Παρασκευή 21  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες από τις συγκρούσεις στο νότιο Ισραήλ και τη Γάζα

Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες από τις συγκρούσεις στο νότιο Ισραήλ και τη Γάζα

Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες από τις συγκρούσεις στο νότιο Ισραήλ και τη Γάζα
Σε εξέλιξη οι τελικές προετοιμασίες για την χερσαία επίθεση των Ισραηλινών κατά της HAMAS - Φόβοι για επέκταση συγκρούσεων και στον νότιο Λίβανο μετά από τις εκτοξεύσεις περιορισμένου αριθμού ρουκετών από την Hezbollah - Ανακαταλήφθηκαν τα σημεία ελέγχου των Παλαιστίνιων μαχητών στην συνοριακή πόλη Shebaa - To Ισραήλ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού, καυσίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προς την Λωρίδα της Γάζας


O ισραηλινός στρατός φέρεται να προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, σε μια επιχείρηση που θα έχει κύριο στόχο την απελευθέρωση ομήρων και την εξόντωση των μαχητών της HAMAS. Την ίδια, ώρα ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά με περισσότερους από 600 ανθρώπους να έχουν χάσει την ζωή τους.

Συγκεκριμένα σε 713 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών και Παλαιστινίων μετά την επίθεση που εξαπέλυσε χθες η Χαμάς στο Ισραήλ και τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα που ακολούθησαν.

 

Ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανήλθε σε 400, όπως μετέδωσαν ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ο αριθμός των Παλαιστίνιων νεκρών ανέρχεται σε 313, ανάμεσά τους 20 παιδιά, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας.

Σχεδόν 2.000 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στη Γάζα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας. Αντίστοιχα, η πρεσβεία του Ισραήλ στις ΗΠΑ ανακοίνωσε απολογισμό από την επίθεση της HAMAS λέγοντας πως πάνω από 300 Ισραηλινοί έχουν χάσει την ζωή τους και περισσότεροι από 1.800 έχουν τραυματιστεί ενώ κρατούνται όμηροι 100 πολίτες και στρατιώτες.

 Οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν 426 στόχους στη Γάζα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι σε ενημέρωση την Κυριακή. Παράλληλα, όπως ανέφερε, ανέκτησαν τον έλεγχο 22 περιοχών στο νότο που είχαν καταλάβει μαχητές της Χαμάς αλλά συνεχίζουν τις μάχες σε 8 τοποθεσίες.

Οι 8 περιοχές που εξελίσσονται επιχειρήσεις των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων

 Το Ισραήλ απομακρύνει κατοίκους από οικισμούς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα
Ο ισραηλινός στρατός εκκενώνει οικισμούς στην περιοχή των συνόρων με τη Γάζα, μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης ΗΑΜΑS, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Χιλιάδες άνθρωποι θα μεταφερθούν σε άλλα σημεία του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρίτσαρντ Χεχτ. Ο στρατός κήρυξε απαγορευμένη ζώνη την περιοχή γύρω από την παράκτια λωρίδα. Υπάρχουν ακόμα οκτώ σημεία στο νότιο Ισραήλ όπου ο στρατός κάνει έρευνες για πιθανούς επιτιθέμενους, δήλωσε ο Χεχτ. Ο φράκτης στη Λωρίδα της Γάζας παραβιάστηκε σε 29 σημεία, τα οποία τώρα ελέγχονται.

«Θα στείλουμε μια πολύ σκληρή απάντηση στη HAMAS μετά από αυτήν την απάνθρωπη επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού. «Είναι ένα τρομερό πρωινό».

Ο Χεχτ δήλωσε ότι θα δοθούν οδηγίες στον πληθυσμό της Γάζας πριν από τις επιθέσεις σε στόχους της HAMAS για να «αποφευχθούν οι παράπλευρες απώλειες». Ωστόσο δεν θα υπάρξει εκκένωση, δήλωσε. «Θα τους πούμε να πάνε βόρεια, να πάνε νότια, να πάνε ανατολικά». Αναφορικά με πιθανή χερσαία επίθεση, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι. Τα συνοριακά περάσματα στη Γάζα καταστράφηκαν από τη XAMAS, δήλωσε. «Δεν βιαζόμαστε να τα ξανοίξουμε».

