Σάββατο 27  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Μοιραίο τέλος – Πανικόβλητος ο Zelensky: Δεν έχουμε όπλα, η Ρωσία σχεδιάζει πραξικόπημα – Σοκάρουν οι Βρετανοί: Πείτε την αλήθεια

Μοιραίο τέλος – Πανικόβλητος ο Zelensky: Δεν έχουμε όπλα, η Ρωσία σχεδιάζει πραξικόπημα – Σοκάρουν οι Βρετανοί: Πείτε την αλήθεια

 Το βρετανικό περιοδικό Spectator ανέφερε ότι ο Zelensky πρέπει με διάγγελμα να ενημερώσει την Ουκρανική κοινωνία ότι η Ουκρανία ηττήθηκε από την Ρωσία - Προειδοποίηση Telegraph: Η Δύση έχει συνωμοτήσει εναντίον του Zelensky και είναι έτοιμη να τον προδώσει

(upd 29)Το τέλος του Ουκρανικού δράματος πλησιάζει….
Μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης… πολλοί δυτικοί υποστηρίζουν ότι ο Zelensky είναι ο μόνος που θέλει τον πόλεμο για να μείνει γαντζωμένος στην εξουσία.
Η Telegraph η βρετανική εφημερίδα που υποστηρίζει την Ουκρανία αναφέρει ότι η Δύση συνωμοτεί εναντίον του Zelensky…
Το ΝΑΤΟ επίσης αναγνωρίζει ότι έσφαλε στις αναλύσεις για την Ουκρανία… υποτίμησαν την Ρωσία…
Όλα αυτά είναι προετοιμασία εδάφους, προπαρασκευή αναγνώρισης της ήττας….
Το βρετανικό περιοδικό Spectator ανέφερε ότι ο Zelensky πρέπει με διάγγελμα να ενημερώσει την Ουκρανική κοινωνία ότι η Ουκρανία ηττήθηκε από την Ρωσία.
Εν τω μεταξύ ο πανικόβλητος Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky κατηγορεί την Ρωσία ότι ετοιμάζει πραξικόπημα στην Ουκρανία.
Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι ο διευθυντής της CIA William Burns ταξίδεψε μυστικά στην Ουκρανία την Τετάρτη (15/11/2023), με σχέδια για την επόμενη μέρα στη χώρα. 

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Η Ρωσία ετοιμάζει πραξικόπημα στην Ουκρανία – Στήνουν νέο Maidan

Το ενδεχόμενο ενός νέου Maidan με βασικό στόχο την απομάκρυνση του φοβάται ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος κατηγορεί ότι πίσω από αυτήν την κίνηση πραξικοπήματος βρίσκεται η Ρωσία.
«Έχουμε πληροφορίες για αυτό από τις μυστικές μας υπηρεσίες και από τους εταίρους μας» υποστήριξε ο Zelensky.
Ο Zelensky έκανε λόγο για τη «Maidan -3», την οποία – όπως είπε – ετοιμάζει η Ρωσία με σκοπό να πραγματοποιήσει πραξικόπημα στην Ουκρανία.
Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει δημοσιεύματα και πληροφορίες που κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια απέναντι στον Zelensky όσον αφορά την αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση, για σοβαρές διαφωνίες με τον αρχηγό του στρατού, Valery Zaluzhny, για αποστασιοποίηση της Δύσης απέναντι στο Κίεβο, ακόμα και για σενάρια δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου.

