«Πάτησα το panic button εφτά φορές και δεν λειτούργησε»
- Επικαιρότητα
- Εμφανίσεις: 948
Καταγγελία για δυσλειτουργία της εφαρμογής που παρουσίασε η κυβέρνηση θέλοντας να αντιμετωπίσει την έμφυλη βία
Μία ακόμα σοβαρή καταγγελία γυναίκας- θύματος έμφυλης βίας προστίθεται στον μακρύ κατάλογο έξαρσης της ενδοοικογενειακής βίας των τελευταίων ημέρων, μετά την σοκαριστική γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα μπροστά στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων που ανέδειξε το «φιάσκο» των αρχών, την αδυναμία προστασίας των θυμάτων και τα «κενά» στην αντιμετώπιση επικίνδυνων περιστατικών.
Ειδικότερα, γυναίκα που βιώνει συστηματικά κακοποιητική συμπεριφορά από τον πρώην σύζυγό της μίλησε στο STAR και περιέγραψε την αδράνεια των αρχών όταν χρειάστηκε τη βοήθειά τους, παρότι ακολούθησε τις οδηγίες που τις έδωσαν.
«Την τελευταία φορά που πήγα στην αστυνομία μου πρότειναν να μου εγκαταστήσουν στο κινητό το panic button. Μετά τον θάνατο της Κυριακής εγώ πάτησα το button συνεχόμενα 7 φορές και δεν ενεργοποιήθηκε στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να καλέσω το 100», σχολίασε φανερώνοντας πως η εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου δεν είναι αποτελεσματική. «Σε όλα αυτά τα χρόνια έχω καταθέσει επτά μηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία, έχω πάει σε ιατροδικαστές, έχω κάνει τα πάντα» εξήγησε η επιζήσασα περιγράφοντας τη φρικτή βία που βιώνει και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ζωή της.
Τι είναι το Panic Button
Υπενθυμίζεται πως η εφαρμογή Panic Button επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές της χώρας, από τις αρχές του 2024. Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα, μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (app), με την οποία οι γυναίκες μπορούν να ειδοποιήσουν αθόρυβα την Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση που διατρέξουν οποιαδήποτε απειλή ή κίνδυνο της ζωής ή της σωματικής τους ακεραιότητας.
Σύμφωνα με το αρχικό σχεδιασμό της εφαρμογής, με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό της τηλέφωνο, μία γυναίκα που διατρέχει σοβαρό κίνδυνο μπορεί να ενημερώσει άμεσα και με ασφάλεια την Αστυνομία. Η εφαρμογή λειτουργεί ως σιωπηλός συναγερμός, καθώς ο θύτης δεν αντιλαμβάνεται την ειδοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας από το θύμα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση του Panic Button μειώνει τον χρόνο ενημέρωσης των Αρχών για το περιστατικό.
https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/429183_patisa-panic-button-efta-fores-kai-den-leitoyrgise
Σχόλια υποστηρίζονται από CComment