιστα, στο σχέδιο είναι από χώρος σιντριβανιού να μετατραπεί σε παρτέρι με λουλούδια και να μπει και ένα ηλιακό ρολόι.  Μάλιστα, για την εν λόγω απόφαση δεν χρειάζεται απόφαση δημοτικού συμβουλίου, παρά μόνο η απόφαση της κοινότητας και η σύμφωνες γνώμες των αρμόδιων επιτροπών ποιότητας ζωής και αρχιτεκτονικής.

Υποσημείωσις, η Τοπική Κοινότης της Πτολεμαΐδος λειτούργησε για πρώτη φορά ως θεσμός και ουσιαστικά έχοντας πολιτικό ρόλο αυτή την σκοτεινή "δυομισο-ετία".

Ποτέ δεν είχαν λόγο οι Κοινότητες, πράγμα το οποίον οφείλεται τόσο στην έλλειψη Πολιτικής Παιδείας των ανθρώπων που τις στελέχωναν όσο και στην απροθυμία των Δημάρχων να  δώσουν αρμοδιότητες! Πολλές φορές εκνευρίστηκε ο κύριος Πλακεντάς με την Τοπική Κοινότητα Πτολεμαΐδος, με τον κύριο Ισαάκ Νικολαΐδη που φάνηκε να είναι πιο ενήμερος πολλές φορές, στην γνώση της Εσωτερικής Λειτουργίας του  Δ.Σ., όσο και στα τρέχοντα ζητήματα της Πόλεως.

Ο κύριος Ισαάκ θέτει ζητήματα, αγωνίες και προβληματισμούς, έχοντας μια πολύ έντονη πολιτική κινητικότητα που δεν υπάρχει καν στους Δημοτικούς Συμβούλους της Πόλεως..

Επί του θεματος όμως, Θα τοποθετηθώ διαφοροποιούμενος με την Τοπική Κοινότητα.

Το διάλογο, τη διαλεκτική και τις αντιθέσεις άλλωστε επιζητούμε, που είναι η επιτομή του Πολιτισμού.

Πριν 24 έτη ο "τρελός Δήμαρχος Τόττης" πήρε μια πρωτοβουλία να αλλάξει την Πόλιν.

Δεν γνώριζε και ο ίδιος τι έκανε.

Πιάνουμε την αρνητική των πραγμάτων πλευρά, όπως εκφράστηκε από την Αντιπολίτευση τότε, ήτοι την άποψη ότι προσωπικά συμφέροντα εξυπηρετούσε.

Σύμφωνοι! Όμως άλλαζε η Πόλις, με την ριζοσπαστικοποίηση των πρακτικών και των δράσεων του γαλάζιου χώρου.

Όχι του κοιμώμενου αλλά του ενεργού! Ο οποίος είναι βγαλμένος μέσα από το επιχειρείν και την αγορά. Ήθελε πολύ τσαγανό να ξεκινήσει ένα τέτοιο εγχείρημα…..

Το σχέδιο Τόττη θα το ζήλευαν όλες οι Οικολογικές οργανώσεις σήμερα, αυτό είναι όμως μια άλλη ιστορία.

Πέθανε ο Δήμαρχος ατυχώς και όλα τα πήρε  ο άνεμος.

Βέβαια ο άνεμος ή καλύτερα το κενό Τόττη έφερε και τον κύριο Φραγκουλίδη, ο οποίος προσπάθησε να καταστρέψει το Όνειρο του καταραμένου δεξιού επιχειρηματία και Δημάρχου.

Το σχέδιο ήτο υπερφίαλο ως σύλληψη και κακόγουστο αισθητικά;

Για την εποχή εκείνη ναι ήταν.

Κυκλαδίτικος Πολιτισμός (το συντριβάνι), με αφηρημένα σχέδια που νόμιζες ότι βγήκαν από τον αφαιρετισμό του Πικάσο και αναρωτιόμασταν τότε τι σχέση έχει με την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Πόλεως.

Ρωμαϊκό υδραγωγείο: Είναι οι κολόνες, που θα μετέφεραν το νερό και αυτό θα ανυψώνονταν σε κάποιο σημείο με μηχανική αντλία, παραδίπλα τα σιντριβάνια που μπάζωσε ο Δήμαρχος με επιχείρημα ότι ήταν επικίνδυνα στην πόλη και παρένθετοι οι μη πεπαιδευμένοι Αντιδήμαρχοι.

Αυτοί οι «Διαχρονικοί Αντιδήμαρχοι» με το υφος 500 Καρδιναλίων στην Ιστορία της Πόλεως είναι τα «Άνθη του Κακού».