Το μυστικό ταξίδι του αρχηγού της CIA στο Κίεβο

Tροφή στα σενάρια για πραξικόπημα κατά του Zelensky έδωσε και η μυστική επίσκεψη του διευθυντή της CIA στο Κίεβο William Burns στις 15 Νοεμβρίου 2023.
Το τέλος του ουκρανικού στρατού πλησιάζει και φέρνει πιο κοντά την επόμενη μέρα και τα σχέδια ανατροπής του Zelensky.
Για αυτό τον λόγο ταξίδεψε κρυφά στο Κίεβο ο διευθυντής της CIA, William Burns.
Η επίσκεψη του Burns «συνδυάστηκε» με το ταξίδι στην Ουάσιγκτον του Andriy Yermak, «ισχυρού προσωπάρχη του Zelensky» για να συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, ο οποίος εξέφρασε δεόντως τις δεσμεύσεις για τη συνέχιση στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία.
Ο Burns επισκέφθηκε το Κίεβο για «επείγουσες και μυστικές» συναντήσεις με τον Zelensky.
Η επίσκεψη Burns σχετίζεται με την εντεινόμενη ρήξη μεταξύ του Zelensky και του Valery Zaluzhny, του αρχιστράτηγου των Ουκρανών, εξηγεί ο αναλυτής Mark Sleboda, ο οποίος εστιάζει στο γεγονός πώς ανοιχτά πλέον στη Δύση μιλούν για ανοιχτή σύγκρουση κορυφής στην Ουκρανία και επικείμενο πραξικόπημα.
Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ουκρανία να προχωρήσει σε προεδρικές εκλογές σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έως τις 31 Μαρτίου 2024 — «με την πρόθεση να αντικαταστήσουν τον Zelensky με τον Zaluzhny».

Έχουμε σοβαρή έλλειψη βλημάτων 155mm, τα πυρομαχικά πάνε στο Ισραήλ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) αντιμετωπίζουν έλλειψη βλημάτων πυροβολικού των 155 mm λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky.
«Σήμερα έχουμε προβλήματα με βλήματα πυροβολικού 155 χλστ. Στη Μέση Ανατολή, τι πιστεύετε ότι άρχισαν να αγοράζουν πρώτα; Αγοράζουν βλήματα πυροβολικού διαμετρήματος 155 χλστ.
Τα αποθέματά μας έχουν μειωθεί» ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με τον Zelensky, οι αποθήκες είναι πλέον άδειες σε όλο τον κόσμο και οι προμήθειες από τους δυτικούς εταίρους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ωστόσο, ο Zelensky επικρότησε τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αυξήσουν την παραγωγή αυτού του τύπου πυρομαχικών.
Πρόσφατα ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε την απογοήτευση του που η δυτική υποστήριξη προς το Κίεβο θα μπορούσε να μειωθεί λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Lloyd Austin διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν και θα παράσχουν στρατιωτική βοήθεια τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Ουκρανία.
Ωστόσο, η μείωση της βοήθειας προς την Ουκρανία άρχισε να γίνεται αντιληπτή όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Δυτικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου άρχισαν να κουράζονται από την Ουκρανία.
Και ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Rob Bauer, δήλωσε στο Φόρουμ Ασφαλείας της Βαρσοβίας στην Πολωνία στις 4 Οκτωβρίου ότι τα αποθέματα όπλων της Ουκρανίας τελειώνουν…
Η Ουκρανία δεν μπορεί να διεξάγει πόλεμο.

Wall Street Journal: Τελειώνουν τα χρήματα των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Την πληροφορία ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο ξεμένει από χρήματα για την προμήθεια της Ουκρανίας με όπλα μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικάνους αξιωματούχους.
«Το Πεντάγωνο έχει τώρα περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια εντός του τρέχοντος προϋπολογισμού για να συνεχίσει να παρέχει όπλα στην Ουκρανία.
Ωστόσο, ένα άλλο ταμείο που προορίζεται να αναπληρώσει τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού μειώθηκε σε μόλις 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που σημαίνει ότι τα κεφάλαια του Πενταγώνου κοντεύουν να εξαντληθούν» υποστηρίζει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι η Ευρώπη δεν θα είναι σε θέση να αναπληρώσει τον όγκο της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας που προσφέρουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι είναι καίριας σημασίας η Ουκρανία να αντέξει έως τον Νοέμβριο του 2024, όταν και θα γίνουν οι εκλογές στις ΗΠΑ.
«Στρατιώτες και πυρομαχικά είναι κρίσιμης σημασίας και η Ουκρανία δεν έχει κανένα από τα δύο» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει, επικαλούμενο πηγές, ότι η Δύση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη Ρωσία στην παραγωγή όπλων.
Επιπλέον, επισημαίνεται πως Δυτικοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν πως κανένα οπλικό σύστημα της Δύσης που δόθηκε στην Ουκρανία, δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και να προσφέρει κάποιου είδους στρατιωτική ανωτερότητα στους Ουκρανούς στο πεδίο της μάχης.

