Πέμπτη 2  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Λεκατσά, Σίνου, Κόρδατζη, Παπαλαζάρου, Βενέρη – Αυτές είναι οι 5 επιλογές Κασσελάκη που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο

Λεκατσά, Σίνου, Κόρδατζη, Παπαλαζάρου, Βενέρη – Αυτές είναι οι 5 επιλογές Κασσελάκη που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο

Στη μεγάλη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Ταύρο παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στις ευρωεκλογές.


Εκτός από τους 35 που προέκυψαν στις προκριματικές εκλογές και τους δύο νυν ευρωβουλευτές, ανακοινώθηκαν οι Μέλπω Λεκατσά, Δέσποινα Σίνου, Βιολέτα Κόρδατζη, Βασίλης Παπαλαζάρου και Λυδία Βενέρη, που αποτελούν προσωπικές επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη.

Δείτε επίσης: Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Η Μέλπω Λεκατσά έχει στο βιογραφικό της τον έντονο αντιδικτατορικό αγώνα. Έζησε από κοντά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, αφού εκείνη ήταν υπεύθυνη για το πρόχειρο φαρμακείο που είχε στηθεί. Έζησε για πολύ καιρό κυνηγημένη, ενώ συνελήφθη από τον ΕΑΤ ΕΣΑ τον Δεκέμβριο του 1973. Πρόκειται για την υποψηφιότητα για την οποία μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης στο χθεσινό Εκτελεστικό Γραφείο, δηλώνοντας ιδιαίτερα περήφανος.

Η Δέσποινα Σίνου είναι επίκουρη καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου και συνδιευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος Διεθνής Συνεργασία και ΜΚΟ στη Σορβόνη. Είναι διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Pantheon Assas Paris 2 στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και κάτοχος δύο μεταδιδακτορικών τίτλων.

 

Ασχολείται με το διεθνές δίκαιο, τη διεθνή πολιτική, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Από το 2013 έως το 2019 διετέλεσε συντονίστρια των γαλλόφωνων τμημάτων του Ακαδημαϊκού Δικτύου για τα Κοινωνικά ΔικαΙώματα.

H Βιολέτα Κόρδατζη είναι Μηχανικός με εξειδίκευση στον τομέα της Αυτοκίνησης. Έχει αποφοιτήσει από το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Cranfield University και έχει MBA από το Imperial College. Ασχολείται με την ανάλυση δεδομένων και τη μηχανική μάθηση. Έχει εργαστεί στην Jaguar Land Rover και στη Ford. Είναι μέλος του Think Tank Τεχνολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βασίλης Παπαλαζάρου είναι επίσης μέλος του Think Tank Τεχνολογίας. Σπούδασε Βιολογία στο ΕΚΠΑ. Κατέχει μεταπτυχιακό στη Μοριακή Παθολογία και Γενετική από το Queen Mary University of London και έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης στη Βιοϊατρική Μηχανική κατέχοντας υποτροφία από την Cancer Research UK. Εργάστηκε στο CRUK Beatson Institute στη Σκωτία και σαν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Francis Crick Institute στο Λονδίνο. Συμμετέχει σε διεθνή δίκτυα συνεργασίας και έχει παρουσία σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Η Λυδία Βενέρη είναι δικηγόρος και υποψήφια διδάκτωρ διεθνούς Δικαίου. Εξειδικεύεται σε ζητήματα διεθνούς και ευρωπαϊκού Δικαίου, νέων τεχνολογιών, προσωπικών δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο με έμφαση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, άμυνας και ασφάλειας, και κάτοχος πτυχίου δημοσιογραφίας. Εργάζεται ως νομικός σύμβουλος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ δραστηριοποιείται εθελοντικά σε ΜΚΟ ενίσχυσης και προώθησης των γυναικών στην τεχνολογία και τις επιχειρήσεις.

https://www.documentonews.gr/article/stefanos-kasselakis-live-i-paroysiasi-toy-eyropsifodeltioy-toy-syriza/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021