Τρίτη 23  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Μακελειό στο Τέξας / Οργισμένες διαδηλώσεις έξω από το συνέδριο του πανίσχυρου λόμπι της NRA

Διαδηλωτές, οργισμένοι με το μακελειά στο δημοτικό σχολείο της πόλης Ουβάλντε του Τέξας, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Χιούστον έξω από το συνεδριακό κέντρο όπου πραγματοποιείται το ετήσιο συνέδριο της NRA, του πανίσχυρου λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η National Rifle Association ξεκίνησε το ετήσιο συνέδριό της την Παρασκευή στο Χιούστον εν μέσω μεγάλης συγκέντρωσης κατά της οπλοκατοχής, τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία 19 μαθητών και δύο δασκάλων από ένοπλο σε δημοτικό σχολείο. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών είχαν προγραμματιστεί να μιλήσουν στο συνέδριο. Οι ηγέτες του ισχυρού λόμπι για τα δικαιώματα στην οπλοκατοχή σχεδίαζαν να αποποιηθούν κάθε ευθύνη για τους πυροβολισμούς στο δημοτικό σχολείο.

Ωστόσο οργισμένοι διαδηλωτές για την ένοπλη βία, κρατώντας φωτογραφίες των θυμάτων φωνάζουν «Ντροπή, μπορεί να ήταν τα δικά σας παιδιά», την ώρα που εκατοντάδες μέλη της οργάνωσης έφταναν στο συνεδριακό κέντρο.

Μέσα στο συνεδριακό κέντρο οι παρευρισκόμενοι ψώνιζαν μπλουζάκια και καπελάκια με τα σύμβολα της NRA, ανάμεσα σε εκατοντάδες πάγκους όπου οι κατασκευάστριες εταιρίες όπλων εκθέτουν περίστροφα, κυνηγετικά όπλα και επιθετικά τουφέκια.

Ο διαδηλωτής Τζόνι Μάτα κάλεσε την NRA να σταματήσει το συνέδριο και να τελέσει επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα. «Έχουν το θράσος να μην το ακυρώνουν, από σεβασμό για τα θύματα», είπε ο Μάτα, που εκρποσωπεί την οργάνωση Συνασπισμός για τη Δικαιοσύνη. Η NRA «θα πρέπει να πάψει να παίρνει μέρος στη δολοφονία παιδιών στα αμερικανικά σχολεία», πρόσθεσε.

https://www.avgi.gr/diethni/416135_orgismenes-diadiloseis-exo-apo-synedrio-toy-panishyroy-lompi-tis-nra

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021