Προειδοποίηση Telegraph: Η Δύση έχει συνωμοτήσει εναντίον του Zelensky και είναι έτοιμη να τον προδώσει

Δυτικοί πολιτικοί έχουν συνωμοτήσει εναντίον του Ουκρανού προέδρου Zelensky και σχεδιάζουν να τον προδώσουν, ανέφερε Βρετανική εφημερίδα Telegraph.
«Η Δύση έχει συνωμοτήσει για να πουλήσει την Ουκρανία.
Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν κουραστεί από τις απαιτήσεις του Κιέβου και είναι έτοιμοι να προδώσουν τον Ουκρανικό στρατό και τον Zelensky».
Η Telegraph τόνισε ότι η κυβέρνηση Biden δεν ενδιαφέρεται να συνεχιστεί η σύγκρουση το 2024 αφού βλέπει ότι ο αμερικανικός λαός αντιδρά και έρχονται και οι προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο 2024.
Επιπλέον, στην ίδια την Ουκρανία αναρωτιούνται αν ο Zelensky είναι «το κατάλληλο άτομο για το επόμενο στάδιο», κατέληξε η Telegraph.

Spectator (Βρετανικό περιοδικό): Ο Zelensky πρέπει να πει την αλήθεια στον λαό του για την ήττα του Ουκρανικού στρατού

Ο πρόεδρος Zelensky θα πρέπει να ανακοινώσει επείγουσα μαζική επιστράτευση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας λόγω έλλειψης στρατιωτών και ηττών στο μέτωπο, ανέφερε το βρετανικό περιοδικό Spectator.
Κατά το Spectator, ο Zelensky πρέπει να «μιλήσει ειλικρινά» για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις απέτυχαν στους στόχους τους φέτος, παρά τις «αισιόδοξες» δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου.
Ο Zelensky πρέπει να πει στους Ουκρανούς ότι υπάρχει έλλειψη στρατιωτών στην πρώτη γραμμή και ότι χρειάζεται επειγόντως μια μαζική επιστράτευση.
Αλλά πώς μπορεί να το συμβιβάσει αυτή την νέα εξέλιξη με το επίσημο αφήγημα…. ότι η νίκη είναι προ των πυλών»
Στην Ουκρανία «αναδύεται μια διαίρεση» μεταξύ του στρατού, που γνωρίζει πόσο άσχημα είναι τα πράγματα, και των απλών πολιτών, που πιστεύουν ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για να πολεμήσουν»
Ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny, αναγνώρισε την αποτυχία του Ουκρανικού στρατού σε άρθρο του για το περιοδικό Economist, σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.

Time: Η Δύση προειδοποιεί τον Zelensky ο χρόνος τελειώνει, η ήττα της Ουκρανίας είναι προ των πυλών

Οι Σύμμαχοι προειδοποιούν τον Πρόεδρο Zelensky για την επικείμενη κατάρρευση, γράφει το περιοδικό Time.
«Οι δυτικοί ηγέτες προειδοποιούν μυστικά τον Zelensky ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του.
Αλλά οι προσπάθειες να τον αναγκάσουν να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Putin δεν έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής πουθενά».
Όπως σημείωσε το περιοδικό Time, γενικά η κατάσταση είναι υπέρ του Ρώσου ηγέτη Putin: η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απέτυχε και οι δυτικές χώρες φοβούνται όλο και περισσότερο ότι χρηματοδοτούν ένα ακριβό αδιέξοδο έργο.
Επιπλέον, αυτά τα κεφάλαια που θα μπορούσαν προηγουμένως να διατεθούν για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας τώρα κατευθύνονται για τη στήριξη του Ισραήλ και την ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό πληθυσμό.

