Παρασκευή 21  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Το Ισραήλ κατέθεσε σχέδιο εκεχειρίας σε τρεις φάσεις - Το ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Το Ισραήλ κατέθεσε σχέδιο εκεχειρίας σε τρεις φάσεις - Το ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, παρουσίασε το νέο ισραηλινό σχέδιο για τη Λωρίδα της Γάζας, προτρέποντας τη Χαμάς να το αποδεχθεί και τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε να χαθεί» αυτή η ευκαιρία για μια συμφωνία.

Το Ισραήλ πρότεινε ένα συνολικό σχέδιο τριών φάσεων, η πρώτη εκ των οποίων θα διαρκέσει έξι εβδομάδες και θα περιλαμβάνει την πλήρη κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τις κατοικημένες περιοχές του θύλακα.


Κατά τις έξι εβδομάδες το Ισραήλ και η Χαμάς θα διαπραγματευτούν ώστε να φτάσουμε στη δεύτερη φάση, που θα σηματοδοτήσει τη μόνιμη παύση των εχθροπραξιών. Εάν οι διαπραγματεύσεις κρατήσουν περισσότερες από έξι εβδομάδες, η κατάπαυση του πυρός θα συνεχιστεί, για όσο συνεχίζονται και οι συνομιλίες.

Στη δεύτερη φάση θα γίνει ανταλλαγή κρατουμένων και θα απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι που είναι ακόμη εν ζωή, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις θα αποσυρθούν, και η τρίτη περιλαμβάνει ένα μεγάλο σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας.

«Ξέρω ότι ορισμένοι στο Ισραήλ, ακόμη και μέλη της κυβέρνησης, δεν θα συμφωνήσουν με το σχέδιο», τόνισε ο Μπάιντεν, προτρέποντας την ισραηλινή ηγεσία να στηρίξει τη συμφωνία, παρά τις πιέσεις που ενδεχομένως θα δεχτεί. «Ζητώ από τους Ισραηλινούς να κάνουν ένα βήμα πίσω και να σκεφτούν τι θα συμβεί αν χαθεί αυτή η στιγμή», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι η Χαμάς δεν είναι πλέον σε θέση να διαπράξει άλλη μια επίθεση σαν αυτήν της 7ης Οκτωβρίου 2023. Επισήμανε επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος για το Ισραήλ να απομονωθεί περαιτέρω διεθνώς, αν συνεχίσει τον πόλεμο.


Ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ θα έχει πάντα ό,τι χρειάζεται για να αμύνεται.

Η ισραηλινή πρόταση έχει μεταφερθεί ήδη στο Κατάρ και τη Χαμάς και οι μεσολαβήτριες χώρες, το Κατάρ και η Αίγυπτος, εργάζονται για να εξασφαλίσουν τη διαβεβαίωση ότι η παλαιστινιακή οργάνωση δεν θα ξαναρχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ.

«Είναι καιρός να τελειώσει αυτός ο πόλεμος», πρόσθεσε ο Μπάιντεν, υπενθυμίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν βιώσει μια «κόλαση» και «πάρα πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν».

https://www.zougla.gr/kosmos/ragdaies-exelixeis-sti-gaza/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021