Παρασκευή 28  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πούτιν: «Οι συμφωνίες του Μινσκ είναι νεκρές»

Πούτιν: «Οι συμφωνίες του Μινσκ είναι νεκρές»

«Οι Συμφωνίες του Μινσκ είναι νεκρές» ξεκαθάρισε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ένα εικοσιτετράωρο μετά την απόφαση του να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονιέτσκ και του Λουχάνσκ.
 
Η Ρωσία όλο αυτό το διάστημα ενδιαφερόταν για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, επειδή αυτό το έγγραφο ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.
 
«Και γι αυτό θέλω να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά, ενδιαφερόμασταν για την εφαρμογή αυτού του συμπλέγματος μέτρων, επειδή ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού» , δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, υπενθυμίζοντας ότι ήταν ένας από τους δημιουργούς αυτού του κειμένου ως εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είπε, επίσης, ότι οι αρχές της Ουκρανίας δήλωναν δημόσια ότι δεν θα εφαρμόσουν τις συμφωνίες του Μίνσκ και ότι η Ρωσία δεν μπορούσε να ανεχθεί περαιτέρω την γενοκτονία του λαού του Ντονμπάς. «Το Κίεβο μηδένισε όλες τις προσπάθειες για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ , τις “σκότωσε” η ουκρανική ηγεσία πολύ πριν από την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και Λουχάνσκ» δήλωσε ο Πούτιν και επισήμανε ότι η Ευρώπη δεν κατάφερε να υποχρεώσει το Κίεβο να τις εφαρμόσει.
 
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, η οποία, όπως είπε, έχει πυρηνικά, τα οποία στοχεύουν τη Ρωσία. «Το μόνο που της λείπει αυτή τη στιγμή είναι τα συστήματα εμπλουτισμού ουρανίου» σημείωσε, και μίλησε για μια χώρα η οποία είναι «οπλισμένη μέχρι τα δόντια, αντιρωσική και απαράδεκτη», καλώντας την να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της για ένταξη στο ΝΑΤΟ και να διατηρήσει την ουδετερότητα της.
 
Ο Πούτιν ζήτησε και πήρε την άδεια της Γερουσίας της Ρωσίας για αποστολή στρατευμάτων στο Λουχάνσκ και στο Ντονιέτσκ. «Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφασίζει να δώσει στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας την έγκριση του να αναπτύξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας στο εξωτερικό στη βάση των κοινώς αποδεκτών αρχών και κανόνων του διεθνούς δικαίου. Ο συνολικός αριθμός των μονάδων των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι περιοχές δράσης τους, οι στόχοι που τίθενται ενώπιον τους, το χρονικό διάστημα παραμονής τους στο εξωτερικό, καθορίζονται από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με το σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» αναφέρει η απόφαση της Γερουσίας.
 
Ο Πούτιν δεν ξεκαθάρισε, ωστόσο, αν αυτά θα εισχωρήσουν βαθύτερα στην Ουκρανία. «Δεν είπα ότι θα πάνε εκεί αμέσως μετά τη συνάντηση μας» είπε. Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Ρουντένκο είχε πει ότι «η Ρωσία θα σεβαστεί τα σύνορα εντός των οποίων ανακηρύχθηκαν οι δύο δημοκρατίες το 2014» αναφερόμενος στο τμήμα του Ντονμπάς που ελέγχεται από τους Ρωσόφωνους και όχι στο σύνολο της περιοχής, τμήματα της οποίας βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.
 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021