Tony Shaffer (πρώην CIA): Άχρηστος πλέον ο Zelensky για την Δύση, ο στρατός να παραδεχθεί την ήττα και να συνθηκολογήσει

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ενδέχεται να παραδεχτούν την ήττα τους στη σύγκρουση αντί του Ουκρανού προέδρου Zelensky, δήλωσε ο Tony Shaffer πρώην αξιωματικός των πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ
Κατά τη γνώμη του Tony Shaffer, ο ουκρανικός στρατός είναι «στα πρόθυρα της κατάρρευσης» και το Κίεβο θα πρέπει να υπογράψει συνθηκολόγηση.
«Πιστεύω ότι εάν η κυβέρνηση αποτύχει και πέσει, τότε ο στρατός θα το κάνει να παραδεχτεί την ήττα…
Αν και ο στρατός μπορεί να πέσει πρώτος.
Θυμηθείτε, η Ουκρανία λαμβάνει παγκόσμια στρατιωτική βοήθεια και οι πόροι τους έχουν ήδη εξαντληθεί….
Όπως σημείωσε ο Shaffer, ο Zelensky «περπατά σε πολύ λεπτό στρώμα πάγου» ακυρώνοντας τις εκλογές στην Ουκρανία.
«Ο Zelensky και το κόμμα του δεν θα κερδίσουν.
Ο κόσμος έχει βαρεθεί.
Δεν μπορείτε πλέον να λέτε ψέματα στον λαό σας για τεράστιες απώλειες και να σχεδιάζεται άχρηστες προσπάθειες» πρόσθεσε ο Tony Shaffer.
Σύμφωνα με τον Tony Shaffer, ο Zelensky μπορεί απλώς να τραπεί σε φυγή όταν η κατάσταση στο πεδίο της μάχης για τον ουκρανικό στρατό επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

Phil Giraldi (πρώην CIA): Ο Zelensky ίσως είναι ο μόνος που θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος Vladimir Zelensky μπορεί να είναι ο μόνος στην Ουκρανία που θέλει να συνεχίσει τη σύγκρουση με τη σημερινή της μορφή, δήλωσε ο πρώην πράκτορας της CIA Phil Giraldi.
«Ο Vladimir Zelensky μπορεί να είναι ο μόνος από τους ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους που θέλει να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις με τη σημερινή τους μορφή».
Σύμφωνα με τον Phil Giraldi, ο επικεφαλής της Ουκρανίας, για πολιτικούς και ενδεχομένως προσωπικούς λόγους, δεν θέλει να τερματιστεί η σύγκρουση.
Ο Phil Giraldi πρόσθεσε επίσης ότι ο Zelensky κάνει λάθος που υποστηρίζει μια τέτοια θέση.
Παράλληλα, ο Phil Giraldi σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον έχει πλέον ένα άλλο, σοβαρότερο πρόβλημα λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή .
«Η υποστήριξη για την Ουκρανία καταρρέει γιατί ήταν και παραμένει ασταθής έτσι ήταν πάντα», κατέληξε ο Phil Giraldi.

Πάνω από 3.500 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν παραδοθεί στον ρωσικό στρατό

Ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών, που κρατούνται σε αιχμαλωσία από τους Ρώσους, ανέρχεται σε περισσότερους από 3.500, ανακοίνωσε η ουκρανική κυβέρνηση.
«Διαπιστώθηκε η φυλάκιση 4.337 ατόμων (3.574 στρατιωτικών και 763 πολιτών)», ανέφερε η ουκρανική κυβέρνηση στον ιστότοπό της.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επανειλημμένα παραδόσεις Ουκρανών στρατιωτικών στο πεδίο της μάχης.
Στα τέλη Οκτωβρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu είπε ότι οι παραδομένοι Ουκρανοί μιλάνε για την κακή κατάσταση στις στρατιωτικές τους μονάδες.

