Παρασκευή 21  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Στέφανος Κασσελάκης / Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί - Εμείς οι 48 απέναντι στους 158 «άριστους»

Στέφανος Κασσελάκης / Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί - Εμείς οι 48 απέναντι στους 158 «άριστους»

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή

ΟΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχει ολοκληρωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις με βάση τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι των ολιγοπωλίων της ΝΔ τόνισε ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης κατά την πρώτη του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Να δεσμευτούμε ότι ο αγώνας μας θα είναι πάντα ενωτικόςσυλλογικός, με αλληλεγγύη και δημοκρατικό ήθος» σημείωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και μίλησε για τρία βήματα: Ενότητα, πρόταση, δράση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι η διαδρομή καθενός και καθεμιάς από την ΚΟ «αποτελεί ξεχωριστό οδικό χάρτη για την οικοδόμηση ενός συμπαγούς αντιπολιτευτικού μετώπου στη Βουλή». «Εμείς οι 48 απέναντι στους 158 “άριστους”» τόνισε ο Στ. Κασσελάκης στέλνοντας ενωτικό μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και επιτέθηκε κατά της ΝΔ και του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα εξαπέλυσε επίθεση κατά των «γαλάζιων» βουλευτών με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες ότι επέδειξαν αλαζονεία.

«Αντί για συγνώμη μετά τη διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης, ειρωνεύονταν» τον Ιωακειμίδη και «εμένα προσωπικά με λογοπαίγνια παιδιών δημοτικού» σημείωσε ο Στ. Κασσελάκης και συμπλήρωσε:

«Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί οι τζάμπα μάγκες». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ υπενθύμισε ότι αντί για ανακούφιση που υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης μετά την κακοκαιρία «Ιανός» ο πρωθυπουργός πρόσφερε πόνοειρωνεία και χαστούκια στους συμπολίτες μας. «Έπρεπε να ντρέπονται».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Όσον αφορά στη Δικαιοσύνη ο Στ. Κασσελάκης τόνισε ότι «εμείς λέμε να κάνει τη δουλειά της» και να τιμωρηθούν οι ένοχοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται». Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ γίνει κυβέρνηση οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν θα δέχονται επιρροές και πιέσεις «από εμάς. Θα δεχτούν την αμέριστη συμπαράστασή μας. Υλικοτεχνική και θεσμική ώστε να κάνουν το λειτούργημά τους»

Ο Στ. Κασσελάκης δεν παρέλειψε να μιλήσει για δύο βαρονίες στη ΝΔ. Η μία του Κ. Μητσοτάκη και η δεύτερη του Κ. Καραμανλή. Μάλιστα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν τολμά να πειράξει «την άλλη βαρονία. Ο οποίος τολμά και μιλά για τα Τέμπη, που μιλά για το ΟΑΚΑ. Ο άριστος Καραμανλής». Ο ίδιος δεσμεύτηκε μάλιστα, απέναντι στα θύματα και στις οικογένειές τους ότι «δεν θα ξεχαστούν τα Τέμπη».

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Στη συνέχεια κάνοντας λόγο για «νωπή δημοκρατική εντολή να τιμήσουμε τους ψηφοφόρους μας, να σταθούμε δίπλα τους και να τους υπηρετήσουμε» εξαπέλυσε ευρεία επίθεση κατά της ΝΔ με αναφορές στο σκάνδαλο των υποκλοπών και τις μεθοδεύσεις για την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ με σκοπό το θάψιμο των παρακολουθήσεων από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Εμείς αποτελούμε την εθνική εξαίρεση σύμφωνα με τον πρωθυπουργό» υπενθύμισε ο Στ. Κασσελάκης και αναφέρθηκε στο Predator «με το οποίο ο ανιψιός του Μητσοτάκη ξεδόντιασε τα δικαιώματα των πολιτών της χώρας» ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη φίμωση της ΑΔΑΕ και το προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής με το μεταμεσονύχτιο ΦΕΚ. «Κατά τα άλλα κατηγορούν εμάς ότι δεν σεβόμαστε τους θεσμούς», σημείωσε ο ίδιος.

Αλέξης Τσίπρας και Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του πρωθυπουργού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τόνισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «θεωρεί τους Έλληνες χειραγωγούμενους» και δεν τους βλέπει «ως ανθρώπινες ψυχές» και αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε πρόσφατα σε σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα.

«Αντί για συγνώμη, ειρωνεύονται» επανέλαβε ο Στ. Κασσελάκης αναφερόμενος στη ΝΔ και πρόσθεσε ότι αισθάνθηκε ότι πρέπει να κάνει δωρεά για 8 air condition, έναν διάδρομο και ένα ποδήλατο ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά. «Την έκανα τη δωρεά. Ας κάνει ο καθένας τους αντίστοιχη δωρεά» δήλωσε ο ίδιος αναφερόμενος στον Κ. Μητσοτάκη στον Άδ. Γεωγιάδη και σε όσους τον χλεύασαν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή

Στη συνέχεια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επίσκεψη Μητσοτάκη στη Ρόδο κατά τα την οποία ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι «κάηκε μόνο το 15%». Ο Στ. Κασσελάκης υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ντρέπεται που οικειοποιείται τις προσπάθειες των εθελοντών και των πυροσβεστών και πρόσθεσε ότι θα ξαναπάει στη Ρόδο.

Εξίσου σοκαριστική χαρακτήρισε τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη ότι «δεν μπορεί να ξέρει για τα αντιπλημμυρικά έργα μετά τον Ιανό ότι «δεν μπορεί να ξέρει πως φαγώθηκαν τα 500 εκατ. ευρώ.

«Εάν ο Κ. Μητσοτάκης ήταν Διευθύνων Σύμβουλος επιχείρησης, το ΔΣ της εταιρίας θα τον είχε απολύσει. Εκτός και εάν το είχε ορίσει ο ίδιος όπως έκανε με τις ανεξάρτητες αρχές».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος και ο Κ. Μητσοτάκης  πήγαν σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ τόνισε ότι «σε κανένα από αυτά τα δεν διδάσκουν για πελατειακό κράτος για ανιψιούς σε μυστικές υπηρεσίες και βαρονίες».

Επιπλέον σε μια προσπάθεια να αναδείξει της ακροδεξιά πορεία της ΝΔ με επιλογή Μητσοτάκη, ο Στ. Κασσελάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό «να φέρει αύριο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. Για να δούμε ποιος διοικεί τη ΝΔ. Ο Μητσοτάκης ή ο Βορίδης ο Γεωργιάδης ο Πλεύρης και ο Καραταζφέρης».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για 47 άξιες βουλεύτριες και βουλευτές οι οποίοι εκπροσωπούν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας δήλωσε απευθυνόμενος στην ΚΟ ότι «θα είμαι δίπλα σας και σας θέλω στο πλάι μου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει ο γνήσιος εκφραστής της σύγχρονης πατριωτικής Αριστεράς» πρόσθεσε ο ίδιος ενώ αναφερόμενος στα εθνικά θέματα  τόνισε ότι «έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να βάζουμε κόκκινες γραμμές. Το κόκκινο στα εθνικά μας θέματα δεν θα ξεθωριάσει».

Τέλος όσον αφορά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής επεσήμανε ότι «πρέπει να τρέξουμε όλοι μαζί. Χρειαζόμαστε καθαρούς ανθρώπους στην Αυτοδιοίκηση» κάνοντας λόγο για «κινηματικό συλλογικό και θετικό σχέδιο» του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021