Παρασκευή 3  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Νίκος Βουνοτρυπίδης - ΒΙΟΤΙΚΗ ΑΝΤΛΙΑ

Νίκος Βουνοτρυπίδης - ΒΙΟΤΙΚΗ ΑΝΤΛΙΑ

Νίκος Βουνοτρυπίδης

ΒΙΟΤΙΚΗ ΑΝΤΛΙΑ
(26,25) ANASTASIA MAKARIEVA (ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΚΑΡΙΕΒΑ) Τομέας θεωρητικής Φυσικής, Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής Πετρούπολης.
΄΄ Η ΒΙΟΤΙΚΗ ΑΝΤΛΙΑ είναι ένας μηχανισμός με το οποίο τα μεγάλα δάση μπορούν να μεταφέρουν την ατμοσφαιρική υγρασία στην ενδοχώρα και έχουμε βροχές , ποτάμια και η ζωή ευδοκιμεί στη Γη.
ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΡΟΗ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ, ΚΑΙ Η ΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΗΜΟΣ.
Η θεωρητική φυσικός Αναστασία Μακαρίεβα , ανέπτυξε αυτή τη σημαντική ιδέα με τον συνάδελφό της , τον αείμνηστο Βίκτωρα Γκόρστσωφ.
Καθώς το νερό αντλείται από το έδαφος, ταξιδεύει πάνω στα δέντρα, διαχέεται μέσω των φύλλων στον αέρα πάνω στο δάσος και στη συνέχεια συμπυκνώνεται σε ομίχλη και σύννεφα, δημιουργεί μία χαμηλή πίεση στο πέρασμά του και αυτό κυριολεκτικά ρουφάει υγρό αέρα από τον ωκεανό.
Μια σειρά από τέτοιους κύκλους βιοτικών αντλιών μπορεί να μεταφέρει νερό στην ενδοχώρα για χιλιάδες μίλια.
Τελικά μεγάλο μέρος αυτού του νερού εντάσσεται στον ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ , καθώς ταξιδεύει μέσα από ρέματα και ποτάμια πίσω στους ωκεανούς.
Ο μεγάλος κύκλος του νερού είναι ένας άλλος τρόπος που το γλυκό νερό μεταφέρεται στη Γη.
Καθώς το νερό εξατμίζεται από τους ωκεανούς, σχηματίζει σύννεφα και στην συνέχεια ταξιδεύει στην ενδοχώρα, ρίχνει αυτό το γλυκό νερό στη στεριά.΄΄
1.500,000 Στρέμματα δάσους, βοσκοτόπων, γόνιμης γης , έχουν μέχρι στιγμής κατακρεουργηθεί για να μας φέρουν την ΄΄πράσινη ανάπτυξη΄΄ και ο σχεδιασμός είναι να τριπλασιαστούν.... Οι επιστήμονες , μπορούν και διαβάζουν την ΄΄ΣΟΦΙΑ΄΄ της φύσης , μπορούν και εξηγούν το έγκλημα που γίνεται με αποδείξεις που δεν σηκώνουν αμφισβήτηση. Πολύτιμο εργαλείο οι αναλύσεις τους και για αυτό θα πρέπει εμείς που αντιπαλεύουμε το έγκλημα, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένοι. Το ντοκιμαντέρ του Gohn Feldman είναι χωρισμένο σε τρεις ενότητες 45 λεπτών η κάθε μία. Την πρώτη ενότητα την έχω σχεδόν τελειώσει, έχω κρατήσει σημειώσεις αρκετές και θεωρώ πολύ χρήσιμες για εμάς. Όποιοι από τις Ομάδες ή από τους φίλους τις θέλουν, δεν έχω κανένα πρόβλημα να τις δώσω, για αυτό τον λόγο εξ άλλου μπήκα σ αυτή την διαδικασία. Αφ ενός ήθελα να εμπεδώσω όσο το δυνατόν περισσότερο αυτή την γνώση και αφ΄ ετέρου να γίνει ένα εργαλείο για όλους μας.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021