Sergei Krivonos (Στρατηγός Ουκρανίας): Τρόμος οι ρωσικές βόμβες FAB-1500 - Δεν αφήνουν πίσω τίποτα

Στον απόλυτο τρόμο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν εξελιχθεί οι ρωσικές βόμβες υψηλής εκρηκτικότητας FAB-1500 καθώς όπως υποστηρίζει ο Ουκρανός απόστρατος υποστράτηγος, Sergei Krivonos, δεν αφήνουν τίποτα πίσω τους.
«Οι Ρώσοι τις χρησιμοποιούν πολύ συχνά, ειδικά κατά των θέσεων μας.
Όταν τέσσερις ή πέντε από αυτές τις βόμβες που ζυγίζουν μερικούς τόνους, πέσουν στα χαρακώματα ενός τάγματος ή σε ένα οχυρό, τότε, πιστέψτε με, αυτό που απομένει είναι ένα κενό, ανεξάρτητα από το πόσο καλά έχουν σκάψει οι στρατιώτες μας» υποστήριξε μιλώντας στο Direct tv, κανάλι στο Youtube.
Όπως λέει, οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να υπερασπιστούν τις θέσεις τους εάν είχαν ισχυρά συστήματα αεράμυνας ή μαχητικά, αν και υποστήριξε ότι ακόμη και οποιοσδήποτε εξοπλισμός από τη Δύση δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία, καθώς και αυτοί θα μπορούσαν εύκολα να καταστραφούν από τον ρωσικό στρατό.

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τον στόλο του Zelensky στη Μαύρη Θάλασσα

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε επτά μη επανδρωμένα σκάφη και ένα ταχύπλοο τύπου «Villard» με ουκρανικά στρατεύματα στη Μαύρη Θάλασσα, όπως κάνει γνωστό το Ria Novosti.
«Στις 17 Νοεμβρίου 2023, κατά τη διάρκεια αεροπορικής περιπολίας στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, εντοπίστηκαν 7 μη επανδρωμένα σκάφη και ένα ταχύπλοο σκάφος τύπου Villard με ουκρανική ομάδα απόβαση που κατευθυνόταν προς τη χερσόνησο της Κριμαίας», αναφέρει η δήλωση.
Όλοι οι στόχοι που εντοπίστηκαν εξαλείφθηκαν χρησιμοποιώντας τα τυπικά όπλα της ναυτικής αεροπορίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν συνεχώς να επιτεθούν σε στόχους στην Κριμαία από τη θάλασσα, χρησιμοποιώντας drones, και επίσης στέλνουν εκεί ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης.
Συγκεκριμένα, νωρίτερα την Παρασκευή (17/11/2023) οι δυνάμεις της ρωσικής αεράμυνας κατέρριψαν δύο αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune πάνω από τη Βόρεια Προβλήτα κοντά στη Σεβαστούπολη.
Στις 30 Οκτωβρίου, δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη εντοπίστηκαν επίσης στη Μαύρη Θάλασσα.
Στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη υπάρχει ένα κίτρινο επίπεδο τρομοκρατικής απειλής.

