Πάνω από 6.500 ξένοι μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί στην ανατολική Ουκρανία
- Επικαιρότητα
- Εμφανίσεις: 222
Μέτρα-ασπιρίνες και επικοινωνιακοί λεονταρισμοί από Μητσοτάκη για να ανεβάσει τη λαϊκό προφίλ – Η κυβέρνηση δεν τραβάει
Ο Πρωθυπουργός θέλησε να σηκώσει το θέμα των τραπεζών για να μπορεί να πιστωθεί επικοινωνιακά το όποιο όφελος
Με μέτρα ασπιρίνες που αφορούν λίγους, υποσχετικές για επιδόματα από το 2026 και επικοινωνιακούς λεονταρισμούς για τις τράπεζες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να αναθερμάνει το ενδιαφέρον της κοινωνίας και να ανεβάσει τη λαϊκό προφίλ της κυβέρνησης.
Επιλεκτική ευαισθησία
Όμως, παρά την ψήφιση του προϋπολογισμού η οποία ήταν αναμενόμενη αλλά χάρις και στις στηρίξεις των Κατσιβαρδά και Αυγενάκη, τα δημοσκοπικά νούμερα όπως αυτά αποτυπώνονται στις μετρήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου δεν είναι καλά.
Και μάλιστα, αυτή ήταν και η αιτία που ο Πρωθυπουργός θέλησε να σηκώσει το θέμα των τραπεζών για να μπορεί να πιστωθεί επικοινωνιακά το όποιο όφελος.
Όμως, όπως είπαμε, οι παροχές είναι μετρημένες και στοχευμένες σε ομάδες που το προηγούμενο διάστημα είχαν παραπονεθεί πολύ μέσω βουλευτών και υπουργών.
Ουσιαστικά το ζητούσαν 50 χρόνια.
Χωρίς σοβαρές πρόνοιες για συνταξιούχους
Το Μαξίμου, για παράδειγμα, άφησε χωρίς στήριξη τους συνταξιούχους (όπου παραδοσιακά έδινε μία επιταγή ακρίβειας κάθε τέλος του χρόνου).
Επίσης, η παροχή δωρεάν φαρμάκων σε δυνητικούς οφελούμενους ΕΚΑΣ αφορά 300.000.
Ύποπτη στήριξη από ανεξάρτητους των Σπαρτιατών
Ο προϋπολογισμός πέρασε αναίμακτα αν σκεφτεί κανείς ότι τελικά δεν μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς και απείχε ο ίδιος και ο Μάριος Σαλμάς ενώ όπως είχαμε πει ο Λ. Αυγενάκης ψήφισε κανονικά τον προϋπολογισμό και τέλος στήριξαν οι ανεξάρτητοι Χ. Κατσιβαρδάς, Μ. Γαυγιωτάκης και Γ. Ασπιώτης, εξέλιξη εξαιρετικά ύποπτη καθώς οι συγκεκριμένοι προέρχονται από τους Σπαρτιάτες, κόμμα το οποίο βρίσκεται υπό στενό κλοιό να αποκλειστεί από την Βουλή.
Έρχονται τα σοβαρά προβλήματα το 2025
Όμως, μετά τον προϋπολογισμό θα αρχίσουν τα πραγματικά προβλήματα για τον Κ. Μητσοτάκη.
Η ακρίβεια που παρατηρείται στην αγορά και που είναι έντονη τώρα στις χριστουγεννιάτικες μέρες που υπάρχει αυξημένη κατανάλωση, η προεδρική εκλογή που αναγκαστικά θα δοκιμάσει τις αντοχές της Κ.Ο της ΝΔ, ο ανασχηματισμός που έρχεται καθώς σε κάποια υπουργεία υπάρχει χαρακτηριστική παραμέληση καθηκόντων και τέλος το μεγάλο μέτωπο με την πατριωτική δεξιά θα είναι οι διαρκείς πονοκέφαλοι για το Μέγαρο Μαξίμου.
Παράλληλα, η συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Δένδιας στο Βήμα, άφησε πολλά ερωτηματικά για το Μαξίμου καθώς ουσιαστικά αποδόμησε τον όρο «ήρεμα νερά» με την Τουρκία.
Δεν θα ξεχαστεί εύκολα η στροφή στη woke ατζέντα παρά τη παραίτηση Πατέλη
Στον απόηχο της παραίτησης- αποπομπής για άλλους- του Αλέξη Πατέλη, το Μέγαρο Μαξίμου ψάχνει να βρει τρόπους να έρθει ξανά κοντά με την παραδοσιακή του βάση.
Όσο όμως, υπάρχει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, πολύ δύσκολα θα ξεχαστεί η στροφή της ΝΔ σε woke ατζέντες.
Ο ανασχηματισμός που θα γίνει μετά την προεδρική εκλογή, θα έχει αρκετές αλλαγές και τοποθέτηση στελεχών από τη Κ.Ο και σοβαρές ανακατατάξεις στο Μαξίμου.
Νομοσχέδια που πέρασαν στα ψηλά θα έχουν μία αρνητική χροιά όπως π.χ το νομοσχέδιο για τον κατώτατο μισθό όπου θα απαγορεύεται πλέον η αύξησή του πάνω από τον πληθωρισμό που σημαίνει ότι θα παραμένει πάντα χαμηλός…
Οι 4 επιλογές για προεδρική εκλογή
Τέλος η προεδρική εκλογή, ενώ η κατεύθυνση ήταν να υπάρξει πίεση στον Δένδια, η συνεχόμενη άρνησή του έχει κάνει τον Μητσοτάκη να δει διαφορετικά τις επιλογές του.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι θα προταθεί κεντροαριστερό πρόσωπο με κεντρώα χαρακτηριστικά και μερική αποδοχή από τη ΝΔ.
Σε αυτή την περιγραφή κολλάνε 3 πρόσωπα: Παπαδήμος, Στουρνάρας και Μενδώνη, το όνομα της οποίας έπεσε πριν λίγες μέρες…
Σημειώνεται, όμως, ότι μια τέτοια κατεύθυνση θα φέρει προστριβές μέσα στην κυβέρνηση όπου κάποιοι θα την εκλάβουν ως άλλο ένα άδειασμα Μητσοτάκη στην δεξιά πτέρυγα.
Εσχάτως κάποιοι υποστηρίζουν την Μαρία Ευθυμίου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Σχόλια υποστηρίζονται από CComment