Σάββατο 29  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Δ. Μακεδονία: Ξεκινά κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Δ. Μακεδονία: Ξεκινά κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Δ. Μακεδονία: Ξεκινά κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
 
Με στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και ενημερωτικές συναντήσεις, ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου τις κινητοποιήσεις της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.
 
Θα ακολουθήσουν συλλαλητήρια στις 15 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, και στις 17 Οκτωβρίου στην Πτολεμαΐδα, ενώ μεγάλη συγκέντρωση όπως έχει αποφασιστεί θα διοργανωθεί στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου, ημέρα που έχει προκηρυχθεί από τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και 24ωρη απεργία.
 
Μαζική και δυναμική θα είναι η συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας στην κινητοποίηση της 17ης Οκτωβρίου στην Κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας που διοργανώνει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, σύμφωνα με απόφαση του Σώματος η οποία ελήφθη κατά την τελευταία συνεδρίαση, παρουσία του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργου Αδαμίδη, και εκπροσώπων  Συνδικάτων της Ενέργειας στην  περιοχή. O κ. Αδαμίδης, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να παραμείνει στο Ελληνικό Δημόσιο για να συνεχίζει να λειτουργεί με κοινωνικούς όρους, και να παρεμβαίνει σε κερδοσκοπικά παιχνίδια, ενώ διερωτήθηκε για την τιμή της Τ/Θ, με τους ηλεκτρολέβητες.
 
Η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Αθηνά Τερζοπούλου, είπε, ότι τάσσεται υπέρ της απόφασης «για να παραμείνει η ΔΕΗ ισχυρός πυλώνας του ενεργειακού μας συστήματος σε όλη την Ελλάδα και όταν κυβερνώντες και ΔΕΗ συνομιλούν με τις επενδύτριες εταιρείες να μην είναι σκυφτούληδες και ταπεινωμένοι». Ο  Στάθης Κοκκινίδης, επικεφαλής της παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης, αφού άσκησε δριμεία κριτική σε όλα τα μέτωπα που άνοιξε η παρούσα κυβέρνηση, όπως είπε, έκανε λόγο για την ανάγκη παλλαϊκής συμμετοχής του λαού της Εορδαίας στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Κυριακής, καταθέτοντας συγχρόνως πρόταση για παραίτηση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο Γιάννης Καραβασίλης, επικεφαλής της συνεργαζόμενης παράταξης με τη Δημοτική Αρχή, έκανε λόγο για  δυναμική παρουσία  στο συλλαλητήριο.  Τέλος ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ανάγκη της καλύτερης προετοιμασίας της κινητοποίησης, τέτοια ώστε να συμμετέχει μαζικά ο λαός της περιοχής, ζητώντας για αυτό τη συνεργασία όλων των πτερύγων του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και για τη Νομική προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα νέα δεδομένα στην περιοχή, εξαιτίας της απολιγνιτοποίησης.
 
Να στηρίξει και να συμμετέχει ο δήμος Κοζάνης, σε κάθε κινητοποίηση των συνδικάτων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, αποφάσισε ομόφωνα από τις 4 Οκτωβρίου και το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης.
 
ertnews.gr


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021