Ray McGovern (πρώην CIA): Οι Αμερικανοί θα βγάλουν από την μέση τον Zelensky γιατί απέτυχε στρατιωτικά η Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky θα απομακρυνθεί στο εγγύς μέλλον λόγω της αποτυχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Ray McGovern.
«Αυτή είναι μια πραγματικά κακή κατάσταση για τον Zelensky. Φαίνεται ότι δεν του έχει απομείνει πολύς χρόνος.
Αν ήμουν ασφαλιστικός πράκτορας, σίγουρα δεν θα ασφάλιζα τη ζωή του Zelensky».
Σύμφωνα με τον ειδικό Ray McGovern, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαντλούνται από πυρομαχικά και ανθρώπινο δυναμικό, ενώ η υποστήριξη από το Κογκρέσο των ΗΠΑ και μεταξύ των Ευρωπαίων συμμάχων μειώνεται.
Έτσι, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να χάσει η Ρωσία σε αυτή τη σύγκρουση, σημείωσε ο Ray McGovern.
«Διακυβεύονται πάρα πολλά, οπότε φρόντισε τον εαυτό σου, Zelensky», κατέληξε ο Ray McGovern.
Πρόσφατα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν όλο και περισσότερο ότι η Δύση έχει αρχίσει να κουράζεται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς Zelensky εξασθενεί.
To CNN ανέφερε ότι η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης χωρίς πρόσθετη βοήθεια προς το Ισραήλ και την Ουκρανία.

UnHerd: Η Δύση δεν θα νικήσει τη Ρωσία στον ενεργειακό πόλεμο λόγω του λόμπι της πράσινης ενέργειας

Ένας από τους λόγους που η Ρωσία νικάει στον πόλεμο της ενέργειας είναι η έμφαση που δίνει η Δύση στην πράσινη ενέργεια, υποστηρίζει ο Ralf Schellhammer αρθρογράφος του UnHerd.
Η ενέργεια εξακολουθεί να παίζει βασικό ρόλο στη γεωπολιτική. Και ενώ ο Putin το καταλαβαίνει καλύτερα από τους δυτικούς αντιπάλους του, η Ρωσία δεν μπορεί να νικηθεί στον ενεργειακό τομέα.
Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα μπορούσαν να κατασκευάσουν έναν νέο αγωγό Keystone XL και να «ανοίξουν την ενεργειακή βαλβίδα» αντί να επιβάλουν ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο.
Σε αυτή την περίπτωση, οι τιμές των καυσίμων θα μπορούσαν να καταρρεύσουν.
Η έμφαση στην πράσινη ενέργεια και το περιβαλλοντικό λόμπι δεν επέτρεψαν στις δυτικές χώρες να προκαλέσουν σοκ στην ρωσική οικονομία, κατέληξε το UnHerd.
Οι δυτικές χώρες αντιμετωπίζουν αυξανόμενες τιμές ενέργειας και άνοδο του πληθωρισμού λόγω της επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας και της πολιτικής απόφασης να εγκαταλειφθούν τα ρωσικά καύσιμα.

Κίνα: Μεγάλη χαμένη η Ευρώπη από τη σύγκρουση στην Ουκρανία – Έχει χτυπηθεί πολύ σκληρά από τη Ρωσία

Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει μια νέα γεωπολιτική κατάσταση στην οποία η Ευρώπη έχει πληγεί περισσότερο από τη Ρωσία, δήλωσε στο TASS ο Huang Renwei εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Fudan.
«Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας έχει δημιουργήσει μια νέα γεωπολιτική κατάσταση.
Για μένα, το πιο σημαντικό είναι ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού και η βιομηχανία υφίστανται αλλαγές.
Πρώτον, οι αλλαγές επηρέασαν τον ενεργειακό εφοδιασμό από τη Ρωσία, που προηγουμένως προσανατολίζονταν προς την Ευρώπη.
Μετά τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανία, αυτές οι προμήθειες διακόπηκαν μέσω αγωγών πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων αγωγών.
Η Ευρώπη και η Ρωσία βρέθηκαν χωρισμένες.
Φυσικά, αυτό θεωρείται μεγάλο πλήγμα για τη Ρωσία, αλλά η Ευρώπη χτυπήθηκε πολύ πιο σκληρά, είπε ο Huang.
Από αυτή την άποψη, τόνισε, η μεταστροφή της Ρωσίας στον ενεργειακό εφοδιασμό προς την Ασία ήταν προς όφελος της Κίνας.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Μάχες κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Η ρωσική δύναμη πραγματοποίησε περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 16 Νοεμβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν απροσδιόριστες θέσεις κοντά στην Ivanivka (20 χλμ. νοτιοανατολικά του Kupyansk) και ότι στοιχεία της ρωσικής 6ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων Κοζάκων κατέλαβαν απροσδιόριστες ουκρανικές θέσεις στην κατεύθυνση Siversk (19 χλμ νότια της Kreminna).
Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 15 Νοεμβρίου υποτίθεται ότι δείχνει στοιχεία επίθεσης του 1ου Ρωσικού Στρατού Αρμάτων Φρουρών (Δυτική Στρατιωτική Περιοχή) να εισβάλλουν σε ουκρανικές θέσεις κοντά στην Ivanivka.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Synkivka (9 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), Petropavlivka (7 χλμ ανατολικά του Kupyansk), Ivanivka και Nadiya (16 χλμ δυτικά του Svatove). Ο αρχηγός της ουκρανικής περιφέρειας Luhansk Artem Lysohor δήλωσε στις 16 Νοεμβρίου ότι ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε μονάδες αρχικά από τη ρωσική Άπω Ανατολή κοντά στο Svatove, πιθανώς αναφερόμενος σε στοιχεία του νεοσύστατου 25ου Στρατού Συνδυασμένων Όπλων

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Synkivka, τον πρώην οικισμό Zahoruykivka (έναν οικισμό 16 χιλιόμετρα ανατολικά του Kupyansk) και κοντά στην Dibrova (7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Kreminna).

Προέλαση ρώσων στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka στις 16 Νοεμβρίου και πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση σε απροσδιόριστη πρόσφατη ημερομηνία.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 16 Νοεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά βόρεια του εργοστασίου οπτάνθρακα Avdiivka βορειοδυτικά της Avdiivka.
Ρώσοι υποστήριξαν στις 15 και 16 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πολλές θέσεις κοντά στο εργοστάσιο οπτάνθρακα Avdiivka και στο σωρό απορριμμάτων και ότι το Stepove (8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka) είναι μια αμφισβητούμενη «γκρίζα ζώνη».
Στις 16 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης βορειοδυτικά της Krasnohorivka (5 χλμ βόρεια της Avdiivka) προς την κατεύθυνση του Berdychi (5 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka). Ρωσική πηγή ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να αποφύγουν απώλειες προσωπικού κατά τις επιθέσεις τους κοντά στην Krasnohorivka.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν στη νοτιοανατολική βιομηχανική ζώνη της Avdiivka κατά μήκος του δρόμου Yasynuvata και έχουν καταλάβει τουλάχιστον τη μισή βιομηχανική ζώνη της Avdiivka.

Τα 24 ρωσικά χτυπήματα ακρβείας εναντίον της ουκρανικής διοίκησης

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 24 χτυπήματα ακριβείας, με στόχο τα κέντρα διοίκησης του ουκρανικού στρατού την εβδομάδα 11-17 Νοεμβρίου στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, αναφέρει το Tass επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν 24 πολλαπλές εκτοξεύσεις με όπλα ακριβείας και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, καταστρέφοντας θέσεις διοίκησης και ανάπτυξης των επιτελείων διοίκησης των ομάδων μάχης Liman και Khortitsa, καθώς και προσωρινούς χώρους ανάπτυξης μαχητών από τους νεοναζιστικούς σχηματισμούς του Azov και του Δεξιού Τομέα», σημειώνει το Tass.
Τα πλήγματα εξαφάνισαν τα οπλοστάσια πυροβολικού του ουκρανικού στρατού, αποθήκες οπλισμού, στρατιωτικού υλικού και καυσίμων, υποδομές αεροδρομίων και ένα κέντρο εκπαίδευσης ελεύθερων σκοπευτών και μηχανικού προσωπικού, ανέφερε το υπουργείο.

 www.bankingnews.gr

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_November_16_2023.png



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021