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν τζαμί στη Λωρίδα της Γάζας

Φόβοι για γενικευμένη σύρραξη μετά την εμπλοκή του Λιβάνου
Την ίδια ώρα, η ένοπλη οργάνωση Hezbollah ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες και πυρά πυροβολικού στην υπό ισραηλινή κατοχή περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα σήμερα, λέγοντας ότι είναι «αλληλέγγυα» προς τον παλαιστινιακό λαό.

Η οργάνωση ανέφερε σε γραπτή δήλωση ότι η επίθεση είχε στόχο τρία φυλάκια, συμπεριλαμβανομένης μιας «τοποθεσίας ραντάρ» στην περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα, μια λωρίδα γης που κατέχει το Ισραήλ από το 1967 και που ο Λίβανος διεκδικεί ως δική του.

Οι περιοχές που χτύπησε η Hezbollah:

 Πλάνα του IDF από την επίθεση στην υποδομή της Hezbollah νωρίτερα σήμερα στην περιοχή Mount Dov:

 Ως απάντηση, το ισραηλινό πυροβολικό έπληξε σήμερα τον νότιο Λίβανο ως απάντηση σε πυρά που προέρχονταν από αυτή την περιοχή, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με αναφορές από τα διεθνή ΜΜΕ, ο στρατός του Ισραήλ δηλώνει έτοιμος «για παν ενδεχόμενο» μετά την απάντησή του στα πυρά από τον νότιο Λίβανο ενώ η κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσουν όλα τα θέρετρα της περιοχής.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-10-08_155425.jpgΣτιγμιότυπο_οθόνης_2023-10-08_155359.jpg

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, σημειώθηκε και νέα επίθεση από Λίβανο έγινε κατά μιας θέσης με ραντάρ του ισραηλινού στρατού.

«Το ισραηλινό πυροβολικό πλήττει περιοχή του Λιβάνου από όπου προήλθαν πυρά», ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται άλλες διευκρινίσεις για τη φύση της επίθεσης.

Ισραηλινά άρματα μάχης ανοίγουν πυρ κατά εδαφών του Λιβάνου

Επιβεβαίωσε την ανταλλαγή πυρών ο ΟΗΕ

Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο επιβεβαίωσε την ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Λίβανο και Ισραήλ το πρωί της Κυριακή απευθύνοντας έκκληση σε όλους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Το Ισραήλ διέκοψε την ηλεκτροδότηση στη Λωρίδα της Γάζας και τον ανεφοδιασμό
Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή για τη διακοπή ηλεκτοδρότησης και ανεφοδιασμού με καύσιμα και ήδη πρώτης ανάγκης στη Λωρίδα της Γάζας. «Δεν πρόκειται να είναι όπως ήταν στο παρελθόν», προειδοποίησε ο υπουργός σε ανακοίνωσή του. Η Λωρίδα της Γάζας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Ισραήλ και σε εισαγωγές καυσίμων για την ηλεκτροδότηση του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-10-08_155448.jpg

Στη Γάζα, η ηλεκτρική ενέργεια και το Διαδίκτυο είναι εκτός λειτουργίας και είναι δύσκολο να προσεγγίσει κανείς τι συμβαίνει. Ο Hazem Balousha, ο ανταποκριτής του Guardian εκεί, είπε ότι κανένας στη λωρίδα δεν κοιμήθηκε τη νύχτα καθώς αεροπορικές επιδρομές αντιποίνων σφυροκόπησαν τον μικροσκοπικό θύλακα. Η έλλειψη καυσίμων και αγαθών πρόκειται να προκαλέσουν σημαντικές δυσκολίες στον άμαχο πληθυσμό τις επόμενες ημέρες.

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου
Η Παλαιστινιακή Αρχή υπέβαλε υπόμνημα την Κυριακή με το οποίο καλεί για έκτακτη συνεδρίαση τον Αραβικό Σύνδεσμο σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, σύμφωνα με το WAFA, το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων.

Το αίτημα για τη συνάντηση έρχεται υπό το φως της «βίαιης και συνεχιζόμενης ισραηλινής επίθεσης εναντίον του παλαιστινιακού λαού, συμπεριλαμβανομένης της κλιμάκωσης της εισβολής στο Τζαμί Αλ Άκσα από χιλιάδες εποίκους», δήλωσε η WAFA επικαλούμενη τον πρεσβευτή του Αραβικού Συνδέσμου Muhannad Al Aklouk.

https://www.zougla.gr/kosmos/ekatontades-nekroi-kai-chiliades-travmaties-apo-tis-sygkrouseis-sto-notio-israil-kai-ti-gaza/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021