Σχέδιο Τόττη! Ένας κύκλος, μια ολότητα, μια πεζοδρομημένη τεράστια Πλατεία, που αφορούσε όλο το κέντρο και παράλληλα πάρκινγκ υπόγειο.

Ένας Κομμουνιστής Δήμαρχος θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια σύλληψη ή ένας Επιχειρηματίας «κολοπετσωμένος» Δήμαρχος!!! Που ταυτόχρονα εξυπηρετούσε και τα δικά του συμφέροντα.

Τι σημασία έχει άλλωστε μετά τόσα χρόνια, στην Ιστορία πολλές φορές τα δυο παραπάνω πήγαιναν μαζί δυστυχώς.

Ο (επόμενος) κ. Φραγκουλίδης, μη έχοντας να προτείνει κάτι και θέλοντας να αμαυρώσει τον Τόττη έκοψε τις κολόνες, τις έκανε ισομεγέθεις και τις έκανε αμπαζούρ.

Οι Υπόλοιποι διήγαν βίον σκεπτόμενο.

Ο κύριος Τζιούμαρης (ο οποίος εκλέχτηκε από ατύχημα, θυμίζω την υπόθεση Πουγαρίδη Κοσμά, ο οποίος πέραν απο παλαιότερος Δημοσιογράφος όλων, δημιούργησε μία μεγάλη, σημαντική σχολή με το όνομα και τη δράση του, θα επανέλθω αγαπητοί φίλοι επί του θέματος στο εγγύς Μέλλον) παρέδωσε μια χαμένη οκταετία, χωρίς κανένα μεγάλο θετικό πρόσημο και ειδικά σε μια περίοδο που η Πόλις ήτο στην οικονομική και Δημογραφική ακμή της και μέσα στα ερωτικά ζουμιά  (θα μπορούσαν να γίνουν απίθανα πράγματα τότε), παρέμεινε πάντοτε  δορυφόρος της Κοζάνης, πρακτική που τον ανατροφοδότησε, τον ίδιο όσο και την Πόλιν με χαρακτηριστικά παθογένειας.

Η κυρία Βρυζίδου, ήταν ακόμη μια θλιβερή επιλογή της Πόλεως, που με τις επιλογές της ή την ανεπάρκειά της την μίκρυνε. Εάν κάποιος διέδιδε την Πιθανότητα να γίνει Δήμαρχος της Κοζάνης πολιτογραφημένος κάτοικος Πτολεμαΐδος, θα ξεσπούσε ένοπλο Αντάρτικο Πόλεως εκεί.

Ο Κύριος ζαμανίδης είχε και αυτός τις παθογένειές του.

Ήρθε ο κύριος Πλακεντάς, εμβόλιμος μέσα από τον Εθνικό τυχοδιωκτισμό (λίγο από όλα πολιτικά και στο βάθος τσίγκινη περικεφαλαία) ο οποίος ψαρεύει, ψαρεύει κέφαλους!!!!!

Μπάζωσε  τα σιντριβάνια μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει. Το Πολιτικό φαινόμενο λέγεται "κτητισμός καρέκλας και πολιτικό σύνδρομο Μυνχάουζεν", δηλαδή κάνω κάτι να με προσέξουν!!!!

 

Η παρακμή και η πολιτική παθογένεια έχει Ενδημικά χαρακτηριστικά εις την Πόλιν μας.

Εν κατακλείδι προς την Τοπική Κοινότητα.

Μην καταστρέψετε και εσείς ακόμη ένα κομμάτι ενός οράματος που μπορεί να αλλάξει την Πόλη.

Να επαναφέρουμε το σχέδιο Τόττη.

Πληρώθηκε αδρά.

Υπάρχει το κυκλοφοριακό.

Υπάρχει το Αρχιτεκτονικό σχέδιο.

Στήθηκε ολόκληρη κομπίνα για αποχαρακτηρισμό της 25ης Μαρτίου.

Όλα έτοιμα είναι.

Επίσης, το Άγαλμα του Πτολεμαίου, είναι ανιστόρητο, χοντροκομμένο και αθλίας αισθητικής, εάν ζούσε και έβλεπε ότι "του" φόρεσαν Ρωμαϊκή Χλαμύδα σε Μακεδόνα Στρατηγό, Ηγήτορα ενός τεράστιου Βασιλείου θα μας άρχιζε στις "κλωτσές", ως εκ τούτου να το ξαναπαραγγείλουμε σε πιο σχετικούς μάστορες!!!!



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021