Σάββατο 27  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Γιατί θα ακριβύνει η σοκολάτα που τρώμε και στην Ελλάδα

Γιατί θα ακριβύνει η σοκολάτα που τρώμε και στην Ελλάδα

Σε υψηλό τιμής τριακονταετίας με αποτέλεσμα να επηρεάζει το τελευταίο διάστημα σημαντικά και η ελληνική αγορά, βρίσκεται το κακάο. Πηγές της αγοράς με γνώση του θέματος αναφέρονται αφενός στη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής στις κύριες χώρες όπου υπάρχουν φυτείες. Πρόκειται για τη βασική πρώτη ύλη, η οποία επηρεάζει την παραγωγή της σοκολάτας.


Η μετακύληση της τιμής στην τελική αγορά εξαρτάται από το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η κρίση, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές. Για να περάσει η αύξηση σε τελικό προϊόν δηλαδή στις σοκολάτες που πωλούνται στα ράφια καθώς και σε ζαχαροπλαστεία που πωλούν προϊόντα με βασική πρώτη ύλη το κακάο και κατ’ επέκταση τη σοκολάτα, εκτιμάται θα συμβεί όταν εξαντληθούν τα αποθέματα που αγοράστηκαν στην Ελλάδα με τιμές προ της κρίσης.


Είναι χαρακτηριστικό πάντως το γεγονός ότι η τιμή για την αγορά μίας πάστας σε ζαχαροπλαστείο έχει ανέλθει στα 4 ευρώ ανά τεμάχιο κατά μέσο όρο, λόγω του ευρύτερου πληθωριστικού περιβάλλοντος που επικρατεί στην αγορά.

Οι παίκτες που αποτελούν από τους μεγαλύτερους διακινητές στη διεθνή αγορά του κακάο είναι μεταξύ άλλων εταιρείες όπως η γαλλική Barry Callebaut, η αμερικανική Cargill.

 

 Γιατί θα ακριβύνει η σοκολάτα που τρώμε και στην Ελλάδα (msn.com)

 

 

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021