Παρασκευή 21  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Financial Times: Αδιέξοδο στη συμφωνία Ρωσίας-Κίνας για τον αγωγό «Δύναμη της Σιβηρίας-2»

Financial Times: Αδιέξοδο στη συμφωνία Ρωσίας-Κίνας για τον αγωγό «Δύναμη της Σιβηρίας-2»

Οι διαφωνίες σε αυτό το ζήτημα ήταν ο λόγος που ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ δεν συνόδευσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τον Μάϊο στην Κίνα


Οι προσπάθειες της Ρωσίας να συνάψει με την Κίνα συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Δύναμη της Σιβηρίας-2» κατέληξαν σε αδιέξοδο εξαιτίας διαφωνιών αναφορικά με τις τιμές και τους όγκους των προμηθειών, όπως αναφέρουν πηγές της εφημερίδας Financial Times (στο άρθρο της «Russia-China gas pipeline deal stalls over Beijing’s price demands»).

Σύμφωνα με τις πηγές, η Κίνα προτίθεται να αγοράζει το φυσικό αέριο που θα προμηθεύεται μέσω του εν λόγω αγωγού σε τιμή που θα προσεγγίζει τις εγχώριες τιμές καυσίμων στη Ρωσία, η σταθερότητα των οποίων διασφαλίζεται από κρατικές επιδοτήσεις. Εκτός των άλλων, το Πεκίνο θέλει να αγοράσει μόνο ένα μικρό μέρος των 50 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων του καυσίμου, που είναι η δυναμικότητα του αγωγού.


Οι διαφωνίες σε αυτό το ζήτημα ήταν ο λόγος που ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ δεν συνόδευσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τον Μάϊο στην Κίνα.

Η απουσία του Μίλερ σε τόσο σημαντικές συνομιλίες ήταν «αρκετά συμβολική», επεσήμανε στους FT η επιστημονική συνεργάτιδα του κέντρου παγκόσμιας ενεργειακής πολιτικής του πανεπιστημίου Κολούμπια, Τατιάνα Μίτροβα.

Η σκληρή στάση του Πεκίνου σε σχέση με τον αγωγό φυσικού αερίου, επισημαίνει η εφημερίδα, δείχνει, το πώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κάνει τον Πούτιν να εξαρτάται όλο και πιο πολύ από την οικονομική υποστήριξη της Κίνας.

https://www.zougla.gr/kosmos/financial-times-adiexodo-sti-symfonia-rosias-kinas-gia-ton-agogo-dynami-tis-sivirias-2/

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021