Δευτέρα 24  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ /ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ /ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ «ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ»
Πτολεμαΐδα
Δομή Κ.Δ.Η.Φ –Σ.Υ.Δ. [θέση Κουρί, κάτω από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο]
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 03/06/2024
Αρ.Πρωτ.19
Η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ», με έδρα τον Δήμο Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, έχει ως κύριο έργο της αναλάβει τη λειτουργία του ΚΔΗΦ [Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας] και της ΣΥΔ [Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης] στη θέση Κουρί σε κτίριο που παραχωρήθηκε δωρεάν πρόσφατα από τον Δήμο Εορδαίας.
Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται απλά για μια ακόμη επιχείρηση που αφορά στην Αναπηρία, αλλά κατ’ ουσίαν για μια απόπειρα -με την έννοια της δοκιμής και της δοκιμασίας- να ευεργετηθούν τα άτομα με αναπηρία και κατ’ επέκταση οι γονείς και οι κηδεμόνες τους.
Η ΚΟΙΝΣΕΠ Λαμπηδόνες είναι ένα εγχείρημα των γονέων και αυτό διαφοροποιεί την όλη προσπάθεια από ό,τι άλλο.
Μέλημά μας

LABIDONES-39.jpg
• η ουσιαστική αυτόνομη διαβίωση («σπίτι» προσομοίωσης, εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες΄-αυτοεξυπηρέτηση, συνεργασία με το Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και άλλους φορείς, Σ.Α.Ε.Κ., κ.α.)
• η ομαδική αλλά και η ατομική θεραπεία από ειδικό επιστημονικό προσωπικό με καινοτόμες θεραπευτικές μεθόδους (μουσικοθεραπεία, θεραπεία μέσω της Τέχνης, θεραπεία μέσω παραδοσιακών τεχνών -εκ προοιμίου με δύναμη θεραπευτική, π.χ. υφαντική, βιβλιοδεσία, κεραμική, κηπουρική, κ.α.)
• η επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση -στον μεγαλύτερο βαθμό που αυτό είναι εφικτό- των ΑμεΑ
• η φυσική ένταξή τους στην κοινωνία
• η διοργάνωση δράσεων πολιτιστικών με συμπεριληπτική δύναμη
• η καλλιέργεια ως προς την αποδοχή και τη συμπερίληψη της ευρύτερης κοινωνίας
• η στήριξη της οικογένειας, γονέων και κηδεμόνων των ΑμεΑ
Έγνοιά μας το να καταπολεμηθεί ο αποκλεισμός τους από τη χαρά της δημιουργίας και της ικανοποίησης που λαμβάνει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος όταν νιώθει ότι είναι χρήσιμος, αποδεκτός, ωφέλιμος, όταν νιώθει ότι συμπεριλαμβάνεται ουσιαστικά στην κοινότητα και όχι παρακολουθώντας δια βίου από το περιθώριο τη ζωή των άλλων.
Έγνοιά μας ο κόσμος της Αναπηρίας να αφήσει τη φωνή του και αυτή να ακουστεί.
Για τον λόγο αυτό έχουμε εστιάσει το ενδιαφέρον μας -πέρα από τις ατομικές/ομαδικές θεραπείες και την εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση και την αυτόνομη διαβίωση- στα κάτωθι εργαστήρια κατάρτισης και επαγγελματικής αποκατάστασης, με εξαιρετικούς ειδικούς επιμορφωτές/συνεργάτες:
1. Εργαστήρι Υφαντικής, το οποίο ήδη λειτουργεί και όπου καταρτίζονται 15 ΑμεΑ ηλικίας 17-40 ετών, σε χώρο που μας έχει προσωρινά παραχωρηθεί από ιδιώτη, με τη διδασκαλία και την εποπτεία της εξειδικευμένης για ΑμεΑ υφάντρας κ. Μαρίας Σγουρού, που είναι υπεύθυνη εδώ και χρόνια για το αντίστοιχο εργαστήρι υφαντικής του Ε.Ε.Α. Μαργαρίτα στην Αθήνα
2. Εργαστήρι Βιβλιοδεσίας, έχει προηγηθεί μια πρώτη μαθητεία των ΑμεΑ του Συλλόγου από το «Καλλιτεχνικό βιβλιοδετείο» στη Θεσσαλονίκη
3. Εργαστήρι Κοπτικής – Ραπτικής
4. Εργαστήρι Κηπουρικής
5. Εργαστήρι Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής
6. Εργαστήρι Τυπωμάτων - Ζωγραφικής
7. Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής
Προσδοκώμενος στόχος είναι να υπάρξουν προϊόντα από τα παραπάνω εργαστήρια, τα οποία θα μπορούν να προωθηθούν στην ευρύτερη αγορά (e-shop) και να συμβάλλουν στην οικονομική ανεξαρτησία των ΑμεΑ που θα απασχοληθούν επαγγελματικά με κάποια από τις παραπάνω τέχνες.
Προσδοκώμενος στόχος είναι η ολιστική θεραπεία μέσα από τις ποικίλες ομαδικές και ατομικές -άμεσες και έμμεσες- θεραπείες.
Με το παρόν δελτίο τύπου καλούμε τους γονείς και τους κηδεμόνες των ΑμεΑ να επισκεφτούν το σπίτι των Λαμπηδόνων, αφού δηλώσουν τηλεφωνικά την επιθυμία τους, από την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 ως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, στις εξής ώρες:
Τρίτη – Πέμπτη: 6.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.
Παρασκευή: 10 π.μ. - 12 μ.μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2463022611 και 6971601921

Για τους «Λαμπηδόνες» η Διοικούσα Επιτροπή,

Όλγα Ντέλλα – Πρόεδρος
Μίμης Δημητριάδης – Γενικός Γραμματέας
Ελένη Χατζοπούλου –Ταμίας

 

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021