Τετάρτη 3  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Έγκλημα στα Τέμπη: Νίπτει τας χείρας της η Hellenic Train για τα εκρηκτικά υγρά και αέρια

Έγκλημα στα Τέμπη: Νίπτει τας χείρας της η Hellenic Train για τα εκρηκτικά υγρά και αέρια

Νέα τροπή στη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών δίνει το πόρισμα του Βασίλη Κοκοτσάκη, πραγματογνώμονα και τεχνικού συμβούλου των συγγενών θυμάτων της τραγωδίας, καθώς σε ρούχα και αντικείμενα νεκρών εντοπίστηκε σειρά εκρηκτικών υγρών και αερίων, όπως ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο, τα οποία -όπως σημειώνεται στην πραγματογνωμοσύνη- δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε τρένο.

Με βάση τα προαναφερθέντα, το documentonews.gr επικοινώνησε με την εκπρόσωπο Τύπου της Hellenic Train, κ. Νασοπούλου. Αρχικά, η υπάλληλος της εταιρίας αντέτεινε πως αυτές τις αναφορές τις έχουν αναφερθεί στον δημόσιο διάλογο «εδώ και καιρό».

«Έχουν δοθεί οι απαντήσεις και με την κατάθεση του κ. Καποτόρτο (CEO της Hellenic Train) στην Εξεταστική, δεν έχουμε γνώση τέτοιων υλικών και δεν έχουμε γνώση αυτής της πραγματογνωμοσύνης» απάντησε η κ. Νασοπούλου.

Όταν αντιτείναμε στην εκπρόσωπο Τύπου της εταιρίας ότι επί της ουσίας διαψεύδει διότι ο κ. Καποτόρτο στην κατάθεσή του μίλησε μόνο για τα υγρά ψύξης των τρένων, αποδίδοντας εκεί τη μεγάλη έκρηξη που προκλήθηκε μετά τη μετωπική σύγκρουση, η κ. Νασοπούλου ανταπάντησε:

«Δεν διαψεύδω, λέω ότι δεν γνωρίζουμε τη συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη. Οπότε, μένουμε στην κατάθεση του κ. Καποτόρτο».

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη αποτελεί «κόλαφο» για όσους πήραν την απόφαση και εκτέλεσαν το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας.

 Υπενθυμίζεται ότι δίωξη για παράβαση καθήκοντος έχει ασκηθεί ήδη για το συγκεκριμένο θέμα κατά του τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, ενώ από την κατάθεση της Μαρίας Καρυστιανού αποκαλύφθηκε ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, φέρεται να έδωσε τη σχετική εντολή στον Κ. Αγοραστό.

https://www.documentonews.gr/article/egklima-sta-tempi-niptei-tas-xeiras-tis-i-hellenic-train-gia-ta-ekriktika-ygra-kai-aeria/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021