Δευτέρα 29  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Σε πρώιμα στάδια η μονάδα “πράσινου” υδρογόνου North-1 στη Δυτική Μακεδονία

Σε πρώιμα στάδια η μονάδα “πράσινου” υδρογόνου North-1 στη Δυτική Μακεδονία

Στο μέλλον της ενέργειας και στις εναλλακτικές λύσεις για καθαρή ενέργεια, δίνοντας έμφαση στις τεχνολογίες του πράσινου υδρογόνου και στην πυρηνική ενέργεια, αφιερώθηκε συζήτηση που διεξήχθη στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

“Είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα το υδρογόνο σήμερα”, σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της Hellenic Hydrogen S.A., Δημήτριος Τριανταφυλλόπουλος, συμπληρώνοντας πως “η ενεργειακή μετάβαση δεν είναι sprint. Δεν κράτησε ποτέ λιγότερο από μισό αιώνα. Καταλαβαίνω την πίεση από την κλιματική κρίση αλλά πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Τα αποτελέσματα δεν θα τα δούμε άμεσα αλλά μέσα σε λίγα χρόνια”.

Αναφερόμενος στο project της ανάπτυξης μονάδας North-1 στη Δυτική Μακεδονία της εταιρείας ανέφερε πως το πλάνο βρίσκεται ακόμα σε πρώιμα στάδια αλλά παράλληλα εξετάζονται και οι δυνατότητες σύνδεσης με αγορές του εξωτερικού. «Το έργο έχει ωριμάσει αρκετά τεχνικά και έχουμε ξεκινήσει πρώτα βήματα αδειοδότησης. Ωστόσο, ακόμα και σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν δυσκολίες καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο» σημείωσε.

 

Όπως επισήμανε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, η εταιρεία στηρίζει χρηματοδοτικά το έργο αξιοποιώντας εθνικά και ευρωπαϊκά εργαλεία. Εντούτοις, τόνισε πως το κύριο ζήτημα για την ανάπτυξη τέτοιων έργων αφορά στην έλλειψη καταναλωτικού κοινού και ειδικά σε μεγάλη κλίμακα, εκτός των διυλιστηρίων. “Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε εμείς τον καταναλωτικό αυτό κύκλο και στο πλαίσιο αυτό κοιτάμε και στις γειτονικές χώρες”, ανέφερε, ενώ υπογράμμισε πως η εταιρεία δουλεύει και πάνω στη λογική των πιστοποιήσεων που μέσα στα επόμενα χρόνια θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

https://ypodomes.com/se-proima-stadia-to-ergo-anaptyxis-monadas-north-1-sti-dytiki-makedonia/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021