Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στις ανεμογεννήτριες Πτολεμαϊδα
- Επικαιρότητα
- Εμφανίσεις: 824
Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στις ανεμογεννήτριες Πτολεμαϊδα
Η περιοχή (φωτο) βρίσκεται στα σύνορα της Αττικοβοιωτίας κάτω από τα Δερβενοχώρια, στο χωριό Πράσινο, και εκτείνεται μέχρι τον οικισμό Πουρνάρι.
Αποτελεί συνέχεια της οροσειράς της Πάρνηθας και φθάνει μέχρι τον Κιθαιρώνα. Μέχρι τον Ιούλιο του 2023, υπήρχε εκεί ένα παρθένο δάσος, καταπράσινο, κυρίως με πεύκα και έλατα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του Ιουλίου.
Οι φωτογραφία τραβήχτηκε λίγες μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά, από τακτικό επισκέπτη της περιοχής.
Όπως καταγγέλλει ο περιπατητής, πριν ξεσπάσουν οι φωτιές, βρίσκονταν στην περιοχή σκαπτικά μηχανήματα βαρέως τύπου, που άνοιγαν δρόμους σε απάτητα σημεία, ακόμη και μια ημέρα πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
«Το πλέον περίεργο είναι ότι την επόμενη μέρα από εκείνη που ξέσπασε η πυρκαγιά δεν υπήρχε το παραμικρό μηχάνημα, σε όλο αυτό το μήκος της διαδρομής που γίνονταν τα συγκεκριμένα έργα. Είχαν εξαφανιστεί όλα, ως δια μαγείας…», υποστηρίζει ο επισκέπτης.
Ένα μήνα μετά, τα μηχανήματα βαρέως τύπου δούλευαν ξανά στην περιοχή από το χάραμα έως το βράδυ, με τα τρυπάνια να ακούγονται συνεχώς. «Οι εργαζόμενοι έβαζαν και δυναμίτες προκειμένου να ανοίξουν βάσεις όπου υπήρχαν βράχια, για να τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες», λέει ο περιπατητής....
Κυκλοφορεί ευρέως ο μύθος ότι οι εγκαταστάτες των ΄΄πράσινων΄΄ τεράτων, δεν επιθυμούν τις πυρκαγιές στα δάση, γιατί οι περιοχές κηρύσσονται αυτόματα αναδασωταίες... Μπούρδες... το λέω όσο πιο ευγενικά μπορώ, υπάρχουν 10αδες παραδείγματα που μας βεβαιώνουν για το αντίθετο (φωτογραφίες 2,3,4 και 5).
Υπάρχει επίσης ο μύθος ότι οι ανεμογεννήτριες μπορούν να τοποθετηθούν σε δασωμένες εκτάσεις, χωρίς να έχουν πρόβλημα, δεν επιρεάζονται καθόλου... Μπούρδες και πάλι.
Τα δέντρα αλλιώνουν το αιολικό δυναμικό, διατηρούν το κλίμα σε θεμιτά επίπεδα, προστατεύουν την βιοποικιλότητα, την χλωρίδα και την πανίδα. Ο άνεμος δηλαδή χάνει την ισχύ του, διαχέεται πιο ομαλά στο δάσος, αλλά αυτό σημαίνει ότι τα ΄΄τέρατα΄΄ δεν μπορούν να έχουν την απόδοση που θα φέρει τα θεμιτά κέρδη στους παρόχους.
Υπάρχουν πολλοί μύθοι από τους ΄΄πράσινους΄΄ παραμυθάδες, θα ασχοληθούμε με έναν ακόμα.
Σε όλο τον κόσμο βλέπουμε ότι όταν τελειώνει η ζωή μιας α/γ, την ανατινάζουν και την εγκαταλείπουν στο βουνό. Επίσης η βάση της , επειδή από τις τρομακτικές ταλαντώσεις δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί και απλά ανοίγουν δίπλα άλλη τρύπα, όπου εγκαθιστούν το επόμενο τέρας.
Δεν χρειάζεται όμως να πάμε μακρυά, ας πάμε ως την Εύβοια, στην Καρυστία.
Όλα αυτά θα τα δούμε με τα μάτια μας, αρκεί να θέλουμε να τα δούμε...
Σχόλια υποστηρίζονται από CComment