Δευτέρα 1  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πτολεμαΐδα: Λειτουργία Κέντρου επαναχρησιμοποίησης υλικών

Πτολεμαΐδα: Λειτουργία Κέντρου επαναχρησιμοποίησης υλικών

 Κέντρο  επαναχρησιμοποίησης υλικών πρόκειται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα στην Πτολεμαϊδα, μετά από εκείνα της Καστοριάς, των Γρεβενών, κι έπεται η Φλώρινα, και δεν απομένει για τον Δήμο Εορδαίας η χωροθέτηση της ανάλογης έκτασης, «αξιοποιώντας» ξύλινα αντικείμενα, τα οποία, θα επιδιορθώνονται, και θα είναι χρήσιμα για ανθρώπους που δεν μπορούν να τα αποκτήσουν διαφορετικά.
Στη δήλωση αυτή προέβη ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, από τον Βρεφονηπιακό σταθμό του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, στη διάρκεια έναρξης της δράσης « Ανακυκλώνουμε και επαναχρησιμοποιούμε», ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης Αποβλήτων και υλοποιείται σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση « Αποκατάσταση- Αναπηρία- Εργασία με Ομαδικότητα»( ΑΠΑΝΕΜΟ».
Από την πλευρά του ο Διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της ΔΙΑΔΥΜΑ Βασίλης Τσιόπτσιας σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως, η δράση αυτή, που θα επεκταθεί σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, έχει ως στόχο την εκπαίδευση των παιδιών σε μικρές ηλικίες, ώστε, «να ανακυκλώνουν και να επαναχρησιμοποιούν αντικείμενα για να μην γίνουν απόβλητα». Αναφερόμενος στον σκοπό της  ΚΟΙΝΣΕΠ « Απάνεμο» ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Αστέριος Τσιάγιας, είπε ότι συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της κοινωνικής και Αλληλέγγυας οικονομίας, για την επαγγελματική αποκατάσταση των ΑΜΕΑ ενώ η ιδέα της συνεργασίας με τη ΔΙΑΔΥΜΑ βρίσκεται στην καινοτομία και με τη σκέψη ότι μπορούμε να παντρέψουμε την κοινωνική με την κυκλική οικονομία.
Τα ξύλινα παιχνίδια θα συλλέγονται σε κάδους ανακύκλωσης στον Βρεφονηπιακό σταθμό του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και στον Β’ Παιδικό σταθμό της πόλης στην οδό Καραζάνου 1.


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021