Τετάρτη 29  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

«Μετασεισμοί» στο εσωτερικό της Ν.Δ. μετά τη διαγραφή Μπογδάνου   

«Μετασεισμοί» στο εσωτερικό της Ν.Δ. μετά τη διαγραφή Μπογδάνου  

 Δεν είναι λίγα τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος που εκτίμησαν ότι το «λάθος» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου δεν ήταν η εμφυλιοπολεμικής έμπνευσης ομιλία, αλλά η... χρονική στιγμή την οποία επέλεξε για να εκφράσει τις απόψεις του.
Παρά την προσπάθεια των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ να επαναφέρουν το προφίλ του δυναμικού ηγέτη που λαμβάνει άμεσες αποφάσεις και βάζει το «μαχαίρι στο κόκκαλο», η (με καθυστέρηση δύο εβδομάδων) διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έφερε αναταράξεις στο εσωτερικό της Ν.Δ..
 
Ο πρωθυπουργός, ουσιαστικά, σύρθηκε στην απόφαση αυτή, έπειτα από τη δυναμική παρέμβαση του Νίκου Δένδια εντός Βουλής (βλ. σχετικό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.»: Ο πρωθυπουργός από Μπογδάνος έγινε Δένδιας), την ώρα που η κυβέρνησή του χαϊδεύει τα αυτιά των απανταχού ακροδεξιών με τη στάση της στο θέμα των ταγμάτων εφόδου στη Θεσσαλονίκη.
 
Όπως ήταν αναμενόμενο στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., αλλά και της κυβέρνησης, επικράτησε αναστάτωση από την απόφαση, με αρκετά στελέχη να τοποθετούνται είτε ξεκάθαρα είτε με πιο… προσεκτικά λόγια.
 
 
 
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι δεν ήταν λίγα τα στελέχη της κυβέρνησης που εκτίμησαν ότι το «λάθος» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου δεν ήταν η εμφυλιοπολεμικής έμπνευσης ομιλία, αλλά η... χρονική στιγμή την οποία επέλεξε για να εκφράσει τις απόψεις του.
 
Βέλη Άδωνι προς τον υπουργό Εξωτερικών
Πρωί πρωί σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης έσπευσε να τοποθετηθεί για το ζήτημα, ωστόσο, παρά το ότι αναγνώρισε το λάθος του «φίλου του» Κωνσταντίνου Μπογδάνου, άφησε αιχμές προς τον Νίκο Δένδια.
 
«Δεν μ' αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της Ν.Δ. Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουμε άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά στοχεύοντας, εμμέσως, τον υπουργό Εξωτερικών.
 
 
Ο Κυρανάκης, η απάντηση Οικονόμου και η αναδίπλωση
Οι πρώτες ενστάσεις διατυπώθηκαν ήδη από χθες, από τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος έχει προκαλέσει στο παρελθόν αρκετούς πονοκεφάλους στη Ν.Δ.
 
Ο νεαρός βουλευτής του κόμματος πήρε αποστάσεις από τη διαγραφή για να ζητήσει, στη συνέχεια, εξηγήσεις για την κίνηση αυτή.
 
Σήμερα, οι… εξηγήσεις δεν ήρθαν από τον Γιάννη Οικονόμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει πως τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, «είναι πάρα πολύ καθαρά, είναι πάρα πολύ απλά».
 
Ο Κ. Κυρανάκης, από την πλευρά του, έκανε σήμερα ένα βήμα πίσω, δηλώνοντας ότι, μέσω άτυπης ενημέρωσης, πήρε τις εξηγήσεις που αναζητούσε για τη διαγραφή του βουλευτή.
 
 
Η μπάλα στην εξέδρα από τον Πλεύρη
«Ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει παντού ότι υπάρχει μια φιλοσοφία και μια αντίληψη που πρέπει να συνάδει με τις αρχές της παράταξης. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την αντίληψη που θέλει να εκφράσει κάποιος για ένα ιστορικό γεγονός την περίοδο του εμφυλίου. Έχει να κάνει με το πώς αυτό μεταφέρεται σε μια σύγχρονη εποχή και αντιστοίχως εάν και εφόσον χρησιμοποιούνται φράσεις που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ΝΔ» δήλωσε με τη σειρά του και με μια δόση αμηχανίας ο υπουργός Υγείας.
 
Ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πιέστηκε από τους δημοσιογράφους να τοποθετηθεί πιο καθαρά και περιορίστηκε στο να πει «δεν είναι λόγος της διαγραφής ότι εξέφρασε αντικομμουνιστικές θέσεις». 
 
 
Απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για να ακούσει ο Άδωνις
Το πρωί της Τετάρτης ήρθε και νέα τοποθέτηση από τον Νίκο Δένδια, η έκρηξη του οποίου προκάλεσε τις χθεσινές εξελίξεις, ενώ και πριν από μερικές ημέρες είχε διαφοροποιηθεί ανοιχτά από τη θεωρία των δύο άκρων που προωθούσε η κυβέρνηση.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών έσπευσε να απαντήσει στον Άδωνι Γεωργιάδη μέσω… του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι κινείται πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με τον πρωθυπουργό. 
 
 
 
Αμετανόητος ο διαγραφείς βουλευτής 
 
Το political correct θα φάει τη Ν.Δ....
Αίσθηση προκαλεί, ακόμη, και η τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς και στελέχους με μεγάλη πορεία στη Νέα Δημοκρατία, Κίμωνα Μηταλίδη.
Ο κ. Μηταλίδης, ο οποίος κινείται και πολιτεύεται σε μια περιοχή με… γεωγραφική εγγύτητα στο Βίτσι σχολίασε στα social media τις εξελίξεις αναφέροντας «τον Μπογδάνο δεν τον πήγαινα ποτέ. Από σήμερα μου είναι από τους πλέον συμπαθείς. Το political correct θα φάει τη Ν.Δ..»

https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/313454_metaseismoi-sto-esoteriko-tis-nd-meta-ti-diagrafi-mpogdanoy

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021