Σάββατο 10  Δεκέμβριος  2022 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

  ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ… ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΪΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ

Νικόλαος Κωτίδης

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 12-05-2021 
Και έτσι φτάνουμε σιγά-σιγά στο τέλος. Κλείνοντας και ο ΑΗΣ Καρδιάς στις 5 Μαΐου 2021. Κλείνει λοιπόν ένας τεράστιος κύκλος για την ΔΕΗ, αλλά κυρίως για την περιοχή της Πτολεμαΐδας / Εορδαίας. 
Δύο χρόνια τώρα διαβάζουμε άρθρα επί άρθρων, που τα περισσότερα σκοπό έχουν να μας πείσουν ότι η βίαιη απολιγνιτοποίηση (που πεισματικά επιμένει η κυβέρνηση), είναι ένα αναγκαίο κακό, και πως οι κάτοικοι της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολις «πρέπει να βρουν κάτι άλλο να κάνουν» (Δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Bild, 25-05-20). 
Βέβαια ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης το πήγε ακόμη πιο μακριά και πολύ νωρίτερα από τον πρωθυπουργό στις 30-03-20, δήλωνε και καλώντας τους Δυτικομακεδόνες να “Φροντίσουν να βάλουν ένα “κηπάκο” στο σπίτι, να βάλουν 5 κοτούλες…”. Για να μην πεινάσουμε!!! 
Άλλοι πάλι αρθρογράφοι υποστηρίζουν… να υπάρχει μεν ο λιγνίτης και φυσικά οι μονάδες, αλλά να είναι σε εφεδρεία και το κόστος να πληρώνετε από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους!!!. 
Μα είναι δυνατόν να είναι σοβαροί αυτοί οι αρθρογράφοι;;; 
- Η Ε.Ε. δεν είναι που ανεβάζει το κόστος ανά τόνο ρύπων του Co2 ;;;; Κάνοντας ασύμφορους τους λιγνιτικούς σταθμούς;;; 
- Η Ε.Ε. δεν είναι που επιμένει στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, χωρίς να εξαιρεί και το φυσικό αέριο;;; 
- Πρόσφατη δεν είναι η απόρριψη του αιτήματος για την Πτολεμαΐδα 5, να δουλέψει με φυσικό αέριο, για τις ανάγκες της τηλεθέρμανσης;;; 
Ας σταματήσουν λοιπόν οι κυβερνητικοί δημοσιογράφοι και τα παπαγαλάκια τους, να γράφουν ότι τους κατέβει (αρκεί να μην δυσαρεστήσουν τους κυβερνώντες), και να δουν αλλά και να πουν την πικρή αλήθεια, που έφτασε στην περιοχή σαν τσουνάμι, που σαρώνει τους πάντες και τα πάντα, και να απαιτήσουν μαζί με τους κατοίκους από την κυβέρνηση : 
_- 1ον Να σταματήσει η δογματική και φασιστική επιμονή της κυβέρνησης στην βίαιη απολιγνιτοποίηση, και να κάνει αίτημα στην Ε.Ε. ότι λόγω του covid η απολιγνιτοποίηση να πάει στο 2050 όπως και άλλων ευρωπαϊκών χωρών συμπεριλαμβανόμενης και της Γερμανίας. 
_- 2ον Για την Πτολεμαΐδα 5 ( που έχουμε διαβάσει τα χίλια μύρια). Να παραμείνει και αυτή καίγοντας λιγνίτη χωρίς την επιβάρυνση του κόστους του Co2, μιας και αποτελεί μονάδα τελευταίας τεχνολογίας. 
Όλα τα άλλα για μεικτή καύση (σκουπιδιών, βιομάζας, φυσικού αερίου κτλ.) είναι εκ του πονηρού. Οι μελετητές και κατασκευαστές παρόμοιων έργων, γνωρίζουν ότι : 
Όταν γίνεται μελέτη μιας μονάδας, σχεδιάζεται για το καύσιμο που έχει επιλεγεί. 
Η μονάδα (Πτολεμαΐδα 5 ) ήδη βρίσκεται περίπου στο 80% της κατασκευής της, και βγαίνουν τώρα σενάρια αλλαγής καυσίμου;;; 
Όλοι καταλαβαίνουν ότι όλα γίνονται για να «τσεπώσουν» κάποια εκατομμύρια ευρώ οι εργοληπτικές εταιρείες που θα «ρετουσάρουν» μια νέα μονάδα πριν ακόμη ξεκινήσει την λειτουργία της!!!!!!!!!!!
ΕΛΕΟΣ !!!!!!! 
Νικόλαος Χρ. Κωτίδης 
(Ένας αθεράπευτος ενεργός πολίτης του Δήμου Εορδαίας)
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Πτολεμαΐς Ακυβέρνητη Πολιτεία
Αράπη Φρόσω -  Λογοθεραπεύτρια
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Ενοικίασις

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021