Παρασκευή 5  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Σταχυολογήσεις: Aπό το προφίλ του Νικόλαου Κωτίδη στο fb.

Το Εφετείο της Τουλούζης αναγνωρίζει ότι οι ανεμογεννήτριες που είναι εγκατεστημένες κοντά σε ένα σπίτι σε ένα χωριό στο Tarn, Hérault στην άκρη του, είναι επιβλαβείς για την υγεία. Ο χειριστής διατάχθηκε να αποζημιώσει τους κατοίκους της περιοχής έως και 128.000 ευρώ. Αυτό είναι το πρώτο στη Γαλλία.

ίναι μια ανακούφιση. Μπορείτε να φανταστείτε. Η χαρά μας είναι τεράστια. Δεν αναγνωρίζονται επιτέλους μετά από τόσα δικαστήρια ." Η Christel και ο Luc Fockaert απολαμβάνουν αυτό που τους φαινόταν αδύνατο πριν από έξι χρόνια. Αυτό το ζευγάρι Βέλγων μόλις κέρδισε μια έφεση κατά των χειριστών ενός αιολικού πάρκου που εγκαταστάθηκε στα υψώματα του Fontrieu, στο περιφερειακό πάρκο Haut Languedoc .
ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Θόρυβος και οι οπτικές διαταραχές που απελευθερώνονται δημιουργούν αναστάτωση στη γειτονιά αλλά έχουν επίσης επιβλαβείς στην υγεία .
Αυτό λέει η απόφαση που εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου 2021 από το Εφετείο της Τουλούζης. Η καταγγελθείσα ταλαιπωρία και η υποτίμηση του οίκου Fockaert αναγνωρίζονται στην έφεση. " Είναι άνευ προηγουμένου στη Γαλλία όσον αφορά την υγεία ", λέει η Alice Terrasse, δικηγόρος των εναγόντων.
Οι ανεμογεννήτριες εγκαταστάθηκαν στα ύψη του Fontrieu το 2008 σε κοινόχρηστη γη. Από το χωριό, ο εξοπλισμός είναι αόρατος, αλλά ο θόρυβος είναι αντιληπτός για τους πιο κοντινούς κατοίκους ανάλογα με το microstrain τον προσανατολισμό του ανέμου που επικρατεί (βορειοδυτικός) και την ισχύ των ανεμογεννητριών που είναι εγκατεστημένες σε περιστρεφόμενες κεφαλές . Τα λευκά φώτα, επιθετική μέρα και νύχτα μετά από τεχνική δυσλειτουργία, αντικαταστάθηκαν από κόκκινο φωτισμό το 2015. Δηλαδή επτά χρόνια μετά τη θέση τους σε λειτουργία.
«Περάσαμε ώρες προσπαθώντας να φτάσουμε σε έναν τεχνικό. Κανείς δεν απάντησε. Αφεθήκαμε μόνοι μας για να μιλήσουμε με κάποιον. Η πλησιέστερη ανεμογεννήτρια είναι στην πραγματικότητα 700 μέτρα από το σπίτι τους.
Το 2015 οι ενάγοντες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την αγροικία που αγοράστηκε το 2004.
Το να ζεις εδώ είχε γίνει αφόρητο. Τα πρώτα συμπτώματα δεν εμφανίστηκαν αμέσως ”, διευκρινίζουν οι Christel και Luc.
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ, ΖΑΛΗ, ΚΟΠΩΣΗ, ΕΜΒΟΕΣ, ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
Η δοκιμασία μας επιτέλους αναγνωρίζεται. Ελπίζουμε ότι αυτή η νίκη θα δώσει κουράγιο σε άλλα θύματα "- Chritelle και Luc Fockaert.
Πρωτόδικα, αυτό το ζευγάρι απολύθηκε από το δικαστήριο του Castres στις αρχές του 2020. Η Christel και ο Luc ζήτησαν από το δικαστήριο ηχομέτρηση. Οι δικαστές αναγνώρισαν την ηχορύπανση εκείνη την εποχή, αλλά όχι με ασυνήθιστο τρόπο. Το Εφετείο της Τουλούζης για την ανάγνωση των πραγματογνωμόνων που έγιναν αναγνώρισε την πραγματικότητα ενός συνδρόμου ανεμογεννητριών , που οδηγεί σε μεταβολή της κατάστασης της υγείας, που ορίζεται από τον Π.Ο.Υ. ως κατάσταση υγείας. ψυχική και κοινωνική ευημερία.
Πονοκέφαλοι, ναυτία, ρινορραγίες ή ακόμα και διαταραχές ύπνου: ο κατάλογος των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τις ανεμογεννήτριες είναι μακρύς , σύμφωνα με τους κατοίκους. Το σύνδρομο ανεμογεννητριών είναι μια ασθένεια που δεν αναγνωρίζεται ως τέτοια, αλλά επηρεάζει την ευαισθησία που δεν αναγνωρίζεται αλλιώς. Στη Γαλλία, η απόσταση μεταξύ κατοικιών και ανεμογεννητριών ορίζεται στα 500 μέτρα.
Το σύνδρομο ανεμογεννητριών επηρεάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους που ζουν κοντά σε πάρκα ανεμογεννητριών.
Το περιφερειακό πάρκο Haut Langued είναι το πάρκο που πλήττεται περισσότερο στην Οξιτανία άπό αυτές τις μέρες. Η εξουσιοδότηση καλύπτει το πολύ 300 κατασκευές, το 80% του εξοπλισμού έχει εγκατασταθεί. Οι νομάρχες Hérault και Tarn δεσμεύονται να διασφαλίσουν ότι δεν θα ξεπεραστεί το όριο , διαβεβαιώνει ο Emmanuel Forichon, εκπρόσωπος στο Tarn της συλλογικής All our energies, που αντιτίθεται στην εξάπλωση της αιολικής βιομηχανίας στις αγροτικές περιοχές.
"Οι αρχές πρέπει να έχουν πραγματική συνείδηση. Δεν μπορούν πάντα να αρνηθούν. Οι ανεμογεννήτριες είναι πηγή θορύβου και οπτικής όχλησης. Και σήμερα, το δικαστήριο το επιβεβαιώνει, έχει αντίκτυπο στο περιβάλλον. Στην υγεία."
«Αυτή η απόφαση θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα και να ενθαρρύνει και άλλους να υποβάλουν μηνύσεις.
Οι διαχειριστές του αιολικού πάρκου θα πρέπει να αποζημιώσουν τους κατοίκους της περιοχής έως και 110.000 ευρώ (ζημιές και αποζημίωση κόστους). Είχαν προθεσμία μέχρι τις 8 Οκτωβρίου να κάνουν έφεση.
Διαβεβαιώνουν οι καταγγέλλοντες.
Οι ανεμογεννήτριες αποτελούν ένα οικονομικό απροσδόκητο κέρδος για τις κοινότητες: οι έξι ανεμογεννήτριες του Fontrieu αποφέρουν 100.000 ευρώ ετησίως στην κοινότητα των δήμων.
Στέφαν Πότσερ
France Blue Herault


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021