Πέμπτη 4  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Εισαγγελική παρέμβαση έφερε ο άγριος ξυλοδαρμός διαδηλωτή από την Αστυνομία

Εισαγγελική παρέμβαση έφερε ο άγριος ξυλοδαρμός διαδηλωτή από την Αστυνομία

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος μετά την κατακραυγή για τον άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτή από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στη Βικτώρια με το πέρας των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων, όπως δείχνει και αποκαλυπτικό βίντεο που εξέθεσε για άλλη μια φορά την Αστυνομία και τις πάγιες πρακτικές της.

 

Ο επικεφαλής της Εισαγγελίας έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί το περιστατικό.

Η κ. Τριανταφύλλου θα αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που ανακοίνωσε ο υπουργός Προ.Πο. Γιάννης Οικονόμου, ωστόσο άμεσα θα ξεκινήσει τις δικές της ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Η εισαγγελική λειτουργός θα αναζητήσει το επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό και κάθε άλλο στοιχείο για όσα συνέβησαν ώστε να εντοπιστεί η ομάδα όπου ανήκαν οι αστυνομικοί και ακολούθως να ταυτοποιηθούν οι συγκεκριμένοι που καταγράφονται στο βίντεο να χτυπούν βίαια το διαδηλωτή.

Με βάση τα στοιχεία που θα συλλέξει η Εισαγγελέας θα αξιολογηθεί η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης σε ό,τι αφορά απόδοση ποινικών ευθυνών.

Εκτός από το ξύλο στον διαδηλωτή που βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος, μια ακόμη καταγγελία αναφέρει ότι άνδρας της ομάδας ΔΡΑΣΗ έριξε δακρυγόνο πάνω σε διαδηλωτή, την ώρα που κατέγραφε με βίντεο τη σύλληψη στην πλατεία Βικτωρίας. Και αυτή η επίθεση έχει καταγραφεί σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στα σόσιαλ μίντια.

Κατά τη γνωστή της τακτική, η ΕΛ.ΑΣ. «τα έριξε» στους διαδηλωτές για να δικαιολογήσει τις αγριότητές της. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει συγκεκριμένα για το επίμαχο περιστατικό στη Βικτώρια: «Στην πλατεία Βικτωρίας, άτομα που αποκόπηκαν από τις συγκεντρώσεις επιτέθηκαν κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με καδρόνια, πέτρες και πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των αστυνομικών και τη φθορά των δύο υπηρεσιακών μηχανών».

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο πάντως επιχειρούν να ξεμπερδέψουν με μια ΕΔΕ και τις επακόλουθες -γνωστές σε όλους- δηλώσεις περί ανάγκης τήρησης της νομιμότητας από τα σώματα ασφαλείας.

https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/410057_eisaggeliki-parembasi-efere-o-agrios-xylodarmos-diadiloti-apo-tin



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021