Πέμπτη 4  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Νίκος Βουνοτρυπίδης: Στον παραλογισμό της πράσινης ενέργειας καταστρέφουμε τη Χώρα

Νίκος Βουνοτρυπίδης: Στον παραλογισμό της πράσινης ενέργειας καταστρέφουμε τη Χώρα

Κοντά στα 13 GW είναι η εγκατεστημένη ισχύς ΄΄πράσινης ενέργειας΄΄ σήμερα στην Χώρα μας, δηλαδή οι συνδεδεμένες ΑΠΕ στο δίκτυο. Υπάρχουν ακόμη 17GW ΑΠΕ, οι οποίες είναι κατασκευασμένες ή υπό κατασκευή και δεν έχουν ΄΄κουμπώσει΄΄ ακόμη στο δίκτυο.
Αν προσθέσουμε και την εγκατεστημένη ισχύ ενέργειας από φυσ. αέριο, είναι ακόμη 8 GW ( 5 υπήρχαν και προστέθηκαν άλλα 3).
Με μια απλή πρόσθεση, αν τεθούν σε λειτουργία όλες οι μονάδες, η εγκατεστημένη ισχύς ξεπερνάει τα 30 GW.
Οι ανάγκες της Χώρας μας σε ενέργεια είναι γύρω στα 5 με 6 GW.
Είναι χιλιοειπωμένο βέβαια, από όλους εμάς που ασχολούμαστε με το θέμα, είναι όμως απαραίτητο να το θυμίζουμε συνεχώς, είναι παραλογισμός , είναι έγκλημα, αυτή η συνεχιζόμενη καταστροφή του τόπου μας, για να ικανοποιήσουμε την ΄΄άρρωστη΄΄ και καθόλου αθώα πρακτική των κυβερνώντων.
Το είπε εξ άλλου ανοιχτά ο Πρωθυπουργός μας... ΄΄στόχος μας είναι να γίνουμε η μπαταρία της Ευρώπης΄΄... Μεγαλεπήβολα σχέδια για την Χώρα έχει ο ΄΄άρχοντας΄΄ της Χώρας. Θα γεμίσουμε τα βουνά μας και τα βοσκοτόπια μας, με ΑΠΕ, για να απολαμβάνει ο Ευρωπαίος φθηνό και ΄΄πράσινο΄΄ ρεύμα...
Πόσες θέσεις εργασίας παρέχουν αυτές οι τερατώδεις εγκαταστάσεις; Ποιες είναι οι ωφέλειες της Κοινωνίας από αυτές τις εγκαταστάσεις; Ποια είναι τα συμφέροντα της Χώρας από αυτή την εγκληματική πρακτική;
Μηδενικά όλα αυτά , αντίθετα μάλιστα , ολοκληρωτική καταστροφή της Χώρας απαξίωση της ύπαρξής μας, φτωχοποίηση του πληθυσμού.
Την πρακτική του κεφαλαίου, την γνωρίζουμε καλά, μέχρι τώρα , τα κράτη που είχαν ορυκτό πλούτο , (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, διαμάντια , χρυσό κτλ) ήταν ο στόχος τους, με ευφάνταστους τρόπους και πρακτικές , εμφύλιους πολέμους, πολέμους με γειτονικά κράτη, κατάφερναν να μπαίνουν σαν ΄΄σωτήρες΄΄ και να απομυζούν αυτόν τον πλούτο και το μόνο που αφήνουν πίσω τους είναι φτώχεια , λιμοκτονία , πείνα και θάνατος....
Η ιστορία με τον ορυκτό πλούτο τελειώνει, νέοι τρόποι, νέοι τόποι αναζητούνται για την συνέχιση της εξουσίας τους, νέα ΄΄θύματα΄΄, για την στυγνή εκμετάλλευσή τους.
Η Ελλαδίτσα μας λοιπόν είναι ένα από τα πρώτα !
Για να το πετύχουν αυτό, χρειάζονται τον ΄΄χρήσιμο άνθρωπο΄΄ που θα τους το παρέχει και στη Χώρα μας όχι μόνο τον έχουν , αλλά με περισσή προθυμία υπερθεματίζει στις απαιτήσεις των μεγάλων αφεντικών. Φυσικά όχι έτσι υποθέτω , το ΄΄κάτι τις΄΄ του το παίρνει, εξασφαλίζοντας την ζωή του και την ζωή δεκάδων γενιών, του κ@λόσογού του...
Σκέψεις και αγωνίες μου, για τις επόμενες γενιές, για το μέλλον αυτού του τόπου, σωστές ή λάθος, αφελείς η με ψήγματα αλήθειας, τις αποτυπώνω και της θέτω στην κρίση σας.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021